Home Spiritualitate teoreticaCugetari Bogatii cred ca nu le lipseste nimic

Bogatii cred ca nu le lipseste nimic

by admin
62 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

filozof2Filosoful grec Aristip este considerat fondatorul scolii cirenaice, al carei ideal de viata se baza pe placerea simturilor, limitata mereu la clipa prezenta, intrucat trupul nu ar putea sa se bucure nici de trecut, nici de viitor. In vreme ce cinicii sunt numiti caini prin antonomasie, cirenaicii, in general, iar Aristip in special, au fost comparati cu pisicile. Ca si acestora, le placea sa dea tarcoale prin case si traiau din darurile stapanilor, dar fara sa renunte la independenta. Iar daca trebuia sa scuipe ori sa zgarie, o faceau prompt.

Aristip avea obiceiul sa frecventeze resedinta tiranului Dionysios, caruia nu se sfia sa-i ceara favoruri din cand in cand. Odata, Dionysios l-a intrebat de ce filosofii au obiceiul sa-i viziteze foarte des pe oamenii bogati, in timp ce bogatii nu prea frecventeaza casele filosofilor. La aceasta, Aristip a raspuns:- Pentru ca filosofii stiu ce le lipseste, in timp ce bogatii nu.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

1 comment

merlin 23 februarie 2010 - 18:30

Asta nu inseamna ca toti bogatii sunt asa. Banii au o vibratie inalta si de aceea ii zapaceste pe unii. Este o arta sa stii sa fii bogat si sa stii sa stapanesti banii fara ca ei sa puna stapanire pe tine. Este o mare forma de manipulare teoria conform careia cei saraci sunt mai aproape de Dumnezeu si ca pe ei ii iarta Dumnezeu ca asa se mantuie, etc.

Leave a Comment