De ce e bine sa avem parul lung? Pentru ca parul este izvorul fortelor noastre cosmice

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Parul reprezinta un fel de antena naturala a organismului nostru, care atrage energia vitala in spatiul corpului. Parul nostru este purtatorul legaturii noastre cu lumile superioare si subtile si este un fel de inmagazinator al fortelor mistice si magice.

Puterea sta in lungimea parului. In simbolistica mistica hindusa, parul era vazut ca si firul din panza de paianjen. Zeii antici, evanghelistii si apostolii erau pictati ca avand parul lung, ceea ce arata stabilitatea fizica si taria lor spirituala.

In trecut, se considera ca in par salasluieste sufletul. Iar daca acesta este taiat, omul este lipsit de forta fizica si psihica. Vedeti povestea lui Samson din Biblie. Atunci cand lui Samson din nou i-a crescut parul, puterea s-a intors la el si a reusit sa distruga cladirea in care se aflau dusmanii.

A-ti taia parul inseamna a-ti schimba viata. Si acest lucru foarte bine il stiau oamenii in antichitate. Daca vezi o femeie care vine si isi taie parul, modificand brusc si uneori brutal propria coafura, sa stiti ca acea femeie se afla in pragul unor mari schimbari (fie ca i-a aparut un amant, fie ca a divortat, fie ca se afla pe punctul de a se indragosti de cineva). Foarte putine femei din senin isi taie parul si trec de la o tunsoare lunga la una scurta, fara a exista un motiv emotional.

Daca parul este izvorul fortelor noastre cosmice, inseamna ca tot ce se intampla cu el, schimba cursul unui rau nevazut al vietii noastre care ne spala pe noi cu valurile sale bioenergetice. Astfel, orice actiune asupra parului nostru poate influenta intr-o directie sau alta nu numai imaginea noastra exterioara, ci chiar viata noastra.

Unul dintre sfaturile stravechi spunea: „Nu taia parul alb, nici brunet, nici saten, nici carunt, deoarece intelepciunea Domnului nu o veti atinge iar sanatatea si puterea o veti pierde”. De aceea, oamenii din trecut nu-si prea taiau parul. Femeile cu parul scurtat erau batjocorite, injosite, pedepsite. Nici macar barbatii nu isi tundeau cu atata usurinta parul. La unele popoare, era acceptata scurtarea parului la barbati, dar, chiar si dupa scurtare, parul era inca foarte lung.

Femeia cu parul lung detine o energetica atat de puternica, incat este capabila sa creeze un cerc de protectie pentru barbatul iubit, prin care il poate proteja cu ajutorul energeticii proprii de aproape orice necaz.

Be the first to comment

Leave a Reply