Cultura noastra ii face pe oameni sa creada ca stilul de par este o chestiune de preferinta personala, de moda si / sau comoditate, si ca modul in care oamenii poarta parul lor este pur si simplu o problema de aspect fizic. Cu toate acestea, intamplarea de mai jos s-ar putea sa va schimbe de tot perceptia in legatura cu parul.
Acum mai bine de 20 de ani, o femeie era casatorita cu un psiholog autorizat care muncea la un spital din SUA. Acesta lucra cu veteranii de razboi din Vietnam, care sufereau de tulburari de stres post traumatic. Sotul psiholog a avut acces la documente ale unor studii secrete comandate de guvernul american. Ceea ce a citit in acele documente, l-a socat pe psiholog, facandu-l sa nu-si mai taie parul si barba niciodata.
Astfel, se pare ca din aceste studii a rezultat faptul ca barbatii care au fost tunsi scurt (militareste) si-au pierdut „cel de-al saselea simt”, nu se mai puteau baza pe intuitie, nu mai puteau „citi” semne subtile sau accesa informatii subtile extrasenzoriale.
Iata un test tipic:
Recrutul doarme in padure. Un inamic inarmat se apropie de soldatul adormit. Barbatul cu parul lung este trezit din somn de un puternic sentiment de pericol cu mult inainte ca inamicul sa se aproape sau inainte ca sunetele facute de inamic sa poata fi auzite. Intr-o alta versiune a acestui test, soldatul cu parul lung simte ca cineva se apropie de el si, intr-un fel, intuieste ca inamicul va efectua un atac fizic; el se foloseste de cel de-al saselea simt. Acelasi om, dupa ce a trecut si alte teste, ulterior a fost tuns militar, si, in mod constant, a cazut aceleasi teste, pe care le-a trecut cu succes inainte de a fi tuns.
Parul este o extensie a sistemului nervos, putand fi vazut ca niste nervi exteriorizati, un fel de „antene” foarte evoluate sau „antene” care transmit cantitati mari de informatii importante pentru trunchiul cerebral, pentru sistemul limbic si pentru neocortex. Mai mult decat atat, parul emite, de asemenea, energie, energia electromagnetica emisa de creier in mediul exterior. Acest lucru a fost vazut in fotografia Kirlian, atunci cand o persoana este fotografiata cu parul lung si apoi refotografiata dupa ce parul este taiat. Cand parul este taiat, primirea si trimiterea de informatii catre si dinspre mediu sunt mult limitate.
In concluzie, taierea parului este un factor care contribuie la necunoasterea primejdiilor din mediu; de asemenea, reprezinta un factor care contribuie la insensibilitate in relatiile de tot felul. Povestea lui Sampson si Dalila din Biblie are un adevar codificat: Dalila ii taie parul lui Sampson, iar Sampson, odata de neinvins, a devenit infrant.