Invierea lui Iisus chiar a existat! Daca nu credem in ea, atunci sa nu credem in nicio alta istorie a omenirii!

invierea lui Iisus 3„3. Caci v-am dat, intai de toate, ceea ce si eu am primit, ca Hristos a murit pentru pacatele noastre dupa Scripturi;
4. Si ca a fost ingropat si ca a inviat a treia zi, dupa Scripturi;
5. Si ca S-a aratat lui Chefa, apoi celor doisprezece;
6. In urma S-a aratat deodata la peste cinci sute de frati, dintre care cei mai multi traiesc pana astazi, iar unii au si adormit;
7. Dupa aceea S-a aratat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor;
8. Iar la urma tuturor, ca unui nascut inainte de vreme, mi S-a aratat si mie. „(1 Corinteni 15: 3-8)”.

Biblia ne spune nu numai ca Iisus a inviat din mormant, dar, de asemenea, ne spune despre toti oamenii care L-au vazut pe Iisus in trupul Sau inviat (corp fizic). Iisus a fost vazut la mormant de Fecioara Maria si altii; El a fost, de asemenea, vazut de Chifa, de cei 12 ucenici, de peste cinci sute de discipoli. La un moment dat, Iisus a fost vazut de catre Apostolul Pavel insusi, pe drumul catre Damasc.

Iisus nu s-a ridicat din morti in secret; dimpotriva, El S-a aratat literalmente la sute de oameni: „Regele Agripa stie despre acestea, si in fata lui vorbesc fara sfiala, fiind incredintat ca nimic nu i-a ramas ascuns, pentru ca aceasta nu s-a intamplat, intr-un ungher (Fapte 26: 26)”. Apostolul Pavel i-a explicat regelui Agripa ca Hristos a murit, a fost ingropat si a inviat din nou, iar aceste lucruri nu au fost facute intr-un „ungher secret”. Iisus a fost crucificat in fata unei multimi de oameni, a fost ingropat intr-un mormant cu paza permanenta, a inviat miraculos si a fost vazut de sute de oameni.

Toata istoria este acceptata prin credinta

Unii sceptici o sa spuna: „De unde stim noi ca Iisus a inviat?” Dar ei nu-si dau seama ca nu exista dovezi mai multe ca Alexandru cel Mare a existat decat faptul ca Iisus a inviat. Puteti dovedi ca Iulius Cezar a trait vreodata? Nu! Puteti arata niste artefacte si o carte de istorie, dar nu puteti dovedi cu absolut nimic ca acest om a trait vreodata. De ce credem ca Napoleon Bonaparte a existat? L-a vazut vreodata cineva aflat acum in viata pe Napoleon? Nu! Aflam totul doar din cartile de istorie si din documente. Asadar, daca e sa fim sceptici, sa fim sceptici fata de absolut tot ce este istorie. Nu poti, in acelasi timp sa crezi in existenta lui Alexandru cel Mare, Iulius Cezar, Mihai Viteazul, Stefan cel Mare sau Napoleon Bonaparte, dar sa nu crezi in Iisus Hristos si in povestea invierii. De ce? Pentru ca povestea invierii apare in atatea documente din antichitate (in afara de Biblie), incat nu poate fi negata mai mult decat am nega existenta celorlalte personaje istorice.

Inainte de aparitia fotografiei (in jurul anilor 1840), nu exista istorie care sa poata fi probata, decat cu ajutorul documentelor si artefactelor. Daca credem orbeste in istoria pe care o invatam la scoala, de ce sa nu credem la fel in istoria invierii lui Iisus? Pentru ca si invierea se bazeaza pe documente si artefacte, la fel ca celelalte evenimente istorice ale omenirii. Nu credem in invierea lui Iisus? Atunci, haideti sa nu mai credem in nicio istorie a lumii!

 

5 Comments

  1. Hai sa presupunem ca toate cele descrise in Biblie sunt adevarate, dar ce se intampla cu oamenii care au trait inainte de Iisus? Inainte ca crestinismul sa apara si iudaismul era cunoscut doar evreilor? Vor fii acei oameni mantuiti si vor invia la a doua venire a lui Iisus cu toate ca n-au auzit in viata lor de El?

  2. Pt. Dr. Mush.Acelasi lucru ma intrebam si eu in adolescenta.Raspunsul e tot in Sfintele Scripturi,dar daca eu nu o citisem…In momentul in care Mantuitorul a fost rastignit pe cruce,murind,El a coborat in iad si i-a rascumparat,prin moartea Sa,pe toti cei care traisera si murisera inaintea Lui,indiferent de pacatele lor si i-a eliberat sa mearga in Rai.Citeste Biblia si vei gasi multe alte raspunsuri.Si eu sunt abia la inceput de drum.

1 Trackback / Pingback

  1. Invierea lui Iisus chiar a existat! Daca nu credem in ea, atunci sa nu credem in nicio alta istorie a omenirii! | InfoCrestin | Stiri Crestine | Resurse Crestine | Filme Crestine Online | Biserici LIVE

Leave a Reply