La baza sanatatii noastre, se afla sistemul imunitar, format din miliarde de celule. Asemenea unei armate, ele sunt gata sa riposteze la cea mai mica agresiune externa. Dar armatele au, si ele, momente de slabiciune.
Lista cauzelor care slabesc imunitatea este lunga: eforturi psihice sau fizice exagerate, insomnii prelungite, prezenta radiatiilor nocive, mediul poluant, alimentatia nesanatoasa, consumul de alcool si fumatul, metale cu energie negativa (plumbul), muzica cu caracter agresiv, zonele geografice geopatogene, dereglarea echilibrului florei intestinale, al microflorei din cavitatea bucala, a mucoaselor si a pielii, consumul exagerat si indelungat de medicamente.
DE aceea, este necesar sa ne intarim imunitatea. Iata cateva metode de intarire a imunitatii:
* Saturarea organismului cu minerale si vitamine, de preferat din alimentatie. Vitaminele A, E si C franeaza inmultirea si raspandirea virusului gripal, de exemplu.
* Imbunatatirea circulatiei sangvine prin eforturi fizice dozate rational: gimnastica, alergare, inot, munca in gradina, iesirea in aer liber.
* Sauna si baile sudorifice favorizeaza descarcarea rinichilor, eliminarea surplusului de saruri si cresterea pH-ului. In conditiile acestea, se produce in organism o cantitate mai mare de ozon, creste imunitatea, mor virusii, bacteriile si microbii.
* Consumul de bauturi fermentate, ca iaurtul de casa, laptele acru, borsul etc.
* Gandirea pozitiva, bucuria si veselia – stimuleaza producerea hormonului de endorfina, care activeaza functiile sistemului imunitar.
* Alimentatie potrivita. Se recomanda o alimentatie preponderent vegetariana, cu sucuri proaspete de fructe, legume, compoturi. Din meniul zilnic se elimina carnea, zaharul, sarea, se renunta categoric la bauturile alcoolice si la tigari.
* Utilizarea usturoiului. Se zdrobesc 3-4 catei de usturoi, se amesteca cu 3 rosii taiate marunt, cu o lingurita de ulei nerafinat, si se consuma in timpul zilei.
* Suc de legume. Foarte des, slabirea sistemului imunitar duce la dezvoltarea infectiilor urinare. In cazul acesta, se bea timp de 15 zile, de doua ori pe zi, cate 100 ml de amestec obtinut din: 100 ml suc de patrunjel, 200 ml suc de telina si 400 ml suc de morcov. Un alt amestec poate fi preparat din 200 ml suc de sfecla, 200 ml suc de castraveti si 500 ml suc de morcov.