De ce nu ne-a dat Dumnezeu o singura biserica, o singura religie pura?

Un posibil raspuns ar fi acesta: fiecare om se afla pe un nivel diferit de dezvoltare spirituala; de aceea, este pregatit pentru primirea unei cunoasterii spirituale diferite. Toate religiile de pe Pamant sunt necesare, intrucat exista oameni care au nevoie de mesajul lor. Oamenii care au anumite religii nu ar putea intelege niciodata mesajul Evangheliei Domnului (Noul Testament al crestinismului). In schimb, religia lor ii ajuta sa acceada la un anumit nivel al cunoasterii.

Fiecare biserica indeplineste anumite nevoi spirituale, pe care altele nu le pot indeplini. De altfel, nicio biserica nu ar putea indeplini toate nevoile spirituale de pe toate nivelele de constiinta. Pe masura ce individul isi ridica nivelul de intelegere referitor la Dumnezeu si la progresul lui etern, este posibil ca el sa nu se mai simta atras de mesajul actualei lui religii si sa isi caute o religie sau o filozofie noua, care sa umple acest gol. El atinge astfel un nou nivel al intelegerii, dupa care aspira catre o cunoastere inca si mai inalta si catre o noua posibilitate de a creste. Astfel de posibilitati i se ofera in permanenta, cu fiecare pas inainte pe care il face.

Astfel, noi nu avem dreptul sa criticam nicio religie din lume, intrucat toate sunt la fel de pretioase si de importante. In fiecare tara, in fiecare religie si in fiecare perioada istorica, pe Pamant sunt trimisi oameni speciali, care au menirea de a-si ajuta semenii sa progreseze. Exista, de buna seama, si o Evanghelie completa, dar marea majoritate a oamenilor nu o pot cunoaste integral pe acest pamant. Pentru a ajunge la un adevar atat de inalt, noi trebuie sa ne ascultam spiritul si trebuie sa ne transcendem egoul.

58 Comments

Leave a Reply