Ce chipuri poate lua diavolul? Experiente oculte ale mai multor sfinti

Social Media

Conform legendelor si ocultistilor, diavolul isi schimba mai tot timpul chipul. De cele mai multe ori, s-a spus ca diavolul isi lua chip de tap, cu doua coarne in fata si doua in spate, cele doua din fata fiind rasucite in sus, ca adesea avea numai trei coarne, cel din mijloc purtind un fel de luminare de la care se aprindeau tortele de la sabat si de la imitatia de slujba ce avea loc.

Nu exista forma pe care diavolul sa n-o imprumute pentru a tortura speta umana. Pentru a-l tenta pe Sf. Anton, s-a prefacut intr-o gramada mare de aur. Sub domnia lui Fiiip cel Frumos, diavolul s-a infatisat unui calugar sub forma de copac alb de gheata, apoi sub forma unui barbat negru calare pe un cal. Dintre toti diavolii care l-au ispitit pe Sf. Anton, cei mai vizibili se apropiau de el cu farmece de femei frumoase si sub formele cele mai seducatoare; a vazut pe unul care s-a prefacut de mai multe ori intr-un lingou de aur.

Intr-o zi, i s-a infatisat Sf. Francisc diavolul sub forma unei pungi pline care, in clipa cafarmec,coarne,femeiend a vrut s-o ridice, s-a transformat intr-o naparca. Un calugar, in pragul mortii, privea insistent, din patul sau, spre cer; intrebat ce-l preocupa, a raspuns ca vede deasupra capului Duhul Sfint in chip de porumbel alb si pe diavol in chip de pisica neagra care pandeste porumbelul sfant. Din fericire porumbelul a zburat si s-a asezat pe un crucifix incat pisica n-a mai avut curaj sa se apropie.

Sfantul Dominic, vrand sa converteasca niste femei pacatoase, le-a facut sa-l vada pe diavol, pentru a le convinge sa paraseasca un stapan atat de scarbos. Erau intr-o biserica. In clipa cand el a poruncit diavolului sa apara, a cazut de sus un motan negru oribil, care semana cu un caine. Avea ochii mari injectati, o limba lunga, mare rosie, atarnand in jos, un fund groaznic de urat, pe care si-l arata mereu, facand tot felul de tumbe. Dupa ce a tot sarit prin fata femeilor, s-a agatat de funia clopotului si a sarit in podul bisericii ca o maimuta; si din cauza ca raspandea in jur o duhoare de prajeala, doamnele s-au convertit tinandu-se cu mainile de nas.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply