O teorie interesanta: KARMA NU EXISTA! Am fost pacaliti de religiile orientale?

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Exista o teorie foarte interesanta conform careia KARMA NU EXISTA! Precum se stie, karma este un concept filozofico-religios oriental, prin care fiecare actiune – fizica sau spirituala – are in mod inevitabil o urmare. Aceasta nu se manifesta neaparat in actuala viata.

Dar, conform teoriei mai sus expuse, planul nostru de viata este creat cu mult inainte de a intra vreodata pe taramul pamantesc. Toate detaliile trebuie rezolvate, fiecare eveniment important din viata noastra trebuie rezolvat. Lectiile noastre de viata, parintii nostri – totul trebuie sa se puna in acord. Fiecare lectie trebuie elaborata si acceptata in acel plan, de la nastere pana la moarte, in detaliu.

Pe de alta parte, timpul nu exista dincolo de limitele noastre pamantesti. Timpul nu este masurat si nu este decat o clipire pentru spirit, dar timpul mediu pe care un suflet se reincarneaza in anii pamantesti este de aproximativ 100 de ani.

Karma nu poate exista, nu in trecut, nici in prezent si nici in viitor. Karma este o idee de control facuta de om; folosirea ideii de karma face ofera o scuza in viata cuiva. Dar, trebuie sa retinem ca ne aflam aici din propria vointa, pentru cresterea sufletului si pentru experienta colectiva. Aceasta viata este alegerea noastra; pe baza acestui fapt, avem lectii de invatat.

Nu ne putem astepta sa corectam o greseala dintr-o viata trecuta intr-o viata noua, nu functioneaza asa… Iata un exemplu: in 100 de ani pamantesti, moravurile si valorile unei persoane sunt total diferite in ciclul de incarnare de 100 de ani. Ceea ce exista atunci, poate sa nu existe acum; deci nu exista nicio modalitate de a schimba progresul pe care il are un suflet. Incercand sa fortezi un suflet a retrai si a „plati” pentru acea lectie nu este posibil.

Este alegerea noastra, a sufletelor, de a ne reincarna sau nu. Prin urmare, karma nu poate exista. Viata noua, lectii noi, oportunitati noi, experiente noi = noua crestere.

Am fost in multe forme inainte de a deveni om. Karma nu afecteaza un copac? Si sufletul nostru poate ca a fost un copac la un moment dat; cum sa crezi ca trebuie sa platesti pentru greselile pe care le-a facut un copac!? Nu este o greseala sa fii copac, ci o lectie pentru cresterea intr-o alta forma.

Nu ar fi o evolutie a sufletului, daca el ar trebui sa plateasca sau sa retraiasca lectiile; nu este in interesul sufletelor sa traiasca acest tip de viata. Asa ca karma nu poate exista. Trebuie sa ne eliberam de aceasta idee si sa crestem si mai mult, pentru ca noi ne aflam aici pentru evolutia sufletului.

A face tot ce este mai bun din viata noastra acum si a invata din lectiile pe care le-am experimentat deja, este o adevarata oportunitate de crestere. Acesta este scopul pentru care ne aflam pe Terra: evolutia sufletului.

Be the first to comment

Leave a Reply