miercuri, august 17, 2022
AcasăSpiritualitate practicaAgresivitatea si bolile vezicii biliare: cum sa scapi de pietrele biliare

Agresivitatea si bolile vezicii biliare: cum sa scapi de pietrele biliare

Agresivitatea si bolile vezicii biliare: cum sa scapi de pietrele biliare

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Vezica biliara colecteaza bila produsa de ficat. Dar aceasta bila nu-si poate gasi calea spre digestie in cazul in care caile biliare sunt blocate, ceea ce se petrece frecvent datorita pietrelor biliare. Faptul ca lichidul biliar corespunde agresivitatii, il cunoastem din limbajul curent. Noi spunem ca cineva scuipa foc si fiere, iar „colericul” isi primeste denumirea tocmai din aceasta agresiune biliara acumulata.

Este frapant si faptul ca pietrele biliare apar mai frecvent la femei, pe cand la barbati apar in mod polar mai frecvent pietrele la rinichi. Pietrele biliare sunt semnificativ mai frecvente la femeile casatorite si care au copii, decat la cele necasatorite. Aceste observatii  statistice pot probabil  facilita intrucatva urmarirea interpretarilor noastre. Energia vrea sa curga. Daca energia este impiedicata sa curga, se ajunge la o blocare de energie. Daca un blocaj de energie nu gaseste posibilitatea sa se deblocheze vreme indelungata, energia are tendinta de a se consolida. Diversele depuneri si formarea de pietre in corp sunt intotdeauna expresie a unei energii incremenite. Pietrele din vezica biliara reprezinta agresivitate impietrita. (Energia si agresivitatea sunt concepte aproape identice. Ar trebui sa fie limpede faptul ca anumite cuvinte, cum este, de exemplu, „agresivitate”, nu comporta o conotatie negativa pentru noi — noi avem nevoie ca oameni de agresivitate, la fel cum avem nevoie de lichidul biliar sau de dinti!)

De aceea nu ne mira frecventa pietrelor biliare la femeile casatorite, cu familie. Aceste femei isi vietuiesc familia ca pe o structura care pare sa le impiedice sa isi lase sa curga energia si agresivitatea in conformitate cu propriile lor legi. Ele isi vietuiesc situatiile familiare ca pe niste constrangeri din care nu indraznesc sa se elibereze – si, de aceea, energiile incremenesc si se pietrifica. Prin colici, pacientul este constrans sa recupereze ceea ce anterior nu a gasit curajul sa implineasca: prin miscari puternice si tipete, o mare cantitate din energia suprimata revine iarasi in flux. Boala ne face onesti!

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.