Adevarul privind legatura dintre bolile de inima si lipsa vitaminei C

Social Media

Healthy Heart Concept

Principalul ucigas in SUA – ceea ce specialistii au numit boala de inima sau boala cardiovasculara – este de fapt o forma mai putin grava a scorbutului. Medicina moderna nu mai poate continua sa nege acest lucru. Acest termen de „boala de inima” este un termen impropriu. Boala este caracterizata de niste excrescente care cresc, in timp, pe peretii vaselor de sange. Acest proces reduce aprovizionarea cu sange atat de necesara inimii si altor organe, rezultand o anghina (crampe ale inimii) sau atacuri de cord.

Terminologia care caracterizeaza cel mai bine boala este scorbutul cronic, o forma subclinica a bolii clasice datorata deficientei vitaminei C. Adevarata natura a acestei boli a fost identificata la inceputul anilor ’50 de o echipa canadiana condusa de G. C. Willis, doctor in medicina. Aceasta descoperire a fost confirmata la sfarsitul anilor ‘80 de catre omul de stiinta Linus Pauling, doctor in medicina (1901-1994), cel mai renumit om de stiinta al vremii sale. Doctorul Pauling a alertat lumea prin intermediul cursurilor, al lucrarilor de specialitate si al casetelor video, dupa ce el si echipa sa de experti asociati au confirmat descoperirea lui Willis. Cu toate acestea, pana in prezent, subiectul nu a atras atentia mass-mediei. Mai mult chiar, cardiologilor li se precizeaza faptul ca nu exista nicio legatura intre vitamina C si bolile de inima, precum si ca vitamina C, administrata in cantitati mult mai mari decat minuscula doza recomandata zilnic, nu are absolut nicio valoare. Acestia, la randul lor, transmit pacientilor aceste informatii.

Dar, cea mai buna stare de sanatate se dobandeste prin administrarea unor doze mari de vitamina C si totodata prin evitarea tratamentelor medicamentoase toxice, deoarece, la urma urmelor, viata noastra nu depinde de acestea. Milioane de oameni care mor in zadar in fiecare an sunt aceia care au tinut seama de sfaturile cardiologilor. De exemplu, Asociatia Americana pentru Boli de Inima estimeaza faptul ca 63 de milioane de americani sufera de boli cardiovasculare, iar peste 15 milioane urmeaza un tratament medicamentos pentru diminuarea procentului de colesterol din sange, toate acestea sub atenta supraveghere a medicului. Se stie despre aceste medicamente foarte populare ca epuizeaza coenzima Q10 si cauzeaza probabil crize cardiace.

Cercetarea de pionierat, in ceea ce priveste relatia dintre deficienta de vitamina C si bolile de inima, a inceput la sfarsitul anilor ’40, la scurt timp dupa ce a fost stabilita structura vitaminei C. Medicii canadieni au dovedit ca deficienta de vitamina C provoaca o afectiune cunoscuta sub numele de „arteroscleroza”. Acesti specialisti au descoperit faptul ca afectiunea apare in procent de 100% in cazul animalelor studiate care au fost private de vitamina C. Mai mult chiar, ei au demonstrat in laboratoarele care efectueaza teste pe animale faptul ca vitamina C, administrata fara alte combinatii, are un efect revers asupra arterosclerozei (G. C. Wills, „Reversibilitatea arterosclerozei”, Jurnalul Asociatiei Medicale Canadiene, voi. 77, 15 iulie 1957, pag. 107-109).

Echipa de specialisti a efectuat studii similare si pe oameni. Rezultatele, desi nu erau concludente, au demonstrat o actiune de regres a plagii arterosclerotice, in procent de 33% dintre subiectii umani supusi testarii. De remarcat este faptul ca aceste studii au fost intreprinse cu doze mici, nedepasind cantitatea de 1.500 mg pe zi. (G. C. Willis, A.W. Light, S. W. COW, Arterografia in serie a arterosclerozei, Canad. M. A. J, voi 71, Decembrie 1954, p. 562 -568.).

Cunostintele conform carora bolile de inima sunt o forma a scorbutului au fost suprimate inca din momentul in care prima serie a articolelor doctorului Willis a fost publicata in Jurnalul Asociatiei Medicale Canadiene, la inceputul anilor ’50. In mod inexplicabil, inca din anii ’50 nici un articol in favoarea vitaminei C si a legaturii sale stranse cu arteroscleroza nu a mai fost publicat in vreo publicatie medicala de reputatie internationala.

Viitorii cardiologi invata ca nu exista niciun fel de relatie intre vitamina C si bolile de inima si ca este o escrocherie sa sugeram contrariul. Aceste presupuneri par justificate, deoarece rapoarte care sa confirme asemenea studii lipsesc cu desavarsire. Dar, dupa cum a subliniat prof. dr. Steve Hickey, expert in vitamina C si renumit farmacolog, in cadrul corespondentei sale din decembrie 2004, fiecare cardiolog poate efectua aceste studii pe el insusi: „Timpul a trecut iar profesiunea medicala nu a reusit in ultimii 50 de ani, sa realizeze experimentele necesare. Doar bugetul Institutului National de Sanatate este de peste 27 miliarde de dolari, dar in ultimii 50 de ani nimeni nu a reluat primele cercetari legate de legatura dintre vitamina C si bolile de inima; aceste studii puteau fi intreprinse de aproape oricare cardiolog”, a precizat doctorul Hickey.

„De vreme ce dr. Pauling si echipa sa au promovat acidul ascorbic ca o cura pentru bolile de inima, pare o prostie faptul ca un posibil tratament impotriva celui mai aprig inamic (arteroscleroza) din tarile dezvoltate ale zilelor noastre nu a fost analizat. Pentru un om de stiinta din cadrul oricarei alte discipline, aceasta lipsa de interes poate parea total bizara. Este o realitate faptul ca experimentele au fost realizate pe animale si ca rezultatele demonstreaza ca acidul ascorbic protejeaza impotriva arterosclerozei si poate duce chiar la un proces de regresie a acestei boli. Exista insa dovezi suplimentare care sustin aceasta interpretare, dovezi provenite de la studii efectutate pe oameni. Atunci de ce nu au fost incurajate studiile pe oameni? Sau, ne putem intreba, daca asemenea studii au fost realizate, rezultatele lor au fost tinute in secret? Combatantii teoriei dr. Pauling, impreuna cu majoritatea companiilor de medicamente, sunt cei mai nerabdatori sa discrediteze ipoteza dr. Pauling”, a concluzionat dr. Hickey.

In cadrul unei prelegeri inregistrate pe caseta video, dr. Linus Pauling a explicat motivul pentru care arteroscleroza se formeaza pe peretii arterelor cand organismul inregistreaza deficiente de vitamina C. Acesta a explicat modul in care o forma specifica de colesterol cauzeaza plagi, compensand astfel nivelul scazut al vitaminei C. Totodata, a explicat de ce descoperirea sa privind o cura rapida pentru scorbutul cronic include aminoacidul lizina. Nu exista dubii privind faptul ca aceasta cura a fost intentionat ascunsa, altfel majoritatea opiniei publice ar fi aflat ca dr. Linus Pauling, castigatorul a doua premii Nobel, a avansat aceasta teorie. Milioane de oameni mor in zadar din cauza nediseminarii sau chiar a suprimarii descoperirii dr. Pauling.

Este oare terapia de administrare in doze mari a acidului ascorbic si a aminoacizi adevaratul tratament pentru bolile de inima? Problema cea mai grava este ca nimeni nu stie! Dr. Pauling si asociatul sau dr. Matthias Rath si-au facut datoria si au desfasurat experimentele necesare, mai mult chiar, au incercat sa publice aceste descoperiri. Acum este datoria altor cercetatori ai comunitatii stiintifice medicale sa continue aceste cercetari. Daca exista cea mai mica sansa ca dr. Willis, dr.Pauling si dr. Rath sa aiba dreptate, este intr- adevar o crima sa nu reluam aceste experimente in conditii optime si legale.

Se stie de mult timp faptul ca deficienta de vitamina C si de alte suplimente alimentare necesare organismului slabeste arterele umane. „Placile de aterom” sau „placile arterosclerotice moi” sunt denumirile date formatiunilor anormale care apar in interiorul arterelor. Dr. Pauling impreuna cu asociatii sai au emis o teorie conform careia asemenea formatiuni servesc la intarirea arterelor deoarece acestea apar de cele mai multe ori atunci cand tensiunea arteriala atinge cote inalte. Uneori o ruptura a unei artere slabite si cheagul de sange care apare in urma acesteia poate provoca atac de cord sau infarct. Denumirea care ar caracteriza cel mai bine aceasta afectiune este aceea de scorbut cronic.

Placile de aterom prezente in arterele microscopice din retina sunt usor de identificat de catre oftalmologi care pana de curand nu concepeau faptul ca asemenea excrescente ar putea fi reversibile. Dr. Sidney Bush, doctor in osteopatie din Marea Britanie a descoperit intamplator faptul ca placile de aterom sunt reversibile in cazul pacientilor care au fost indrumati sa urmeze un tratament cu 3.000-10.000 mg de vitamina C zilnic (cantitatea depinzand de efectul asupra arterelor retiniene). Dr. Bush a facut aceasta descoperire, in timp ce studia infectiile ochiului la purtatorii de lentile de contact. Vitamina C a fost testata ca o masura de prevenire a acestor infectii, iar dr. Bush, spre surprinderea sa, a observat ca placile de aterom au disparut in cazul pacientilor ce urmau un tratament cu vitamina C. El a mai precizat faptul ca unii pacienti aveau nevoie de o doza de pana la 10.000 mg zilnic pentru ca placile de aterom sa intre in regres.

Numerosi oameni au experimentat o remisie a insuficientei cardiace dupa ce au adoptat tratamentul cu vitamina C si lizina al dr. Pauling. Cu toate acestea, exista numeroase dovezi care indica faptul ca de cele mai multe ori deficienta de coenzima Q10 este cauza principala a insuficientei cardiace la majoritatea oamenilor.

Q10, aceasta coenzima asemanatoare unei vitamine, este indispensabila mitocondriilor pentru producerea de adenozintrifosfat (ATP), „combustibilul” organismului. Si alte vitamine sunt necesare corpului uman pentru a produce propria sa CoQ10, iar corpul uman sintetizeaza mai putina CoQ10 pe masura ce imbatraneste. Prescriptiile medicale, si de fapt toate medicamentele pe baza de statina ce au rolul de a reduce colesterolul, blocheaza de fapt producerea CoQ10! Astfel, se poate afirma faptul ca aceste medicamente, recomandate majoritatii pacientilor cu probleme cardiace, cauzeaza o forma a bolilor de inima: insuficienta cardiaca. Cazurile de insuficienta cardiaca s-a triplat, iar expertii in CoQ10 atribuie aceasta crestere pe seama dozei prea mari de statina.

Cititi si articolul de pe site-ul dr-rath-foundation.org


Social Media