Suferintele pot fi o incercare a credintei noastre! Extraordinara poveste a lui Iov din Biblie, care a rezistat tuturor ispitelor Satanei

Social Media

Iov cel drept din Biblie avea o spita de neam ce ducea pana la Avraam. Iov era un om drept, nevinovat si temator de Dumnezeu. Se laudau si ingerii din cer cu viata lui Iov.

Un capitol din Biblie (Cartea lui Iov) ne spune ca intr-o zi, impreuna cu ingerii cerului, s-a infatisat si Satana in fata lui Dumnezeu. Domnul l-a intrebat „De unde vii?” si Satana a raspuns: „Din pamant”. Atunci Domnul i-a zis Satanei: „L-ai vazut pe robul meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pamant, drept fara prihana, temator de Dumnezeu”. Atunci Satana a inceput: „Va laudati cu Iov, dar Iov poate fi drept si bun pentru ca l-ati incarcat cu toate bogatiile si bunatatile. Luati-i averile si va blestema pe Dumnezeu”.

Cu invoirea lui Dumnezeu, Satana a nimicit toata averea lui Iov: si-a pierdut lor copiii, vitele, i-au ars casele si tot ce avea. Insa Iov nu si-a pierdut credinta. Si cazand Iov la pamant, s-a inchinat si a rostit: „Gol am iesit din pantecele mamei mele si gol ma voi intoarce in pamant! Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvantat!”

Vazand acestea, Satana i-a zis lui Dumnezeu: „Cojoc pentru cojoc! Omul da tot ce are pentru viata lui. Dar, de ii vei lua sanatatea, te va blestema in fata!” Domnul a fost de acord, spunandu-i: „Iata, iti dau si sanatatea lui Iov, numai de viata lui sa nu te atingi”. Asa ca Satana l-a lovit pe Iov cu lepra, din talpile picioarelor pana in creştetul capului. Pe langa asta, Satana a mai ridicat si pe oameni sa-l indemne pe Iov a se rascula impotriva lui Dumnezeu. Dar Iov a ramas neclintit in credinta si dragostea catre Dumnezeu.

S-a apropiat de Iov si femeia lui zicand: „Iata, au pierit feciorii tai, tu putrezesti aici, iar eu umblu din loc in loc ca o slujnica…Blesteama-l pe Dumnezeu si mori”. In spatele acestor cuvinte era Satana. Dar Iov a raspuns: „Ca o femeie fara minte ai grait. Daca am luat cele bune din mana Domnului, sa nu rabdam si cele rele?”

Satana a mai trimis asupra lui Iov si 3 prieteni, care au incercat sa-l ridice pe Iov impotriva lui Dumnezeu. Dar Iov a trecut cu bine peste toate ispitele si incercarile.

In final, Dumnezeu l-a ridicat pe Iov din gunoi, ca pe un biruitor al credintei, i-a redat sanatatea, copiii, averea, facandu-l insa si mai bogat si fericit de cum fusese. Ce minunata si plina de invatatura este istoria lui Iov!

Sunt in lume 3 feluri de suferinte: unele ne vin ca o pedeapsa pentru pacate, altele ca un foc curatitor (suferintele lui Iosif din Biblie), si ultimele ne vin ca o incercare a credintei noastre. Suferintele lui Iov au fost ca o incercare a credintei sale. Satana a incercat sa nimiceasca credinta lui Iov cu ajutorul suferintelor si ispitelor, dar nu a reusit. Cu ajutorul ispitelor, Satana incearca si astazi sa tulbure credinta celor drepti. Asa se explica faptul de ce oamenii cei drepti si credinciosi dau parca de mai multe necazuri decat cei pacatosi. Suferintele si necazurile sunt o incercare a credintei lor, sunt o ispita a diavolului.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply