Ce putere are diavolul asupra omului? O poveste araba incredibila!

demon omUneori, chiar si diavolul incearca sa ne lumineze, cum arata aceasta poveste araba. A fost odata un copac la care se inchinau o multime de barbati si femei, care nu se supuneau cultului practicat de neamul lor. Un barbat, scos din sarite de aceasta idolatrie, a hotarat sa taie copacul. Cand s-a lasat intunericul, a luat un topor si s-a indreptat spre locul unde se afla copacul, dar diavolul, prefacut in om, i-a taiat calea si l-a intrebat:
– Ce vrei sa faci cu toporul ?
– Sa tai copacul.
– De ce ?
– Pentru ca o multime de barbati si de femei i se inchina si-l uita pe Dumnezeu cel adevarat.
– De vreme ce tu nu i te inchini, ce-ti pasa? i-a zis diavolul.
– Vreau neaparat sa-l tai si am s-o fac! i-a raspuns omul, ridicand toporul.
Stai! a strigat diavolul, apucandu-l de brat. N-ai vrea mai bine sa faci ceva folositor, in loc sa tai copacul?
– Ce anume ? l-a intrebat omul, cam tulburat.
– Nu glumesc deloc. Daca te invoiesti sa nu tai copacul, ai sa capeti doi galbeni.
– De la cine ?
– Chiar de la mine.
– Cand ?
– In fiecare dimineata, cand te trezesti.

Omul a dat drumul toporului si s-a intors acasa. A doua zi, un cersetor mascat i-a batut la usa, i-a dat cei doi galbeni si s-a facut nevazut.
In ziua urmatoare, s-a trezit dis-de-dimineata si l-a asteptat pe cersetor. Dar a asteptat degeaba. N-a venit nimeni sa-i dea galbenii fagaduiti.
Omul s-a maniat, si-a luat toporul si s-a repezit sa doboare copacul. S-a intalnit iar cu diavolul, prefacut in om, care i-a zis:
– Ce faci cu toporul acela ?
– Tai copacul!
– N-ai sa-l tai. Nu mai esti in stare.

Omul a ridicat toporul. Diavolul l-a apucat cu un deget si l-a azvarlit cat colo. Apoi l-a imbrancit pe om, care s-a lovit de un zid atat de tare ca era sa moara.
– Cine esti tu ? a intrebat el. De unde ai aceasta putere nemaivazuta ?
– De la cei doi galbeni pe care i-ai primit. Cand te gandeai sa tai copacul ca nimeni sa nu i se mai inchine decat lui Dumnezeu, nu aveam nicio putere asupra ta. Dar cand ai vrut sa-l tai la manie, pentru ca n-ai capatat cei doi galbeni azi dimineata, ai cazut in puterea mea. Iata de ce te-am doborat.

5 Comments

Leave a Reply