luni, ianuarie 30, 2023
AcasăSpiritualitate teoreticaOcultismTrithemmius, ocultistul care a prezis sfarsitul lumii: anul 2235! Ce se va...

Trithemmius, ocultistul care a prezis sfarsitul lumii: anul 2235! Ce se va intampla atunci cu steaua Algol?

Trithemmius, ocultistul care a prezis sfarsitul lumii: anul 2235! Ce se va intampla atunci cu steaua Algol?

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Unul din marii ocultisti ai lumii a fost Trithemmius, care in 1515 a scris lucrarea metafizica intitulata „Despre sapte cauze secunde” („De Septem secundeis”), in care este exprimata o conceptie aproape gnostica despre Inteligentele care conduc lumea dupa Dumnezeu.

Trithemius spune ca 7 ingeri au fost pusi in slujba celor 7 planete (cat erau cunoscute atunci, printre „planete” numarandu-se si Luna si Soarele, necunoscandu-se Uranus si Neptun): Oriflel il slujeste pe Saturn, Zachariel pe Jupiter, Samael pe Marte, Michael pe Soare, Anael pe Venus, Raphael pe Mercur si Gabriel – Luna. Fiecare din acesti ingeri a fost in sarcinat sa guverneze Universul, de la crearea sa si pana la sfarsitul sau, de 354 de ani si 4 luni, in alternanta cu ceilalti sase; vor exista trei cicluri de astfel de influente succesive ale celor 7 ingeri, divizind istoria omenirii in 21 de perioade.

Daca urmam cronologia mistica a lui Trithemius, ultima faza a celui de al treilea septenar, dominata de Soare si de ingerul Michael, a inceput inca din 1880. Sfarsitul lumii va veni, dupa calculele sale, in anul 2235 cind steaua fixa Algol, numita Capul Meduzei, va ajunge prin precesiune la un anume punct y situat in Gemeni. Trithemius a facut, datorita acestei metode, cateva preziceri juste: a prezis cu 2 ani inainte de schisma lui Luther („instaurarea unei noi forme de religie”), dar a si anuntat incendiul care a pustiit Londra in 1666.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.