marți, decembrie 6, 2022
AcasăSpiritualitate practicaFilme spirituale"Ziua cartitei" - filmul exceptional care ne invata cum "inchisoarea" proprie poate...

„Ziua cartitei” – filmul exceptional care ne invata cum „inchisoarea” proprie poate deveni paradis

„Ziua cartitei” – filmul exceptional care ne invata cum „inchisoarea” proprie poate deveni paradis

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Unul dintre cele mai minunate creatii artistice de natura spirituala este „Ziua Cartitei” („Groundhog Day”), un film aparut in anul 1993, cu Bill Murray care joaca rolul lui Phil Connors, reporter TV si prezentator al buletinului meteo.

Personaj eminamente egosit, Phil este prins intr-una din zile intr-o „capcana temporala”, intr-un orasel din Pennsylvania. Adica, data de 2 februarie se repeta la nesfarsit si nimeni nu stie acest lucru, in afara de Phil. La inceput, Phil este amuzant de situatie, profitand din plin de pe urma ei si, afland totul despre cei din jur, ii manipuleaza pentru a-si implini scopurile meschine.

Dar, treptat, lumea se transforma intr-un cosmar, pe masura ce Phil pierde gustul placerilor de moment. El si-a epuizat toate scenariile care i-au satisfacut dorintele, iar acum nu mai poate gasi nicio implinire.

Asadar, Phil incearca sa se sinucida, dar se trezeste dimineata prizonier al aceluiasi orasel, confruntat cu aceleasi evenimente. Asadar, teoretic nu exista nicio scapare – nici macar moartea.

In final, Phil se hotaraste sa se schimbe el insusi, dat fiind ca nu poate schimba lumea din jurul lui. Face cateva fapte bune, ajutandu-i pe cei care au aceleasi necazuri in fiecare zi. Deodata, Phil simte adevarata implinire. In continuare, el nu scapa nicio ocazie pentru a face un bine, castigand incet inimile celorlalti. Apoi, Phil castiga si inima femeii visurilor lui si astfel cosmarul ia sfarsit. Phil intrerupe ciclul obsedant: se trezeste intr-o noua zi, alaturi de adevarata lui pereche. Inchisoarea lui a devenit in cele din urma paradis!

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.