Constientizarea sub anestezie si spiritul uman

Social Media

astralbodyAnestezia vine din grecescul „anaisthesia” care inseamna „fara simtire” si presupune o conditie de insensibilitate totala sau partiala, in special la atins. Pacientii care sufera de o interventie chirurgicala si care au teama in privinta anesteziei, prezinta in general stari de stres post-operatie.

Prima etapa a anesteziei generale se termina cu pierderea constientei. Apoi incepe cea de a doua etapa, in care are loc o anumita „lupta” mai mult sau mai putin puternica, ce apare datorita reactiei automate a corpului fizic, datorita disocierii corpului astral. In cea de a treia etapa, muschii se relaxeaza, iar inima si plamanii vor bate intr-un ritm regulat, fiind controlati de sistemul nervos simpatic (acest lucru aparand si intr-un somn adanc si fara vise). Atunci, constiinta de sine iese din starea sa obisnuita si intra intr-un taram subiectiv” al vietii interioare. Aceasta este starea care se numeste paradoxal, „inconstienta constienta”. Pericolul care poate apare aici este acela ca sufletul sa devina atat de separat de corp, incat sa nu se mai intoarca inapoi si astfel sa rezulte moartea.

Totusi, oricat de insensibila ar fi o persoana la stimulii externi, ea este constienta in anumite parti privind natura sa. Unii oameni care s-au reintors din asemenea stari au ramas cu amintiri privind starea de transcedere pe care au avut-o. Astfel, prima data ei au simtit o stare de pace si eliberare; apoi, ei au avut o claritate mentala a adevarului perfect si o realizare a „eului” existential ca parte din intreg universul. O persoana care are si inclinatii spirituale poate obtine o viziune instantanee si completa al faptului ca „lucrurile sunt asa cum sunt”.

In ceea ce priveste fenomenul constientizarii sub anestezie, aceasta poate aparea in timpul anesteziei generale, atunci cand este posibil ca in timpul operatiei unii pacienti sa resimta durere, sa auda conversatii sau sa simta ca nu poata respira. Problema o reprezinta faptul ca pacientul este incapabil sa comunice toate aceste lucruri, intrucat toti muschii ii sunt paralizati in timpul operatiei.


Social Media