luni, ianuarie 30, 2023
AcasăSpiritualitate practicaSecretul ionilor negativi din atmosfera - de acolo avem vitalitatea si sanatatea!

Secretul ionilor negativi din atmosfera – de acolo avem vitalitatea si sanatatea!

Secretul ionilor negativi din atmosfera – de acolo avem vitalitatea si sanatatea!

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

In Orient, respiratia este considerata a fi o stiinta. China are qi gong, iar India pranayama, dar lumea occidentala nici macar nu are un termen specific pentru a desemna controlul respiratiei, iar medicii din Vest nu inteleg modul in care energia atmosferica functioneaza ca un „element nutritiv” vital pentru sanatatea umana. In mod ironic, stiinta occidenta a a descoperit de curand nenumarate dovezi ce atesta in mod clar validitatea notiunilor taoiste stravechi despre aer, respiratie si energie si rolurile principale pe care le au acestea pentru sanatate si longevitate.

Elementul esential din aer care transporta sarcina vitala de qi s-a dovedit a nu fi nici oxigenul, nici azotul, nici alt element chimic gazos, ci, mai curand, ionul negativ – un fragment molecular minuscul, extrem de activ, ce transporta o sarcina electrica negativa echivalenta cu aceea a unui electron. Pe de alta parte, elementele poluante cum ar fi praful, fumul si elementele chimice toxice sunt transportate prin aer sub forma unor ioni polimoleculari mari si lenti care transporta o sarcina pozitiva. In aerul poluat, ionii pozitivi incetinesc, captureaza si neutralizeaza ionii negativi activi, lipsind, astfel, aerul de vitalitate. Daca respiram acest aer este ca si cum am consuma numai mancare nesanatoasa, plina de calorii fara valoare nutritiva. In aerul curat de la tara, raportul mediu al ionilor negativi si pozitivi este de aproximativ trei la unu; in aerul poluat din orasele mari, acesta scade in mod drastic la aproximativ un ion negativ la 500 de ioni pozitivi!

Vitalitatea ionilor negativi din aer este distrusa si de aerul conditionat, de incalzirea centralizata si de spatiile inchise. S-a observat de mult timp ca, daca lucreaza toata ziua in birouri si fabrici cu aer conditionat sau cu instalatii de incalzire centrala, oamenii se simt complet epuizati, desi nu fac altceva decat sa stea la birou sau in picioare, in fata liniilor de asamblare automata, pe cand fermierii petrec acelasi numar de ore in aer liber, facand munca fizica extenuanta, si nu sufera de acest sindrom al epuizarii totale de la sfarsitul zilei de lucru. Aceasta se intampla deoarece nu munca in sine este cea care ii epuizeaza pe cei ce lucreaza in birouri si fabrici, ci mai curand lipsa de vitalitate din aerul pe care sunt obligati sa-l respire toata ziua.

In Japonia, unde notiunea de qi este bine inteleasa, majoritatea cladirilor mari cu birouri, fabricile si hotelurile cu multe niveluri sunt dotate acum cu generatoare de ioni negativi, pentru a compensa ionii negativi indepartati din aer din cauza incalzirii, a aerului conditionat si a poluarii. Poate ca acesta este unul dintre secrete e nivelului incredibil de ridicat al productivitatii din Japonia.

In natura, aerul este ionizat in mod natural prin actiunea radiatiilor electromagnetice de unde scurte de la Soare si prin intermediul altor raze cosmice care bombardeaza moleculele de aer si incarca fragmentele acestora cu energie vitala. Deplasarea si evaporarea maselor mari de apa ionizeaza, de asemenea, aerul de deasupra acestora.

O a treia metoda de ionizare naturala este adierea neintrerupta a vantului deasupra spatiilor largi, deschise. Cel mai puternic qi atmosferic se gaseste asadar la altitudini mari, acolo unde radiatiile solare si cosmice sunt cele mai puternice, vantul este constant, iar apa ia forma paraielor repezi si a apelor intinse. Acesta este motivul pentru care va simtiti atat de reimprospatat si de revitalizat dupa ce petreceti o zi in munti, chiar si dupa ce ati mers drum lung.

In primii ani ai programelor spatiale, se observa in mod frecvent ca, in ciuda sanatatii robuste si a conditiei fizice bune, astronautii deveneau absolut epuizati dupa doar cateva ore petrecute in capsulele spatiale, indiferent daca orbitau in spatiu sau se antrenau pe Pamant. Le-a luat oamenilor de stiinta cativa ani sa-si dea seama care era problema, cu toate ca ar fi gasit raspunsul imediat daca ar fi consultat un adept al taoismului sau un yoghin indian. Un raport realizat de o firma care produce generatoare de ioni negativi pentru programele spatiale, citat in excelenta carte despre respiratie a lui Andre van Lysebeth Pranayama „The Yoga of Breathing”, afirma: „Din cauza ca este complet metalica, fiecare capsula spatiala este o cusca Faraday absolut ideala, in interiorul careia chiar si cel mai antrenat pilot manifesta rapid semne de tulburari fiziologice, in special o senzatie de oboseala si epuizare rapida. Acest lucru a fost observat intr-un mod la fel de competent si recunoscut deschis de catre rusi. Glenn si Carpenter au obosit foarte repede, iar oboseala, precum si epuizarea si tulburarile fiziologice au fost atat de puternice in cazul pilotului Titov, incat acesta avea rau de spatiu dupa doar sase orbitari”.

Cand s-a creat o atmosfera cosmica artificiala incarcata cu ioni negativi din abundenta in capsule spatiale cu generatori de ioni negativi, aceste simptome au disparut complet, permitandu-le, astfel, astronautilor sa ramana in spatiu zile, saptamani si chiar luni in sir. Din moment ce electricitatea este o forma universala de „energie autonoma”, independenta de existenta vietii, beneficiile fiziologice ale campurilor electrice induse artificial sunt exact aceleasi ca si in cazul campurilor naturale.

Polaritatea yin-yang este cea care determina qi-ul sa se deplaseze. In stiinta occidentala, aceasta polaritate se numeste „panta de potential”, adica diferenta de potential dintre doua puncte. Intr-un mediu cu aer curat panta de potential creste cu cateva sute de volti pe metru, dar in aerul poluat si in spatiile inchise aceasta este, practic, nula. Panta de potential determina asadar „puterea” unui camp electric, care, la randul sau, determina cat de activi sunt ionii negativi din interiorul lui si cu cata putere se deplaseaza dintr-un punct in altul. Raportul citat mai devreme continua dupa cum urmeaza: „S-a stabilit fara urma de indoiala ca exista un camp electric intre cer si atmosfera. Acest camp electric natural este in mod normal pozitiv in relatia sa cu Pamantul si puterea sa e, de obicei, de ordinul catorva sute de volti pe metru”.

Panta de potential este asadar mai accentuata in locurile cum sunt muntii, plajele, parcurile si alte spatii deschise, acolo unde ionii negativi se deplaseaza liber de la polul pozitiv yang al atmosferei la polul negativ yin al Pamantului. Toate organismele vii dintre ele au un rol de conductori pentru aceasta energie. De exemplu, intr-un camp electric puternic, acolo unde panta de potential este de cativa volti pe metru, o persoana de doi metri ar fi supusa unei pante de potential de 400-500 de volti intre cap si picioare, ceea ce intensifica mult fluxul natural de energie vitala. Raportul anterior concluzioneaza : „Curentul electric provocat de prezenta unui camp electric trece prin celule, organe si intregul sistem nervos si stimuleaza metabolismul, ca si alte functii fiziologice ale organismelor vii… Daca respectivul camp este prea slab, pot aparea oboseala, apatia si lipsa vitalitatii. Aceasta este cauza principala a oboselii si amortelii resimtite in masina, avion, tanc, submarin si tren, iar acum in capsula spatiala”.

Chiar daca traiti intr-o zona cu o clima puternica, in care campul electric natural este puternic, intregul dumneavoastra sistem poate fi lipsit de beneficiile acestuia daca purtati pantofi cu talpa de cauciuc si haine din fibre sintetice si locuiti in apartamente etanse, fiind inconjurat de mobila si decoratiuni din plastic, toate acestea izoland organismul de electricitatea atmosferica, la fel cum cauciucul izoleaza firele electrice. Pentru a simti adevarata vitalitate, incercati sa umblati descult, fara palarie si imbracat subtire, in haine de bumbac, pe o peluza sau un camp deschis, cand roua diminetii mai este pe firele de iarba, si respirati profund in timp ce mergeti. Din moment ce trupurile noastre functioneaza ca niste conductori ai qi-ului atmosferic care coboara in mod constant asupra noastra, trebuie sa descarcam si energia excesiva in pamant, prin talpi. Iarba incarcata de roua functioneaza ca un pol magnetic puternic atunci cand calcati peste ea cu picioarele goale, atragand energie din cer, prin corpul dumneavoastra. Acesta e motivul pentru care este ce mai bine sa practicati qi gong in aer liber, de preferinta descult si imbracat subtire, in materiale din fibre naturale.

 

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.