Un cuplu din SUA si-a construit o casa cu doar 30.000 de dolari, fara a mai plati rate la banca sau facturi de utilitati! Casa se intretine singura…

Ce-ar fi daca ati putea construi o casa ieftina, eficienta energetic, care se auto-intretine, cu mai putin de 30.000 de dolari si ati spune „la revedere” facturilor lunare si ratelor ipotecare? Suna prea frumos ca sa fie adevarat, nu? Ei bine, un cuplu din Bisbee (Arizona, SUA) a facut aceasta mica fantezie sa devina realitate. Karen si Bill, in varsta de 50 de ani, au inceput sa construiasca casa lor de 600 de metri patrati in anul 2010 si s-au mutat 18 luni mai tarziu.

Desi au muncit mult la ea, ei se bucura de casa si de stilul lor de viata in fiecare zi. Cu exceptia costurilor serviciilor de Internet si a taxelor de proprietate, ei nu mai platesc niciun dolar pentru apa, caldura, gaze sau electricitate. Mai mult decat atat, ei nu au nicio datorie si au devenit experti in gradinarit, pentru a-si asigura alimentele de care au nevoie.

Intr-un videoclip de 20 de minute, Karen si Bob isi prezinta cu mandrie casa lor mica si frumoasa din Arizona. In videoclip, Bob explica faptul ca a folosit principiile de baza ale designului solar, cu ferestre orientate spre sud si sud-est. Cuplul a facut un efort real pentru a recicla cat de mult au putut. Cu exceptia unui frigider eficient energetic, totul in casa lor este second-hand, primit cadou sau i-a fost schimbat destinatia. Peretii de baie, de exemplu, sunt realizati din foi de tabla, care au fost luati din curtea cuiva, in timp ce ferestrele au fost luate dintr-o magazie parasita.

Pentru proiectarea casei, s-a optat pentru un plan deschis pentru bucatarie si zona de living. Pentru a crea un sentiment de spatialitate, cuplul a instalat un acoperis inclinat, de la care se colecteaza apa de ploaie pentru a uda plantele.

Din moment ce au primit cele mai multe materiale de constructii si mobilier gratuit, cuplul explica faptul ca cele mai mari costuri ale lor le-au avut cu sistemele solare si septice. Ei au instalat sase panouri solare pentru a alimenta casa si alte patru mai mici.

Cuplul a fost intrebat ce sfat ar da altora care au in vedere construirea unei locuinte ca a lor; raspunsul a fost simplitatea. Daca nu sunteti vreun inginer constructor, a crea o casa de la zero nu este un lucru usor. Insa Karen recomanda sa faceti un plan simplu si sa-l urmati. Daca simtiti nevoia, va puteti extinde mereu si sa construiti mai multe camere mai tarziu. Pe langa simplitate, motivatia este, de asemenea, un factor-cheie pentru a face o astfel de realitate sa devina vis.

Be the first to comment

Leave a Reply