Uleiul esential de tamaie distruge celulele canceroase si stimuleaza sistemul imunitar

Uleiul esential de tamaie are o aroma balsamica, dulce, calda, cu puternice efecte revigorante. Ajuta la constientizarea si intensificarea legaturilor spirituale, la calmare, reducerea stresului si atenuarea blocajelor emotionale. Tamaia reprezinta o componenta valoroasa din produsele de ingrijire a pielii imbatranite si uscate, iar vechii egipteni o utilizau in mastile de intinerire. Dar, tamaia nu numai ca poate stimula sistemul imunitar, ci si poate distruge celulele canceroase, asa cum au aratat cateva studii.

Unul dintre cele mai importante studii recente a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea din Leicester, Anglia, in 2013. Cercetatorii au descoperit ca acidul acetil-11-ceto-beta-boswellic (AKBA) au tintit si au distrus celulele canceroase ovariene. Constatarile au fost deosebit de semnificative pentru ca au aratat ca AKBA a avut acest efect chiar si pentru pacientii cu cancer ovarian in stadiu avansat, nu doar in studiile de laborator efectuate pe celule izolate. „Tamaia este luata de multi oameni, neavand efecte secundare cunoscute”, a declarat cercetatorul principal Kamla Al-Salmani. Aceasta constatare are un potential enorm pentru un viitor studiu clinic si, astfel, pentru dezvoltarea unui tratament suplimentar pentru cancerul ovarian.

Un alt studiu publicat in „BMC Complementary and Alternative Medicine” in 2009 a constatat ca tamaia poate declansa moartea celulelor canceroase ale vezicii urinare prin activarea mai multor cai celulare diferite. Un alt studiu, realizat de cercetatorii de la Universitatea Nihon din Tokyo si publicat in „Biological and Pharmaceutical Bulletin”, a aratat ca mai multe componente chimice ale tamaiei au reusit sa omoare trei linii celulare separate de celule neuroblastomice. Acelasi studiu a constatat, de asemenea, ca tamaia a inhibat cresterea virusului Epstein-Barr. Alte studii au aratat ca tamaia poate distruge cancerul de creier, sani, colon, pancreas, prostata si stomac.

Proprietatile anti-canceroase ale tamaiei provin, partial, din efectele sale puternice asupra sistemului imunitar. Un studiu realizat de cercetatorii de la Centrul Medical al Universitatii Baylor, a constatat ca tamaia actioneaza asupra genelor care ajuta la reglarea sistemului imunitar, ducand la moartea celulelor canceroase. Un alt studiu, publicat in „Phytotherapy Research”, a constatat ca soarecilor carora li s-a administrat tamaie au prezentat cresteri ale catorva markeri cheie ai functiei imunitare, in principal nivelurile de celule albe din sange (limfocite).

Numeroase studii au confirmat ca tamaia este un puternic antiinflamator. Aceasta poate explica in parte utilitatea sa in combaterea infectiilor si in tratarea afectiunilor autoimune, cum ar fi astmul, artrita reumatoida si boala inflamatorie intestinala. Tamaia, poate fi de asemenea folosita pentru a vindeca pielea, inclusiv in caz de acnee si cicatrici.

Tamaia poate fi luata sub forma de ulei esential nediluat pe piele sau ca si cateva picaturi sub limba. De asemenea, tamaia poate fi si inspirata pe cale aeriana. Exista numeroase specii de tamaie, inclusiv B. carteri, B. serrata si B. sacra. Toate cele trei specii au prezentat efecte anti-canceroase puternice in testele stiintifice.

Be the first to comment

Leave a Reply