luni, octombrie 3, 2022
AcasăSpiritualitate teoreticaCugetariCum poti sa scapi de frica?

Cum poti sa scapi de frica?

Cum poti sa scapi de frica?

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

A te teme de ceva inseamna ca te-ai separat de acel lucru. Daca stiai de ce anume te-ai separat (si a sti un lucru inseamna a-l vedea cu claritate), atunci ai fi stiut ca tu esti acela (ai fi trait experienta unitatii cu el) si astfel nu ti-ar mai fi fost teama de el. A cunoaste ceva inseamna sa nu iti mai fie frica de acel lucru. Nu te poti teme de niciun lucru pe care il stii, pentru ca a-l cunoaste inseamna sa intelegi ca tu esti acela. Sa stii ca esti Dumnezeu inseamna sa nu-ti fie frica de ceea ce esti. De aceea, tu nu stii de ce ti-e frica: din acest motiv te temi.

Toata frica este frica de necunoscut; asta este definitia fricii. Frica ne face sa nu mai vedem clar de ce anume ne este teama; astfel acel lucru nu este cunoscut si de aceea ne este frica de el. Frica este cea care incetoseaza vederea, este opusul claritatii. O frica este o credinta in pericolul care se va declansa daca scutul sau este coborat – daca frica este infruntata. Scuturile sunt definitia fricii – granitele care definesc o rana. O frica este cea care te convinge sa pastrezi inchisa o zona a fiintei tale.

Fricile nu sunt reale, deoarece ele neaga faptul ca ceea ce a fost inchis este o parte a ta. Ele sunt reale iu realitatea care iti reflecta convingerile, iar limitele fricilor sunt credintele. Asta este enigma. Frica se autoimpune. Prin credinta ta in valabilitatea fricii tu creezi experiente care o confirma. A fi liber de frica inseamna sa vezi prin iluzia sa. Uneori inseamna sa realizezi direct ca nu este reala si sa vezi ca de partea cealalta a scutului sau este o parte a fiintei tale – o parte a libertatii tale. Alteori poti deveni atat de frustrat de limitarile unei frici, incat doresti sa accepti ceea ce ti-e frica pentru a te elibera. In ambele cazuri mecanismul este acelasi. Inseamna sa incetezi sa mai rezisti lucrului de care iti este frica. Sa incetezi sa mai incerci sa opresti lucrul care-ti este teama ca se va intampla. Inseamna sa incetezi sa blochezi revelatia.

A pasi intr-o frica inseamna a pasi intr-una din barierele (limitele) tale. Inseamna sa incetezi sa permiti limitei sa fie o limita a constiintei tale. Inseamna sa-ti conduci constiinta spre o zona pe care inainte iti era teama sa o experimentezi. Asta este acceptarea fiintei tale – acceptarea vulnerabilitatii, inseamna sa te reintorci la goliciune, pentru ca un scut a fost daramat. Inseamna sa arunci frunza cea mare si sa te reintorci la libertatea pe care o reprezinta Edenul.

Acceptarea acestui sentiment de vulnerabilitate va transforma frica in putere. Vei observa ca a-ti permite sa fii vulnerabil inseamna sa fii puternic si ca a simti nevoia sa-ti dezvalui forta fizica inseamna ca iti este teama sa fii vulnerabil. Asta inseamna sa privesti dincolo de o polaritate – sa vezi puterea de a fi vulnerabil. Inseamna sa intelegi ca cele doua capete ale polaritatii sunt la fel.

Cea mai mare putere este necesara pentru a accepta sa fii lipsit de aparare, inseamna sa intelegi ca toate scuturile sunt arme si ca toate armele inseamna frica – apararea este atac. Sentimentul de putere in vulnerabilitate este reintoarcerea partii fiintei tale de care ai fost separat prin iluzie. Inseamna sa te intorci la un aspect al libertatii tale – sa parasesti inchisoarea.

A accepta vulnerabilitatea inseamna sa realizezi sa esti invulnerabil, pentru ca inseamna sa fii fara frica. Suferinta vine prin frica. Fara frica in fiinta ta, care sa sustina suferinta, vei trai experienta sigurantei. Acceptarea vulnerabilitatii inseamna sa intri in frica. Atunci cand intri in frica tu o eliberezi, deoarece nu se pot intampla decat doua lucruri; ori lucrul de care ti-e frica nu se intampla si realizezi ca frica era neintemeiata, sau acesta se intampla si realizezi nu numai ca poti face fata situatiei, ci si ca este vindecarea unei rani, iar tu esti eliberat. Indiferent ce se intampla, frica este eliberata, iar tu experimentezi din ce in ce mai mult libertatea care esti.
Renunta la scuturi pentru a-ti vindeca ranile. Infrunta-ti fricile pentru a realiza ca nu este niciun pericol „acolo afara”. Esti doar tu, iar tu esti iubire. Tu nu stii de ce ti-e frica. Singurul mod in care poti descoperi cu adevarat de ce anume ti-e frica este sa infrunti acel lucru. Nu este gresit sa-ti fie frica. Frica este doar o alegere de a-ti nega propria libertate.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.