Cele 7 chakre ale sufletului uman si legatura lor misterioasa cu botezul

Foto: captura videoclip Vimeo

Chakrele (centrele energetice) sunt asezate la suprafata corpului eteric, la aproape 6 mm departare de conturul corpului fizic. Clarvazatorului ii apar ca niste vartejuri in forma de farfurioara, de materie care vibreaza cu repeziciune. Fortele care se revarsa prin aceste chakre sunt esentiale pentru viata corpului eteric si fiecare om poseda astfel de centri, desi dezvoltarea lor variaza de la un individ la altul. Cand nu sunt dezvoltate, abia lucesc si particulele lor eterice vibreaza incet, exact atat cat sa formeze vartejul necesar transmiterii fortei. La indivizii cu chakrele dezvoltate, acestea scanteiaza, palpita, sunt intr-o continua vibratie, stralucind ca o lumina vie, ca niste sori. In acest caz, dimensiunea lor variaza intre 5 si 15 cm diametru. La nou nascuti ele sunt de forma unor cercuri minuscule, iar taina botezului are rolul simbolic de a le activa.

Iata cele 7 chakre principale, fiecare chakra avand contra-partea sa astrala si mentala:

1) Muladhara chakra – este chakra care se afla la baza coloanei vertebrale si se gaseste asezata intre organele geni*ale si an*s. Ea are 4 petale sau spite si poate fi de culoare rosu-murdar la persoanele obisnuite sau rosu-purpuriu cu albastru la misticii initiati. Prin anumite practici de tantra yoga, se poate obtine o transmutare a energiei acestei chakre cu un efect foarte insemnat si important, raza rosie-galbuie putand fi abatuta din drumul ei si indreptata de jos in sus spre chakra Sahashrara, intensificand facultatile intelectuale, afectiunea dezinteresata si activand partea spirituala a naturii noastre. Atunci aceasta raza devine de un frumos violet-pal, Muladhara activeaza energia Kundalini, care se afla adormita in centrul acestei chakre. Trezirea sa trebuie sa fie insa facuta cu foarte multa rabdare si grija. In caz contrar, Kundalini poate trezi puterile malefice din om, transformand omul in diavol; daca puterea Kundalini nu poate fi stapanita, se produce combustia spontana, adica aprinderea trupului care arde in cateva minute, provocand moartea instantanee.

Din punct de vedere fizic, aceasta chakra controleaza functionarea glandelor se*uale si alimenteaza cu energie, in special energie se*uala, toate celelalte chakre, constituind o sursa de forta pentru intregul organism. Persoanele care au aceasta chakra foarte activata in mod predominant in detrimentul celorlalte chakre, sunt lenese, sufera de obezitate, le place sa manance, nu-si fac nici un fel de griji, iar daca aceasta chakra e dereglata, sunt egoiste si se lupta in mod exagerat pentru a-si conserva sanatatea si viata.

2) Swadhisthana chakra – este situata in zona pros*atei la barbat si a ute*ului la femeie, avand 6 petale, iar culoarea ei este rosu-trandafiriu pur. Ea nu trebuie confundata cu chakra splenica foarte apropiata si situata in splina, care este o chakra secundara. Swadhisthana controleaza rinichii, testi**lele si pros*ata la barbat, ova*ele la femeie si influenteaza procreatia. Cei care au aceasta chakra dezvoltata predominant, au un farmec aparte in relatiile cu se*ul opus, sunt receptivi la moda, senzuali si reusesc cu usurinta in toate activitatile lor, bucurandu-se de o sanatate perfectii, devenind pentru intreg anturajul un izvor de forta si sanatate; in mod constant si fara sa stie, revarsa vitalitate asupra oricarei persoane care se apropie de ei. Acest proces poate fi considerabil intensificat la oamenii care se indeletnicesc cu vindecarea altora. In cazul unor dereglari, persoanele respective pot deveni egoiste, influentabile, cu un spirit de turma exacerbat, extrem de iritabile, agitate, sunt deranjate de cel mai mic zgomot sau atingere, sunt inclinate spre abuzuri se*uale si degradare morala, imbatranind repede. Aceste persoane lucreaza adeseori si inconstient ca niste vampiri de energie, absorbind energia altor persoane ce se afla in apropierea lor.

Multi arbori, in special pinul si eucaliptul emana mari cantitati de prana specifica acestei chakre; de aceea, vecinatatea lor e indicata persoanelor care sufera de depresiuni nervoase. Dezvoltarea armonioasa a acestei chakre ingaduie trezirea puterilor oculte, amintirea deplasarilor in astral si dezvoltarea imaginatiei.

3) Manipura chakra – sau chakra vointei este situata in zona buricului, mai precis la doua degete sub buric, in regiunea numita plexul solar, la nivelul glandei pancreatice. Este chakra emotiilor si a telekineziei, dezvoltarea ei permitand iesirile in astral si deplasarile telekinetice. Ea mentine temperatura corpului si influenteaza producerea insulinei, o proasta functionare a acestei chakre putand produce diabetul. De asemenea, raspunde de toate functiile digestive, de ficat, splina. Are 10 petale, iar culorile sale sunt gri ca la norii intunecati si rosu-portocaliu stralucitor ca focul. Persoanele care au aceasta chakra foarte dezvoltata in mod predominant, prezinta o vointa foarte puternica, pot lucra foarte mult fara sa oboseasca, au putere de influenta asupra maselor si forta charismatica. In caz de dereglare, persoanele respective devin orgolioase, cu o puternica sete de putere, uneori perverse, nelinistite, sensibile la orice durere, isterice. Yoginul care invata sa mediteze asupra acestei chakre dobandeste mari puteri oculte si se elibereaza de orice fel de boala. Hindusii spun ca plexul solar este sediul diavolului sau resedinta lui Satan, de aici pornind dorinta de a manca carne si de a bea alcool.

4) Anahata chakra – sau chakra inimii, se situeaza la inaltimea glandei timus si guverneaza simtul tactil, sistemul circulator, locomotor si respirator. Are 12 petale, iar culorile sale sunt rosu-viu si galben-auriu stralucitor. Dezvoltarea ei ne confera puterea inspiratiei, intuitiei, presentimentului, dedublarea astrala si levitatia. Este in relatie cu glanda timus care regleaza vitalitatea la copil si se atrofiaza dupa maturitate. Inteleptii incearca sa conserve aceasta glanda in activitate, cu scopul de a impiedica imbatranirea organismului. Este in intima relatie cu ascensiunea lui Kundalini si se mai numeste si chakra iubirii. In interiorul ei se afla „esenta divina” din om. Activarea ei da omului facultatea de a percepe si a simpatiza cu sentimentele altor entitati astrale, ajungandu-se la intelegerea lor instinctiva. De asemenea ingaduie omului sa simta bucuriile si suferintele semenilor sai. Persoanele care au bine dezvoltata aceasta chakra sunt altruiste, pline de iubire si afectiune dezinteresata fara obiect, entuziaste si pure. Dereglarea duce la o lipsa de afectivitate, la nemultumire, lipsa de recunostinta si la tendinta de a barfi.

5) Vishuddha chakra – este situata in dreptul gatului, la nivelul glandei tiroide si are 16 petale. Culoarea ei este albastru intens, insa efectul general este argintat, sclipitor, aducand putin cu acela al rasfrangerii lunii pe o apa curgatoare. Este in legatura cu glanda tiroida indispensabila metabolismului nostru, controleaza si guverneaza simtul auzului, pielea, gura si respiratia, iar dezvoltarea ei favorizeaza facultatea clarauditiei. Este in relatie cu planul mental si trezirea ei duce la intelegerea ezoterismului. Influenteaza puterea si elasticitatea coardelor vocale. Trezirea sa da facultatea perceptiei sunetelor pe plan astral. Persoanele avand aceasta chakra dezvoltata sunt bune, blande, echilibrate, simpatice si lipsite de egoism. Dereglarea chakrei duce la rautate, face sa scada capacitatea gandirii si concentrarii, trezeste o stare de disperare, dezinteres si apatie.

6) Ajna chakra – este asezata intre sprancene, in dreptul hipofizei (glanda pituitara) ce produce un hormon cu rol in crestere. Are 96 de petale care se impart in doua jumatati si de aceea se considera ca are doua petale. Culorile acestei chakre sunt alb foarte pur, rosu-trandafiriu, violet-pal si galben. Activarea acestei chakre duce la facultatea clarviziunii si perceperea precisa a naturii si formei obiectelor pe plan astral. Persoanele avand aceasta chakra dezvoltata, sunt de obicei genii, sfinti, supraoameni, care se devoteaza celor mai inalte cauze ale omenirii. Dimpotriva, o dereglare a ei duce la josnicie, viclenie, egoism feroce, rautate, sarcasm diabolic, orgoliu. Yoghinii spun ca meditand asupra acestei chakre putem distruge karma vietilor trecute, dar nimeni sa nu creada ca ne putem bate joc de Lege. Mai bine sa invatam sa facem fapte bune pentru a putea sa ne platim datoriile. Cand o lege superioara transcende o lege inferiora, legea superioara spala legea inferioara. Trezirea clarviziunii fara dezvoltarea intuitiei si invers poate duce la savarsirea unor mari erori.

7) Sahasrara chakra – este asezata in crestetul capului cu discul indreptat in sus si are 972 de petale, de unde i se mai spune si chakra cu o mie de petale. De multe ori este reprezentata ca o flacara sau ca un cerc luminos deasupra capului sfintilor de pe icoane. Culoarea sa este alb-aurie foarte stralucitoare la initiati si violet cu galben la ceilalti oameni. Este in relatie cu glanda pineala sau epifiza. Dezvoltarea acestei chakre duce la transformarea omului intr-un supraom consacrat divinului. Fiind sediul sau focarul binelui suprem, persoana care si-a activat-o nu mai poate li influentat de niciun fel de suferinte sau suparari; este personificarea afectiunii, a intelepciunii si a compasiunii supreme. La hindusi aceasta chakra este locul lui Shiva si cand este atinsa de energia lui Kundalini in ascensiune, ne da iluminarea si intelepciunea totala, precum si controlul asupra timpului si mortii, pastrand constiinta treaza zi si noapte. Uneori este reprezentata ca o coroana cu 12 stele, simbolizand cele 12 puteri ale omului.

Be the first to comment

Leave a Reply