Stiti ce se intampla cu trupul vostru, atunci cand renuntati la bauturi carbogazoase? E incredibil!

Social Media

bauturi carbogazoaseZaharul din bauturile racoritoare carbogazoase le da acestora „aroma”; ne place gustul atunci cand consumam acele bauturi. Dar, acest zahar poate dauna sanatatii pe termen lung. De aceea, mai multe cercetari vin sa arate efectele negative asupra sanatatii prin consumul frecvent de bauturi racoritoare carbogazoase. Noi va sfatuim ca, daca nu puteti renunta definitiv, macar sa consumati cat mai rar aceste bauturi.

Dar, stiti care sunt efectele renuntarii la aceste bauturi carbogazoase?

1. Sanatatea inimii se imbunatateste aproape imediat. Un studiu realizat de Universitatea Harvard, in 2012, a constatat ca bauturile care contin zahar sau inlocuitori creste probabilitatea de boli cardiace cronice. Participantii la studiu care au baut sucuri cu zahar in mod frecvent au avut cu 20% mai multe sanse de a avea un atac de cord. Un alt studiu din 2011 a constatat ca zaharul din bauturile racoritoare ridica tensiunea arteriala.

2. Scade riscul bolilor cronice. Bauturile carbogazoase contribuie cel mai mult la obezitate. Dar, obezitatea poate duce la boli grave, ca de exemplu cancer, boli de inima, diabet, etc.

3. Se imbunatateste sanatatea reproductiva. Unele bauturi carbogazoase contin Bysphenol-A sau BPA. Insa, BPA este legat cu un risc crescut de cancer si tulburari ale sistemului endocrin. Numeroase studii au aratat pericolele BPA, ce sunt legate de pubertatea prematura si infertilitate.

4. Rinichii vor fi intr-o forma mai buna. Diverse studii au indicat faptul ca un consum crescut de bauturi racoritoare creste riscul de boli de rinichi.

5. Veti avea oase mai puternice. Este binecunoscut faptul ca bauturile carbogazoase slabesc oasele. Prin oprirea lor, va imbunatati sanatatea oaselor si reduceti riscul de osteoporoza. Intariti-va oasele cu alimente bogate in calciu, cum ar fi laptele de migdale si broccoli.

6. Veti avea mai putine infectii ale vezicii urinare. Bauturile carbogazoase sunt diuretice, lucru care va va face sa urinati cat mai des si mai urgent. Aceasta urgenta irita vezica urinara si poate provoca infectii ale vezicii urinare si ale tractului urinar. Beti apa si ceaiuri pentru a avea un tract urinar sanatos.

7. Veti avea un zambet mai alb si mai stralucitor. Bauturile carbogazoase va slabesc dintii. Renuntand la aceste bauturi, veti avea o sanatate orala mai buna.

Cam de aceste lucruri veti avea parte daca veti renunta la bauturile carbogazoase…


Social Media

1 Comment

Leave a Reply