De ziua internationala a imbratisarii – Imbratisarea poate face minuni mari pentru fiecare dintre noi!

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Astazi, pe 21 ianuarie, se sarbatoreste „ziua internationala a imbratisarii”. Sarbatoarea mai putin obisnuita dateaza din anul 1986 si a fost initiata de pastorul Kevin Zaborney, din statul american Michigan. Sarbatoarea a devenit in scurt timp un eveniment popular in foarte multe tari.

De ce ar trebui sa ne imbratisam intre noi cat mai mult? Pentru ca imbratisarea este ca un medicament universal, care vindeca si alina. Imbratisarea reduce tensiunea arteriala si previne atacurile cardiace. De asemenea, imbratisarea ajuta la scaderea cortizolului, hormonului stresului, iar in timpul imbratisarii se elibereaza oxitocina, hormonul iubirii.

Imbratisarea este doar un gest mic, banal; dar acest gest mic poate face minuni mari pentru fiecare dintre noi. Asadar, lasati-va imbratisati ori de cate ori simtiti nevoia. Acordati o imbratisare daca cel de langa voi are nevoie de ea. Imbratisarea este un gest usor prin care ii amintesti celuilalt ca ii esti alaturi, la bine si la rau.

Dave Ross in „Cartea imbratisarilor” („A Book of Hugs”) spunea urmatoarele: „Nu exista imbratisare rea. Exista doar imbratisari bune si imbratisari grozave. Imbratiseaza pe cineva cel putin o data pe zi. Imbratiseaza de doua ori intr-o zi ploioasa (…) Nu imbratisa niciodata maine o persoana pe care ai putea sa o imbratisezi astazi. Nu poti da o imbratisare fara sa primesti una inapoi.”

Be the first to comment

Leave a Reply