Cine este misteriosul arhanghel Metatron, creatorul electronului, conform Cabalei?

Metatron este cel mai mare dintre arhangheli in miturile si legendele evreiesti. Metatron nu este o figura a Bibliei ebraice, dar numele sau apare pe scurt in mai multe pasaje ale Talmudului. Legendele sale se regasesc cu precadere in textele Cabalei mistice. El este identificat in mod divers ca Print (sau Inger), ca arhanghel Mihail sau ca Enoh dupa ascensiunea trupeasca in cer. El este descris in mod obisnuit ca un scrib ceresc care inregistreaza pacatele si meritele oamenilor, ca un pazitor al tainelor ceresti, ca mijlocitor al lui Dumnezeu cu oamenii.

Metatron este un arhanghel care este de asemenea coroana copacului vietii in invataturile Cabalistice. El este manifestarea vizibila a Divinitatii Tatalui. El este Atotputernic Lord Etern si „Vocea Divina” a Tatalui, Creatorul lumii exterioare.

Metatron este creatorul electronului si este reprezentantul Sursei. El a ajutat in crearea marii piramide de la Giza si plasat in puritatea care este conectata la cea mai inalta vibratie. El preda cursuri pe planurile interioare, in special in utilizarea luminii in cadrul fizic de manifestare a constiintei inalte.

Be the first to comment

Leave a Reply