Home Paranormal-ConspiratiiParanormal Chipul unui calugar a zambit la cateva ore dupa moartea sa

Chipul unui calugar a zambit la cateva ore dupa moartea sa

by admin
219 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

calugar-mortAm primit un email de la un cititor al site-ului nostru (Razvan Adrian), care ne-a oferit un link catre un articol din cadrul site-ului http://vatopaidi.wordpress.com. Articolul, care se numeste “Un zambet dincolo de moarte”, ni s-a parut foarte interesant si de aceea, ne permitem sa-l publicam si pe almeea.com. Ii multumim lui Razvan Adrian, precum si site-ului http://vatopaidi.wordpress.com pentru acest minunat articol.

Despre ce e vorba? La 1 iulie 2009, cand implinea exact 88 de ani, a plecat la Domnul Parintele Iosif de la Manastirea Vatopedu, din Muntele Athos. Ucenic al Cuviosului Iosif Isihastul, gheron (batranul) Iosif era cunoscut ca un calugar adevarat, plin intotdeauna de pace, bucurie si credinta.

Pe de o parte toti parintii duhovnicesti spun ca ora mortii este infricosatoare pentru om, pe de alta parte, citim in Pateric ca pana si cei mai sporiti in viata duhovniceasca, din smerenie, nu se incred in sine inainte de a trece in lumea de dincolo, unde nu mai este nici o primejdie. Mai mult, Batranul Iosif suferea cu inima si era foarte chinuit de boala. Asadar cum a adormit zambind? Dar se pare ca raspunsul este altul. Calugarul nu a adormit zambind ci a inceput sa zambeasca la mai mult de o ora dupa moarte.

31Cea de-a doua fotografie (lateral) a celui adormit, este una obisnuita, care nu ne atrage prea mult atentia. Este printre primele fotografii. Dar prima fotografie este facuta la cateva ore de la “adormire” aparand o figura cu totul schimbata, mult mai serena, asa cum doar in viata de apoi poate aparea,  zambind nu doar cu buzele, ci cu intreaga expresie a fetii.

Iata desfasurarea evenimentelor:

Cand au venit sa-l pregateasca conform tipicului monahal, parintele a fost gasit cu gura deschisa. Egumenul Efrem a poruncit sa nu i se acopere fata. Parintii au incercat sa-i inchida gura, dar era tarziu, ea ramanea in continuare deschisa. Chiar si dupa ce i-au legat o fasa pe sub barbie ca sa-i tina gura inchisa, dupa ce au desfacut legatura, gura s-a redeschis. Trecusera vreo 45 de minute de la adormire.

L-au cusut in mantie dupa obicei. intregul proces de punere si coasere in mantie a durat inca vreo 45 de minute. Apoi au taiat materialul in jurul fetei, dupa porunca, si l-au gasit pe Batran zambind, cu gura inchisa, asa cum aveau sa-l vada toti apoi.

I-a auzit vorbind si le-a facut aceasta mica favoare, ca sa nu fie intristati? Sau a vrut sa ne ajute sa ne facem o idee despre ce a vazut si despre starea in care se afla dupa plecarea sa din aceasta lume ?

Zambetul Batranului Iosif este primul eveniment supranatural petrecut dupa moartea sa si a devenit pentru toti o mare mangaiere.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

7 comments

MaRyus 25 octombrie 2009 - 9:18

s-a dus la Zamolxis .. ca un adevarat DAC !

Razvan 25 octombrie 2009 - 13:52

Sau la Dumnezeu….oriunde s-ar fi dus cred ca zambetul sau ne spune ca nu se sfarseste totul odata cu moartea

anonim 1 noiembrie 2009 - 11:47

as vrea sa va spun si eu ca si unei prietene deale mele i sa intamplat ceva asemanator…bunicul ei a murit acum catva ani si la inmormantare…era ea si cu mama ei in camera cu mortul…pr mea sa intors pt o clipa cu spatele si cand sa uitat din nou la mort acesta zambea…

NoName 1 noiembrie 2009 - 17:38

… si la moartea bunicii mele s’a intamplat ceva asemanator. daca priveai morthu dintr’un unghi, parea obijnuit, daca te uithai din alt unghi, zambea..

vioreaua 5 ianuarie 2010 - 22:13

In orele imediat urmatoare decesului se poate intampla ca trupul sa mai aiba unele miscari, nu stiu daca ma exprim corect spunand ” miscari”,…deci, se poate confunda cu un zambet, este foarte normal. Medicii stiu.

Channah 11 iunie 2010 - 10:30

De acord cu vioreaua. Muschii fetei mai au inca “reflexe” chiar si dupa cateva ore de la deces. Se poate confunda cu un zambet. Daca veti urmari cu atent prima poza se poate observa ca obrajii, datorita greutatii, apasa spre urechi si buzele urmeaza acelasi curs. Nu stiu cum puteti ajunge la concluzia ca ne poate “transmite” mesaje sau sa ne dea de inteles cum e pe partea cealalta; cu totii stim ca sufletul e desprins de trup deci…cum l-ar mai puta controla?

Channah 11 iunie 2010 - 10:30

*putea

Leave a Comment