Cat bine trebuie sa facem pentru a intra in rai? Intram doar cu gratia lui Dumnezeu…

Social Media
 •  
 •  
 •  

Iata o povestioara spirituala care pare o gluma, dar ea are semnificatii spirituale foarte profunde.

Un om moare si se duce in rai. Desigur, ca la portile sale il intampina Sf. Petru. Acesta din urma spune: “Iata cum va fi. Pentru a intra in rai ai nevoie de 100 de puncte. Tu sa-mi spui lucrurile bune pe care le-ai facut, iar eu iti voi da un numar de puncte pentru fiecare lucru, in functie de cat de bun era acel lucru. Cand vei obtine 100 de puncte, vei intra in rai”.

“Bine”, spuse omul. “Am fost insurat cu o singura femeie timp de 50 de ani, si-n timpul acesta n-am inselat-o niciodata, nici macar cu inima”.

“Minunat!” raspunse Sf. Petru. “Ai trei puncte!”

“Numai trei puncte?” se întrebă omul. “Bine, atunci…m-am dus la biserica toata viata si l-am ajutat pe preot cu toata fiinta mea”.

“Nemaipomenit!” spuse Sf. Petru. “Asta cu siguranta face 1 punct”.

“Doar 1 punct?” se intreba putin dezamagit omul. “Bine, dar ce spui de asta? Mi-am dedicat toata viata oamenilor fara adapost si i-am hranit pe cheltuiala mea”.

“Fantastic!” spuse din nou Sf. Petru. “Mai ai 2 puncte!”

“DOAR 2 PUNCTE!??” tipa omul putin nervos. “In ritmul asta, n-o sa mai intru in rai decat cu gratia lui Dumnezeu”.

Sf. Petru raspunse atunci: “Haide, intra!”

Si omul a intrat in rai doar cu ajutorul gratiei lui Dumnezeu…

28 de comentarii la „Cat bine trebuie sa facem pentru a intra in rai? Intram doar cu gratia lui Dumnezeu…”

 1. Pingback: Gigi Becali vrea sa intre in Rai! | Gica Contra Blog – Singur impotriva tuturor!
 2. Hai sa ne “potolim” cu Raiul! Si Iadul? El este aici pe pamint. Nu v-as dori vreodata sa-l cunosteti cu adevarat!
  Povestioara este invataminte si trebuie spusa copilasilor asa ca sa fie buni si cuminti si sa asculte de parinti, sa nu faca rautati, etc. Sint si unii adulti carora ar trebuie spusa.
  Insa cei mai bucurosi ar trebui sa fie barbatii caci iata : nu veti intra in Rai daca sinteti corecti si cinstiti! Asa ca “trai pe vatrai”!!!!!
  Ideea este: cu credinta in Dumnezeu si in noi insine, in puterea noastra, putem reusi orice, putem trece peste orice, dar nu uitati EL nu ne baga in traista!

 3. Vezi tu ghizela, aceste realitati tainice ale lumilor subtile, au bunavointa de a exista, indiferent daca noi credem sau nu in ele. Exista atat de multe marturii in acest sens, incat trebuie doar sa vrei sa le cauti si sa ai deschiderea sa le analizezi cu inima deschisa, fara preconceptii.
  Oricum e alegerea individuala si libera a fiicaruia, sa creada sau nu.
  Dincolo de aceastea, e bine de stiut ca realitatile subtile ale lumilor angelice si paradisiace, precum si a lumilor infernale, sunt prezentate cumva cam simplist si schematic in traditia bisericii si a folcorului popular. De aceea uneori pare ca ele de fapt sunt doar inventii ale imaginatiei.
  Cu toate acestea exista nenumarate lumi si planuri subtile, aflate pe diferite nivele de frecventa si nivel de elevare, care reprezinta destinatia sufletelor dupa parasirea planului fizic, in functie de nivelul personal de vibratie a acestuia.
  Aceasta este regula generala de “repartitie” a sufletelor dupa parasirea acestei lumi.
  In afara de aceasta, in mod exceptional, Gratia lui Dumnezeu, apleata cu sinceritate si fervoare, poate darui fiintei accesul la nivele spirtuale mai inalte decat ar fi obtinut pe baza simplului merit personal.

  Tuturor toate cele bune !

 4. Vezi tu ghizela, aceste realitati tainice ale lumilor subtile, au bunavointa de a exista, indiferent daca noi credem sau nu in ele. Exista atat de multe marturii in acest sens, incat trebuie doar sa vrei sa le cauti si sa ai deschiderea sa le analizezi cu inima deschisa, fara preconceptii.
  Oricum e alegerea individuala si libera a fiicaruia, sa creada sau nu.
  Dincolo de aceastea, e bine de stiut ca realitatile subtile ale lumilor angelice si paradisiace, precum si a lumilor infernale, sunt prezentate cumva cam simplist si schematic in traditia bisericii si a folcorului popular. De aceea uneori pare ca ele de fapt sunt doar inventii ale imaginatiei.
  Cu toate acestea exista nenumarate lumi si planuri subtile, aflate pe diferite nivele de frecventa si nivel de elevare, care reprezinta destinatia sufletelor dupa parasirea planului fizic, in functie de nivelul personal de vibratie a acestuia.
  Aceasta este regula generala de “repartitie” a sufletelor dupa parasirea acestei lumi.
  In afara de aceasta, in mod exceptional, Gratia lui Dumnezeu, apleata cu sinceritate si fervoare, poate darui fiintei accesul la nivele spirtuale mai inalte decat ar fi obtinut pe baza simplului merit personal.

 5. Amuzanta povestioara.Gratia divina poate si trebuie sa fie foarte mare.Cu totii sintem candidati la rai ca ioc este destul pentru omenire si chiar si pentru alte lumi ale lui Dumnezeu. Daca Dumnezeu nu este multumit de spiritualitatea unora dintre noi atunci are posibilitati infinite in timp si spatiu sa ne repare, asta daca vorbim despre un Dumnezeu absolut nu de unul plin de ambitii omenesti.

 6. Raiul si iadul au fost interpretate gresit de catre religii, raiul inseamna apropierea de divinitate pana la reincarnare si o karma usoara, iar iadul inseamna o reincarnare cu diferite probleme de sanatate in functie de greselile din trecut. Din aceasta cauza RELIGIA CRESTINA DACA ESTE ALTURI DE OAMENI CU SUSTINE AR TREBUI SA RECUNOASCA REINCARNAREA, PT CA NU STIE CAT DE MULT RAU FACE IN A ASCUNDE ASA CEVA OAEMENILOR.

 7. si daca exista eu ce fac ?O Doamne cat de orb am fost. V-ati pus vreodata intrebarea asta? Ia incercati si veti vedea ca exista si rai si iad dar nu asa cum isi imagineaza multi ca mintea omului e limitata dar se pare ca unii au avuto ceva mai presus si ne-au dezvaluit cele astrale . Si daca cineva isi da seama de existenta raiului nimic nu-l mai sperie din cele lumesti care nici macar nu conteaza.Banii se cheltuie faima trece pozitia social trece si asta ierarhiile se schimba dar ceva ramane vesnic SUFLETUL pentru asta se lupt Bunul Dumnezeu . Cand pleci dincolo iei cu tine faptele gandurile si daca iubesti cu adevarat fara se ceri rasplata eee aceasta dragoste o iei cu tine si te scapa de iad.Pentru ca daca iubesti real nu vei face rau nimanui.Asta e credinta in Dumnezeu pana la urma iubirea de aproape ,faptele bune,compasiunea pentru cei necajiti si rugaciunile asa cum se pricepe fiecare nu toti sunt sihastrii dar rugaciunile fac bine . Te incarca cu energie pozitiva si ingerul lui Dumnezeu care e tot timpul alaturi de tine te poate apara mult mai usor.Nici nu ne imaginam cate face ingerul pentru noi ,transmite rugaciunile ca Dumnezeu e suparat pe noi ca suntem tare pacatosi . Tresalta cerurile si canta alautele cand un pacatos se intoarce la credinta atat de mult ne iubesc fiintele astrale impreuna cu Dumnezeu Tatal si cu Iisus Fiul .Si prea curata Maica a lui Iisus se roaga neancetat pentru iertarea noastra. Am auzit o povestioara cum ca Iisus a chemat ingerii sa-i trimita sa ne nimiceasca dar Maica Feciora a cazut in genunchi si cu lacrimi l-a rugat pe Iisus sa mai amane si acesta i-a raspuns :”lacrimile tale prea iubita Maica m-au biruit am sa-i mai pasuiesc poate se vor intoarce la mine”. Daca fiecare dintre noi ar incerca macar sa creada cu adevarat si sa incerce sa respecte porunca lasata de Iisus”iubesteti aproapele ca pe tine insuti” lumea ar deveni mai buna .

 8. SA CREZI IN DUMNEZEU, NU PIERZI NIMIC,SA NU CREZI, IN SCHIMB,S-AR PUTEA SA PIERZI TOTUL.ASTA O ZICEA ,,CINEVA”. EU CRED CA EXISTA O BALANTA INTRE BINE SI RAU,PE ASTA SE BAZEAZA TOT UNIVERSUL. BINE AR FI SA FIE NUMAI IUBIRE SI NUMAI DUMNEZEU,…..POATE PE ALTE PLANETE SAU ALTE LUMI.DIN PACATE NU EXISTA CERTITUDINI,DOAR UNELE VAGI DOVEZI,CA SUFLETUL SE REINCARNEAZA. EU CRED ASTA,ALTFEL NU AS CREDE IN IISUS,SI PE URMA AR FI PLICTISITOR SA STII CA AI DOAR O VIATA.S-AR PLICTISI SI DUMNEZEU DE ATATA MONOTONIE.E ATAT DE IMPORTANT SA FII BUN, SA IUBESTI SI SA AJUTI, INCAT,NU POTI SA-TI DAI SEAMA DECAT ATUNCI CAND ITI MOARE CINEVA DRAG.ACELA NU DUCE NIMIC CU EL DINCOLO ,DECAT FAPTELE LUI.AICI, LASA IUBIREA PE CARE A PURTAT-0.SI PE URMA,IADUL SI RAIUL SUNT INTERPRETARI.EU ALTFEL VAD LUCRURILE:,,DUPA FAPTA SI RASPLATA”.NU TREBUIE SA MERGEM PE IDEEA CA DUMNEZEU IARTA TOT,POATE SCAPAM ZIUA CU GRATIA.

 9. … vorbiti despre rai si iad. Cred ca aceste doua cuvinte au fost aduse pe buzele noastre in indeea de a intelege ca ni s’a dat dreptul de a alege intre faptele noastre. Nu cred ca exista rai si iad in forma fizica, iar apoi nu stiu cum poti chinui in “focul vesnic” un spirit. Apropo de reincarnare, sunt de acord ca s’au canonizat putine din cartile care s’au scris, dar pare aberanta ideea. Stim bine ca Biblia are si o “forma” politica; imparatul Constantin cel Mare trebuind cumva sa’i controleze pe oameni, DAR, mesajul Lui Dumnezeu nu poate fi ascuns de nici o faptura a acestui Univers Ordonat. Daca ne gandim bine, daca ne “uitam” numai … Il putem gasi pe Dumnezeu cu tot cu planul Lui in orice lucru ce ne’nconjoara, in orice adiere. Cred ca noua ne lipseste indelunga rabdare si nerecunostinta; am mai si uitat sa ne facem rugaciunile.

  “Faceti’le oamenilor ce vreti sa va faca si ei voua” mi se pare sinonim cu “Iubeste’ti apropele ca pe tine insuti” si’n plus … ce’am pierde dac’am proceda astfel !!?

  Dl. DRAGOS, credeti intr’o data bine stabilita a sfarsitului lumii acesteia, reincarnadu’se ?

 10. @ ZET
  Fa proasto tu ar trebui sa mai iesi din ignoranta asta in care te scufunzi! Iar daca tot iesi din casa din cand in cand mai du-te si pe la biserica si intreaba babele cine a fost Arsenie Boca. Pentru ca si babutele alea au mai multa cultura decat tine. Nu ma posta ca blonda proasta (pt ca majoritatea blondelor sunt destepte de fapt) cand nimic nu ai a spune..

 11. . Apropo de reincarnare, sunt de acord ca s’au canonizat putine din cartile care s’au scris, dar pare aberanta ideea.
  Caine Bho spune-mi si mie de ce ti se pare aberanta ideea?
  Crezi Creatorul a facut legi separate pt natura si noi?
  Nu vedeti ca in natura totul moare pentru a renaste?Nimic nu dispare.
  Zet ti-as sugera sa citesti mai atenta acel citat{Arsenie Boca} si vei vedea ca este un mare Adevar

 12. Fiti linistiti! Daca am fi judecati dupa faptele bune si rele, ce rost ar mai avea jertfa lui Hristos? Putea Dumnezeu sa zica: Face-ti fapte bune si ve-ti fi mantuiti. si nu mai era nevoie ca Hristos sa moara.Faptele bune sau rele arata de catre cine suntem condusi.La sfarsit vom fi rasplatiti pentru faptele pe care le-am facut.Dar daca nu credem in Hristos….ma tem ca am facut fapte bune degeaba.In concluzie, nu faptele ne mantuiesc.Cum poti sta tu in cer langa cel care a ars pe rug pentru Hristos? E atat de trist ca Hristos a suferit atat de mult pentru noi, nu atat suferinta fizica cat sufleteasca, etc, ar noi am ajuns dupa 2000 de ani sa nici nu mai credem in rai si iad, dar mai a credem in El…trist…

Lasă un comentariu