Cum scapam de răul (diavolul) care se lipeste de noi? Trei modalitati uluitoare…

Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Ce putem face atunci cand raul (diavolul) se lipeste de noi? Cum putem scapa de el? Nu sunt prea multe optiuni… de fapt nu sunt decat 3: prin recitarea de psalmi si molifte (folosite in crestinism), prin descantece si magie (folosite in vrajitorie) si prin folosirea luminii (in tehnica japoneza Reiki). Dar, in primul rand, trebuie sa nu ne fie frica de rau; a nu se uita ca raul nu are putere asupra noastra decat doar prin viciile noastre si prin frica pe care ne-o inspira. Diavolul (raul) ii urmareste pe cei carora le e frica de el si fuge din fata celor care il dispretuiesc.

Psalmii lui David sunt foarte folositori; evreii folosesc puterea psalmilor insuflati de Duhul Sfant in orice, dar mai ales in afaceri. Psalmii imblanzesc mania demonilor, fiind o buna protectie impotriva raului (de aceea mai sunt numiti sabia calugarului). Adica, prin rostirea lor dau sabiei lumina necesara luptei cu fiintele intunericului.

Moliftele realizeaza blestemarea demonului, fiind rugaciuni periculoase pentru cel care le citeste, dar nu numai. Deoarece este o solutie drastica, cu efect radical, exorcizarea unui demon mare poate duce la moartea bolnavului, pentru ca el nu va pleca niciodata fara sa ia un suflet, fara sa moara cineva, de obicei cineva apropiat familiei bolnavului sau al celui care face exorcizarea, om sau animal; in acelasi timp, este traumatica pentru demon si pentru pacient. Exorcizarea nu este altceva decat o eliberare brusca a subconstientului, ce are loc catre lumea spirituala.

„Dezlegarile” prin descantece nu sunt la fel de traumatice, nici pentru demon, nici pentru bolnav, decat in masura in care cel care descanta tine sau nu demonul legat.

A treia modalitate ar fi Lumina atribuita sfintilor. Ea se gaseste pretutindeni si diferentiaza cerurile, fiecare avand o alta luminozitate. Aceasta Lumina are ca sursa Duhul Sfant. Vindecarea prin Lumina era un atribut al apostolilor si preotilor crestini din primele veacuri.

Be the first to comment

Leave a Reply