De ce in 2012 nu va avea loc sfarsitul lumii

Social Media

2012-90Zgarie-nori doborati la pamant, meteoriti care se izbesc de Pamant si un calugar tibetan care se adaposteste in munti din calea unei revarsari masive a oceanelor. Este o viziune a Apocalipsei, surprinsa in ultimul blockbuster hollywoodian. Dar fricile ca lumea se va sfarsi in decembrie 2012 sunt doar un mit alimentat puternic de zvonurile de pe Internet…cel putin asa sustine un om de stiinta de elita al NASA.

Un specialist NASA linisteste populatia: in 2012 nu va fi sfarsitul lumii

Dr. David Morrison, cel care conduce serviciul de Astrobiologie al NASA, afirma ca el insusi a primit mai mult de o mie de email-uri din partea celor care sunt ingrijorati ca sfarsitul lumii ar putea interveni in decembrie 2012. Intr-un articol publicat de „Astronomical Society of the Pacific”, Dr. Morrison a raspuns la 20 de intrebari, pentru a diminua aceste frici.

In 2012, o planeta Nibiru se va ciocni de Pamant?

Conform acestor teorii privind sfarsitul lumii, calendarul folosit de vechea civilizatie maya s-ar sfarsi in decembrie 2012. Interesant e faptul ca aceasta data coincide perfect cu predictiile facute de un autor SF obscur care a afirmat ca o veche civilizatie mesopotamiana credea ca o planeta, denumita Nibiru, se va ciocni cu Pamantul tot in decembrie 2012.

Fricile au fost alimentate de un film apocaliptic denumit „2012” (cu John Cusack in rolul principal), care se lanseaza in noiembrie 2009. O cautare rapida pe Amazon.com, releva faptul ca sunt nu mai putin de 175 de carti care au ca subiect „2012”.

Nibiru e doar un mit

Mai intai, Dr. Morrison elimina posibilitatea ca sa existe vreo planeta Nibiru. El scrie: „In primul rand, Nibiru e doar un mit, fara sa aiba nicio baza reala. Pentru un astronom, a pretinde ca aceasta planeta este in apropiere, dar invizibila, este ceva prostesc”.

Dr. Morrison rade si la sugestiile ca Guvernul este complice in ascunderea acestei planete fata de public. „Chiar daca ar dori acest lucru, Guvernul n-ar putea ascunde planeta Nibiru. Daca ar fi fost reala, aceasta planeta ar fi fost descoperita de mii de astronomi, atat amatori, cat si profesionisti. Acesti amatori se afla impanziti in toata lumea. Cunosc comunitatea astronomilor, si acesti oameni de stiinta n-ar tine secret existenta unei planete, nici daca li s-ar comanda sa taca. Nu poti ascunde o planeta care se afla in interiorul Sistemului Solar!”

Si ce daca in decembrie 2012 se sfarseste calendarul mayas? Asta nu inseamna sfarsitul lumii

Seful de la NASA se adreseaza de asemenea si celor ingrijorati ca acest calendar mayas s-ar sfarsi in anul 2012. „Vechile calendare sunt interesante pentru istorici, dar nu se poate compara cu abilitatea pe care o avem astazi in a masura timpul, sau cu precizia calendarelor pe care le folosim in mod curent. Problema e ca aceste calendare, fie ele vechi sau contemporane, nu pot prezice viitorul planetei noastre sau da avertismente cu ceea ce se va intampla pe anumite date, ca decembrie 2012. Uite, si calendarul meu de birou se sfarseste pe 31 decembrie 2009, dar asta nu inseamna ca atunci va avea loc Armageddon-ul. E pur si simplu inceputul unui an nou”, afirma dr. Morris.

El a mai adaugat faptul ca nu exista dovezi ca si Nostradamus ar fi previzionat sfarsitul lumii tot in anul 2012.

Inversarea rotatiei Pamantului si inversarea polilor magnetici nu se va produce

In ceea ce priveste zvonul ca alinierea planetelor din galaxia Caleea Lactee ar putea afecta campul gravitational al Pamantului sau a inversa rotatia lui, dr. Morris crede ca totul e doar o prostie. „O inversare a rotatiei Pamantului e un lucru imposibil. Acest lucru nu s-a intamplat si nu se va intampla niciodata”.

Omul de stiinta a mai spus ca, desi inversarea polilor magnetici este un fenomen care are loc o data la 400.000 de ani, totusi specialistii cred ca acest fenomen nu se va produce in urmatoarele milenii, neexistand nici macar o singura evidenta ca ar avea loc asa ceva in aceasta perioada.

Cosmofobia, sau frica de Cosmos

Dr. Morrison a remarcat faptul ca o crestere a interesului oamenilor fata de spatiul cosmic a dus la o „cosmofobie” generala, adica la o frica fata de Cosmos. El a spus ca oamenii sunt din ce in ce mai interesati de campul magnetic al Soarelui, de furtunile solare, de gaurile negre sau de „falia” din galaxia Calea Lactee. „In urma cu cateva decenii, aceste lucruri erau doar niste idei astronomice interesante de studiat, dar acum, pentru multi tineri, care sunt dezinformati de Internet, sunt doar obiecte ale fricii si groazei. Cosmofobia poate fi una din consecintele pe termen lung ale farsei 2012 – sa-i faca pe oameni sa le fie frica de Cosmos si de Univers”, conchide dr. Morris.


Social Media

12 Comments

  1. CRED CA AR TREBUI SA NE RUGAM SI SA NE APROPIEM DE DZEU,,,si sa lasam ziua sfarsitului lumi in voia lui,,oricum inceputul apocalipsei este aproape si apoi mia de ani,,si abia dupa aceea va fi sfarsitul,,,dar atentie mare,,,,,,,,,o mie de ani la dzeu este ca o zi si o zi ca o mie de ani,,,,,,,,,asa ca dzeu sane lumineze,,pace sufleteasca tuturor

  2. Conform apocalipsei sfarsitul lumii nu v-a fi la a doua venire a lui Iisus ci dupa mii de ani cand diavolul v-a fi eliberat sa ispiteasca iarasi si sa-si stranga armate in jurul Noului Ierusalim si un foc ii v-a nistui si spune profetul ca a vazut un pamant nou si un cer nou. Cand vom fi obligati sa purtam semn pe mana dreapta s-au in frunte sa stiti ca nu mai e mult pana la venirea Domnului dar asta nu e sfarsitul .

  3. sa va spun ceva…dumnezeu in biblie zice ca sfarsitul lumii nu va veni din cauza lui.cand a fost potopul acela mare acum mii de ani cand noe a facut arca aia mare dumnezeu a zis ca el nu va mai da foc din cer,nu va da ape sa ne inece.tot ce se intampla,se intampla din cauza noastra.cutremure avem pentru ca noi exploatam prea mult pamantul,facem mii si mii de experimente.cum a fost si cu gaura neagra care inghitea pamantul.

  4. Sfarsitul vine.Il simt.Fiecare om il simte.Este ca o revelatie in sufletele noastre.Precum arsita de dinaintea furtunii.Asa ne comportam si noi.Suntem agitati.Nu mai credem in nimic.Ne petrecem zilele ca si cand ar fi ultimele fara sa ne mai pese de ceva.Droguri,alcol,pornografie.Eu daca as fi Dumnezeu as distruge Pamantul acesta.Dar fiti fara grija…suntem facuti dupa chipul lui Dumnezeu.Multi simt ce simt eu numai ca nu vor sa recunoasca.Asa ca nu va mai culcati pe o ureche spunand” Nu te intereseaza,nu vine” .Cum scrie si in biblie „clipele de dinaintea dezastrului vor fi cumplite ,copii se vor ridica si napustii asupra parintilor si invers.Este adevarat.Zilnic vad copii care isi lovesc si injura parintii.Copii mici de 4 ani.Copii la 3 ani invata sa loveasca si sa injure.Cum zice in biblie Diavolul umbla racnind ca un leu cautand pacatosii…nu mai este mult si diavolul isi strange armata.Mantuiti-va!

Leave a Reply