Chirurgia spirituala

Social Media
  •  
  •  
  •  

chirurgia-spiritualaDespre chirurgia spirituala a inceput foarte mult sa se vorbeasa prin anii 1960. Toti specialistii care au cercetat aceasta chestiune afirma in modul cel mai categoric ca miracolele acestea sunt autentice.

Singurul fapt mai greu de inteles in afacerea aceasta este comportarea lui Agpaoa, un chirurg spiritual celebru, care isi comercializeaza puterile lui miraculoase insa o face intr-un mod cu totul neobisnuit. Dupa informatiile provenite din surse sigure, el nu pretinde niciun fel de onorariu, lucrand in principiu pe gratis, insa nu refuza, daca i se ofera, donatii intre 50 si 500 de dolari, destul de putin daca ne gandim la costul unei asemenea operatii intr-un spital in regula si mai ales, la faptul ca el a organizat un serviciu de transport charter pentru pacientii sai care doresc sa-l viziteze la Manilla.

In Brazilia exista de asemenea un astfel de «vindecator spiritual» pe nume Ze Arigo, care opereaza intr-un mod asemanator, insa numai aflandu-se in transa si, in plus, slujindu-se de un cutit foarte taios care joaca rolul de bisturiu, fara a lasa insa absolut nicio urma dupa aceea. Acest Ze Arigo sustine ca el nu stie ce face in timpul operatiilor, si ca este telecomandat de spiritul unui medic neamt mort la Rio de Janeiro in 1944, «doctorul Fritz», nume cel putin ciudat prin banalitatea lui, ca sa nu zicem neserios sau chiar suspect. Operatiile practicate de vindecatorul brazilian au fost urmarite in mai multe randuri de un eminent chirurg american, profesorul Puharich, insa adevarul este ca in cazul acesta se cunosc destul de putine informatii. Doctorul Naegeli nu s-a pronuntat in privinta brazilianului, insa e drept ca nici nu l-a cercetat.

El certifica, de la inaltimea incontestabilei sale autoritati profesionale si morale, ca operatiile filipinezului se efectueaza fara asepsie, fara anestezie, asupra unor pacienti aflati in stare de veghe, fara niciun fel de bisturiu, numai cu mana care procedeaza la ablatiuni si la vindecarea instantanee a bolnavului. “Este lucru de necontestat, conchide el, ca mana lui Agpaoa se cufunda in corpul omenesc ca intr-un fluid si scoate de acolo tesuturile bolnave si tumorile. Cand iese afara, tesuturile raman in urma ei absolut intacte, fara urma de cicatrice sau vreo hemoragie”.

Cazul unui barbat vindecat de un chirurg spiritual

Iata in continuare povestea unui barbat, care suferea in tinerete de o inflamatie foarte suparatoare care ii aparuse la gat, aproape pe vena jugulara externa, prezentandu-se ca o basica si incomodandu-l si durandu-l serios. S-a adresat unui asemenea vindecator – care intre timp a murit – un om din satul Ages, care i-a spus ca-l scapa cat ai clipi de beleaua asta, drept care a si scos din buzunar un cutit taios ca un brici. Cum tanarul nostru incepuse sa tremure si arunca mereu ochii spre usa, temandu-se ca individul are sa-i taie basica aceea, vindecatorul l-a linistit:
– Nu-ti fie frica de nimic, baiete, nici nu te tai nici nu te intep. Daca n-ai incredere, tine mana pe umflatura aia, acoper-o bine, ca sa fii sigur ca nu ma ating de ea.

Tanarul pacient si-a acoperit cu palma tumoarea de la gat si batranul, la zece centimetri si mai bine de gatul lui, a facut iute o miscare cu cutitul prin aer, ca si cum ar fi taiat ceva. Sau poate ca era un gest magic.
– Acuma, tinere, du-te acasa. Si cand ai sa ajungi, sa vezi cum iese raul din dumneata fara nici o durere si ai sa fii bun-teafar.

Nu trecuse nici o ora de la plecare si pacientul, aproape de poarta casei, a simtit ceva fierbinte curgandu-i pe gat. A dus repede mana acolo si s-a trezit cu ea plina de sange si de puroi. Abcesul sau inflamatia – sau tumoarea, e greu de spus acum – supura din abundenta si se dezumfla aproape vazand cu ochii. Dupa cateva zile gatul tanarului nostru arata ca orice gat si, stranie coincidenta, nu se mai cunostea absolut nicio urma, cum s-ar fi petrecut lucrurile, de exemplu, in cazul unui furuncul.

Lasă un comentariu