Bastinasii din Peru folosesc cu succes, de mii de ani, algele pentru a vindeca problemele de inima

Social Media

Undeva prin anii 60, Dr. Weston A. Price din Cleveland, Ohio, facuse o calatorie in Peru, unde studiase si fotografiase starea dintilor la indivizii care traiau la mari altitudini in Muntii Anzi. Studiase dintii la toate populatiile primitive din lume, in scopul stabilirii cauzelor care duc la cariile dentare si voise sa-si completeze studiul cu situatia sub acest raport a oamenilor care traiesc la mari altitudini.

El personal nu putuse urca mai sus de 3900 m, dar se informase asupra oamenilor care traiesc la altitudinea de 4800 m. A aranjat in asa fel incat cativa din acestia au coborat pana la el si astfel a putut sa-i studieze si sa le fotografieze dantura. In timp ce lucra, a observat din intamplare ca fiecare din acesti oameni purta cate un saculet de care avea mare grija. Curios, s-a uitat in acesti saculeti si a vazut alge. Cand i-a intrebat de unde le procurasera, la o asa de mare departare de ocean, ei au raspuns calm ca erau adunate din ocean. Drumul pana la ocean si inapoi le lua o luna. Intrebati pentru ce foloseau algele, au raspuns ca erau bune pentru intarirea inimii.

Un medic de familie, prieten cu dr. Price, aflase despre calatoria dumnealui in Peru. Sa-i dam cuvantul acestui medic de familie:

„Curand dupa vizita Dr. Price, a venit la cabinet un pacient care suferise mai multe atacuri de inima; avea acum o afectiune la urechi. Era intr-o vineri si l-am rugat sa revina lunea urmatoare. Mi-a spus ca nu stia daca va putea sa mai vina a doua oara, pentru ca, urcand scara pana la cabinet, fusese nevoit sa se opreasca de 3 ori pentru a se odihni, din cauza durerilor de inima. A adaugat ca era nevoit sa stea linistit in fiecare dimineata pentru a putea eventual sa depuna o activitate moderata dupa amiaza si seara. I-am dat cateva tablete de alge, recomandandu-i sa ia cate una, fie inainte, fie in timpul sau dupa fiecare masa, dupa cum va crede de cuviinta.

Lunea urmatoare a venit din nou la mine si intinzandu-mi mana, m-a rugat sa-i iau pulsul. Acesta numara 72 de batai pe minut. L-am intrebat de ce dorise sa-i iau pulsul. Atunci omul mi-a raspuns ca dupa ce luase prima tableta, durerea de la inima ii disparuse complet. De data aceasta urcase scarile fara a se mai opri sa se odihneasca. I-am spus sa continue a lua cate o tableta la fiecare masa, iar rezultatul a fost ca omul a devenit mult mai activ decat fusese inainte.

Un pastor care locuia impreuna cu sotia in California se aflau in vizita la noi. In cursul discutiilor, deodata, pastorul s-a schimbat la fata, indicand o grava suferinta si cu mana dreapta si-a prins pieptul in regiunea inimii. Cand am ramas singuri, l-am intrebat daca suferea de inima, si mi-a raspuns afirmativ. Din cand in cand simtea aceasta durere trecatoare si era foarte ingrijorat.

I-am vorbit despre experienta Dr. Price cu bastinasii din Peru care traiau la 4800 m altitudine si i-am dat cateva tablete de alge, cu indicatia de a lua cate una la fiecare masa. Mai tarziu, am aflat ca tratamentul pusese capat atacurilor de inima”.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply