Zodiacul florilor

Social Media
  •  
  •  
  •  

1) Floarea Soarelui

– 1, 10, 19, 28 ale fiecarei luni.

Este compatibil cu: Orhideea (7, 16, 25) Bujorul (2, 11, 20, 29) Albastreaua (4, 13, 22, 31) Papucul-Doamnei (3, 12, 21, 30) Macul (6, 15, 24).

Numerele norocoase: 1, 11, 16, 19, 22, 25, 31

Zilele favorabile: duminica si luni.

Asemeni acestei flori care are nevoie de lumina pentru a creste si a se dezvolta, nativul simte in permanenta nevoia de a se afla in centrul atentiei, de a fi apreciat, admirat si complimentat. Cel care s-a nascut sub acest semn este o fire energica, dinamica, expansiva, vesela, optimista reusind astfel sa se faca cu usurinta cunoscut, si sa atraga in jurul sau cat mai multe persoane, pentru ca de fapt scopul sau este acela sa poata domina tot ceea ce se afla in jurul sau. Este o persoana puternica, un adevarat luptator, incercand sa duca la bun sfarsit tot ceea ce-si propune sa faca. Pentru ca dinamismul este una din calitatile sale isi traieste viata din plin, cautand aventura si senzatiile tari chiar daca aceastea inseamna stres, presiune permanenta sau suferinta. Incearca sa-si musamalizeze defectele si sa-si hiperbolizeze calitatile, creandu-si o imagine cat mai buna.

In dragoste se lasa calauzit de instinct, de ceea ce simte. Nu va reusi sa cada victima intr-o relatie deoarece cauta persoane mai slabe decat el, dar ii va fi foarte greu sa-si gaseasca perechea potrivita deoarece este foarte pretentios, cautand o persoana cu o fire puternica, care cu siguranta nu se va lasa neconditionat dominata.

2) Bujorul

– 2, 11, 20, 29 ale fiecarei luni.

Este compatibil cu: Bujorul (2, 11, 20, 29) Albastreaua (4, 13, 22, 31) Margareta (8, 17, 26) Orhideea (7, 16, 25) Macul (6, 15, 24).

Numerele norocoase: 1, 4, 7, 9, 18, 27, 33

Zilele favorabile: duminica, luni si vineri.

Bujorul, datorita culorii sale rosii ca focul, este simbolul dorintei devoratoare de a iubi si de a fi iubit, de a se darui si de a afla ce se ascunde sub acest sentiment numit “pasiune”. Nativul acestui semn se simte pe deplin implinit numai atunci cand iubeste si este iubit, pentru ca el considera ca implinirea si-o poate gasi numai alaturi de persoana iubita careia sa-i impartaseasca emotiile, ideile, sentimentele. O data ce considera ca a gasit partenerul ideal nativul devine incredibil de loial si de devotat, renuntand sa mai zboare din floare in floare. Cei nascuti sub acest semn se vor ghida in viata dupa principiul “Daca dragoste nu e nimic nu e”, chiar si atunci cand vor ajunge la varsta batranetii. Pentru ca traieste pentru a fi iubit este intr-o continua cautare a jumatatii sale. Nu va refuza niciodata avansurile ce i se fac daca se simte atras de persoana care i le face. O data ce s-a indragostit va deveni mai atent cu persoana sa, mai cochet dar si mai romantic. Este extrem de gelos si posesiv, fapt ce nu poate fi suportat cu usurinta de cei care isi doresc sa se implice intr-o relatie. Poate prea pragmatic, poate deveni cu timpul obtuz si inflexibil, indepartandu-i astfel pe cei dragi.

Este foarte perseverent si datorita acestei calitati reuseste sa duca la bun sfarsit tot ceea ce isi propune. Isi pierde cu usurinta rabdarea, se enerveaza repede si de aceea nu este bine sa-i stai in cale cand este stapanit de aceste sentimente. In dragoste trasatura definitorie ar fi pasiunea. Nu-si imagineaza viata singur, de aceea iubirea este totul pentru acest nativ.

3) Papucul-Doamnei

– 3, 12, 21, 30 ale fiecarei luni.

Este compatibil cu: Macul (6, 15, 24) Trandafirul (9, 18, 27, 25) Papucul-Doamnei (3, 14, 21, 30)

Numerele norocoase: 1, 4, 7, 9, 18, 27, 33, si 42

Zilele favorabile: duminca, luni, si vineri

Apartinand aceleasi specii ca si orhideea, nativul aflat sub acest semn are un aer exotic, extrem de atragator pentru persoanele de sex opus. Desi el poate fi considerat calm, ferm, hotarat, generos poate fi si nelinistit, entuziast, nesigur pe propriile forte, avar, dand dovada de mare fragilitate. Isi manifesta interes pentru cele mai diferite lucruri ceea ce denota o curiozitate innascuta care trebuie sa fie alimentata in permanenta.

In viata sentimentala este foarte imprastiat, distrat, ceea ce-l face sa fie si nestatornic. Este o fire infidela pentru ca daca ceva l-ar speria, acel lucru ar fii o relatie stabila. Se teme de monotonie de aceea este intr-o cautare permanenta de inedit. Putini sunt aceia care ar reusi sa reziste alaturi de o persoana aflata sub acest semn. Daca ar reusi sa se controleze, sa-si stapaneasca reactiile cu siguranta ar avea mai mult succes, ar fi inteles si agreat de cei din anturaj.

4) Albastreaua

– 4, 13, 22, 31 ale fiecarei luni.

Este compatibil cu: Bujorul (2, 11, 20, 29) Albastreaua (4, 13, 22, 31) Margareta (8, 17, 26) Macul (6, 15, 24).

Numerele norocoase: 1, 7, 16, 19, 20, 25, si 29

Zilele favorabile: duminica si luni.

Nativul care se afla sub acest semn se aseamana acestei flori pana la ultima fibra. Da dovada de sensibilitate, fragilitate, devotament si bunatate. Ar face orice pentru cei din jurul sau, numai ca sa nu fie uitat. Este un foarte bun prieten, o companie agreabila si oricand te poti baza pe el la nevoie. Cu siguranta nu ai sa reusesti sa te superi pe el pentru ca firea lui nu ti-o permite. Din fire modest, are tendinta de a se subaprecia, lucru ce ar putea sa-i dauneze in viata de zi cu zi. Cei nascuti sub acest semn cedeaza cu usurinta in fata obstacolelor, nereusind sa se lupte pentru sansa lor. Sunt persoane carora ideea de a duce o viata riscanta nu le surade.

In dragoste se va descurca destul de greu deoarece sunt foarte timizi. Intr-o relatie stabila va da dovada de devotament si loialitate, iar partenerul va intelege ca gelozia nu isi are locul intre cei ei. Este mereu in cautarea unui partener inteligent, agresiv, capabil sa-l poata puna la punct, dar si sensibil si cu un simt al umorului dezvoltat astfel incat sa-l inteleaga. O data ce a gasit un partener ii place sa creada ca relatia lor nu va sfarsi niciodata, iar daca nu si-l gaseste isi va crea o lume imaginara unde sa-si poata implini dorintele si fanteziile.

5) Irisul

– 5, 14, 23 ale fiecarei luni.

Este compatibil cu aproape toate florile mai putin cu cei aflati sub semnul Albastrelei (adica, cu cei care sunt nascuti in zilele: 4, 13, 22, 31).

Numerele norocoase: 1, 10, 19, 28, 30, si 38

Zilele favorabile: miercuri si vineri.

Aceasta floare este venerata si considerata un simbol national in Japonia. Persoanele care au avut norocul sa se nasca in aceste zile sunt cu totul deosebite. Se adapteaza cu usurinta in oricare mediu si in orice situatie. Se descurca cu usurinta in orice domeniu. Nativii dau dovada de o inteligenta remarcabila, sunt extrem de sociabili, reusind sa fie simpatizati de toata lumea. Desi par agreabili, ar putea exploda precum un vulcan daca sunt jigniti fara motiv.

Cei care se afla sub acest semn nu-si refuza nici o placere manifestandu-si orice curiozitate. Astfel nativul o sa descopere inclinatiile sale catre frumos si tot ceea ce tine de arta: literatura, pictura, arhitectura, muzica. Daca ar reusi sa-si descopere talentul din timp, nativul aflat sub semnul Irisului ar avea parte de o cariera stralucita in domeniul artistic. Desi se crede o persoana vulnerabila, de fapt nativul este foarte hotarat si extrem de puternic. Partenerul nativului aflat sub acest semn nu va avea parte de o relatie monotona deoarece acesta va face tot posibilul sa condimenteze relatia lor.

6) Macul

– 15, 16, 24 ale fiecarei luni.

Este compatibil cu: Trandafirul (9, 18, 27) Papucul- Doamnei (3, 12, 21, 30) Macul (6, 15, 24).

Numerele norocoase: 3, 6, 9, 21, 24, 27, si 30

Zilele favorabile: marti, joi si vineri.

Nativul se pricepe sa manipuleze oamenii cu multa usurinta, lucru ce-i ofera multa satisfactie, dar care-l ajuta pe de-o parte sa se familiarizeze cu cei din jurul sau si sa-i cunoasca, iar pe de alta parte sa se foloseasca de acestia ca sa evolueze si sa progreseze pe orice plan. Este adeptul adevarului si uraste minciuna, demagogia, meschinariile si persoanele parsive. Este inzestrat cu o intuitie desavarsita care-l ajuta sa anticipeze toate actiunile si reactiile celor din jurul sau. Este un ascultator si un sfatuitor perfect pentru cei aflati in impas, dar intervine o problema atunci cand este vorba despre el.

I se intampla adesea sa viseze cu ochii deschisi ca va avea o contributie importanta la implinirea fericirii celor aflati in jurul sau. Atunci cand trebuie sa se desprinda din lumea sa imaginara, devine pesimist si usor iritabil. Este un sentimental si i se intampla adesea sa-si incarce bateriile retraind amintirile de care a avut parte. In dragoste da dovada de multa sensibilitate si romantism reusind sa atraga cu usurinta persoanele de sex opus care sunt convinse ca se pot baza oricand pe nativul aflat sub acest semn. Este senzual si pasional, fiind gata oricand sa renunte in favoarea partenerului sau.

7) Orhideea

– 7, 16, 25 ale fiecarei luni.

Este compatibil cu: Floarea-Soarelui (1, 10, 19, 28) Papucul-Doamnei (3, 14, 21, 30)

Numerele norocoase: 12, 20, 21, 29, 30, si 40

Zilele favorabile: duminica si luni

Asemeni orhideei, nobila si exotica, nativul aflat sub acest semn reuseste sa se faca remarcat cu usurinta. Fara doar si poate, veti sesiza prezenta unei persoane nascute sub acest semn de la distanta datorita frumusetii, elegantei si atitudinii sale aristocratice. O data ce ati observat toate acestea, veti dori sa aveti din ce in ce mai mult in preajma voastra o astfel de persoana. Daca nu sunteti asemeni nativului va fi foarte greu sa-l captati in anturajul dumneavostra deoarece acesta se fereste de lucrurile simple, banale. Daca veti reusi sa-l aveti in compania dumneavostra va va aduce bucurie si fericire in inima si, chiar daca vi se pare greu de abordat, trebuie sa stiti ca este foarte usor de cucerit.

Unul dintre principiile de baza ale orhideei este fair-play-ul si in orice situatie s-ar afla, nu renunta la el. Desconsidera persoanele prefacute, destesta infidelitatea si atmosfera stresanta si conflictuala, dar va reusi sa o depaseasca pe aceasta din urma cu brio. Persoana aflata sun semnul orhideei poate fi un bun sfatuitor si un umar pe care sa va sprijiniti de cate ori aveti probleme. Orhideea este o fire foarte sensibila si se poate simti tradata chiar si de cei mai apropiati prieteni. Ca sa iasa din aceasta stare orhideea isi creeaza o lume proprie, imaginara, in care se refugiaza ori de cate ori se afla in impas. De aceea ii place enorm de mult sa calatoreasca, acesta lucru fiind un bun prilej de a cunoaste noi oameni, pe care eventual sa-i domine fara a se osteni prea mult. In viata amoroasa, nativul pare a fi libertin dar in realitate isi cauta cu multa grija partenerul. Orhideea este foarte pretentioasa si nu poate fi usor de pacalit dar o data ce s-a convins ca a gasit perechea ideala va lasa deoparte duritatea si va deveni o peroana extrem de blanda si calda. Compromisuri nu va face niciodata intr-o relatie, lucru ce ar putea sa-i pericliteze relatiile pe termen lung.

8 ) Margareta

– 8, 17, 26 ale fiecarei luni.

Este compatibil cu: Bujorul (2, 11, 20, 29) Albastreaua (4, 13, 22, 31) Floarea-Soarelui (1, 10, 19, 28) Macul (6, 15, 24).

Numerele norocoase: 4, 8, 22, 24, 26, si 31

Ziua favorabila: sambata.

Persoanele nascute sub acest semn floral desi dau dovada de multa sensibilitate si naivitate stiu sa-si impuna cu usurinta punctul de vedere. Desi asteptarile nativului sunt de multe ori inselate, are tendinta sa se apropie de persoanele care ii acorda importanta. Isi doreste foarte mult de la cei din jurul sau sinceritate si fidelitate cu toate ca de multe ori, margareta, se vede nevoita sa apeleze la compromisuri pentru a mentine o relatie. Sentimentele se afla intotdeauna pe primul plan, asa ca nu va acorda prea multa importanta vietii sexuale deoarece considera ca relatiile stabile se bazeaza pe respect, incredere si fidelitate. Ii este foarte greu sa-si deschida sufletul in fata celor din jur chiar si in fata partenerului creand senzatia ca este foarte secretoasa si reusind sa-i indeparteze pe toti din jurul sau.

Nativul din acest semn este o persoana de incredere, pe care te poti baza oricand la nevoie, lucru ce-l ajuta sa-si cladeasca relatii de prietenie pe viata chiar daca acestea sunt putine. Dand dovada de modestie, susceptibilitate si insistenta va reusi sa-si aleaga drumul in viata si sa reuseasca profesional. Prin pozitia sociala de care va avea parte va reusi sa-si satisfaca capriciile si sa-si ajute prietenii aflati la ananghie. Apreciaza persoanele cu umor si bun gust, detestandu-le pe cele care dau dovada de agresivitate verbala sau fizica, sau cele care ar face orice sa iasa in fata. Partenerul ideal va fi cel care va reusi sa faca o “margareta” cu adevarat fericita.

9) Trandafirul

– 9, 18, 27 ale fiecarei luni.

Este compatibil cu: Orhideea (7, 16, 25) Macul (6, 15, 24) Trandafirul (9, 18, 27, 25) Papucul-Doamnei (3, 14, 21, 30)

Numerele norocoase: 9, 15, 24, 27 si 30

Zilele favorabile: marti, joi si vineri

Persoana aflata sub semnul acestei zodii este extrem de pasionala si agresiva. Impulsivi din fire, trandafirii sunt expusi unor consecinte nu tocmai placute ale deciziilor lor. Cu toatea acestea, ei nu dau inapoi, facand cu usurinta fata intamplarilor neplacute, dand dovada de curaj, chiar unul impins la extrema ce poate sa le cauzeze anumite sanctiuni. O comparatie ideala a nativului aflat sub semnul trandafirului este aceea cu a unui leu, deoarece stie sa-si apere familia si prietenii atunci cand acestia sunt in situatii neplacute. Se poate spune despre acesti nativi ca nimic nu-i va opri sa-si atinga scopurile in viata chiar daca vor intampina dificultati si isi vor consuma toate energiile de care sunt capabili pentru a duce lucrurile la bun sfarsit. Trandafirul ar trebui sa acorde mai multa atentie relatiei de cuplu, pentru ca altfel risca sa-si piarda partenerul daca nu-i acorda atentia cuvenita. Fidelitatea nu este o trasatura caracteristica nativului, cu toate ca acesta pune multa pasiune intr-o relatie.

Lasă un comentariu