duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăSpiritualitate teoreticaCafeneaDe ziua internationala a imbratisarii - Imbratisarea poate face minuni mari pentru...

De ziua internationala a imbratisarii – Imbratisarea poate face minuni mari pentru fiecare dintre noi!

De ziua internationala a imbratisarii – Imbratisarea poate face minuni mari pentru fiecare dintre noi!

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008
Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Astazi, pe 21 ianuarie, se sarbatoreste „ziua internationala a imbratisarii”. Sarbatoarea mai putin obisnuita dateaza din anul 1986 si a fost initiata de pastorul Kevin Zaborney, din statul american Michigan. Sarbatoarea a devenit in scurt timp un eveniment popular in foarte multe tari.

De ce ar trebui sa ne imbratisam intre noi cat mai mult? Pentru ca imbratisarea este ca un medicament universal, care vindeca si alina. Imbratisarea reduce tensiunea arteriala si previne atacurile cardiace. De asemenea, imbratisarea ajuta la scaderea cortizolului, hormonului stresului, iar in timpul imbratisarii se elibereaza oxitocina, hormonul iubirii.

Imbratisarea este doar un gest mic, banal; dar acest gest mic poate face minuni mari pentru fiecare dintre noi. Asadar, lasati-va imbratisati ori de cate ori simtiti nevoia. Acordati o imbratisare daca cel de langa voi are nevoie de ea. Imbratisarea este un gest usor prin care ii amintesti celuilalt ca ii esti alaturi, la bine si la rau.

Dave Ross in „Cartea imbratisarilor” („A Book of Hugs”) spunea urmatoarele: „Nu exista imbratisare rea. Exista doar imbratisari bune si imbratisari grozave. Imbratiseaza pe cineva cel putin o data pe zi. Imbratiseaza de doua ori intr-o zi ploioasa (…) Nu imbratisa niciodata maine o persoana pe care ai putea sa o imbratisezi astazi. Nu poti da o imbratisare fara sa primesti una inapoi.”

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.