Remedii naturiste extraordinare pentru tratarea dintilor – veti rari vizitele la stomatolog!

Social Media

In fiecare an, oamenii cheltuiesc sute de miliarde de dolari pentru vizitele la dentist, in majoritatea cazurilor fiind vorba de afectiuni care pot fi prevenite. De exemplu, ce este placa? Lingeti-va dintii, ii simtiti acoperiti sau lipiciosi? Asta-i placa. E invizibila si apare in primul rand noaptea, de pe urma bacteriilor obisnuite, a salivei si a particulelor de mancare. Lasata netratata, se va intari si va deveni tartru. Iar placa impreuna cu tartrul cauzeaza alte boli mai grave – gingivita, spre exemplu, care se manifesta prin inflamarea si infectarea gingiilor; sau paradontoza, o eroziune treptata a tesutului osos al dintilor care poate culmina cu pierderea dintilor!

Desigur, spalarea si curatarea dintilor raman importante pentru igiena bucala, dar adesea nu sunt suficiente. Iata in continuare cateva ingrediente active importante pe care trebuie sa le cautati.

Propolisul, testat intens si folosit in fosta Uniune Sovietica, este o substanta lipicioasa produsa de albine din seva arborilor si folosita de acestea la construirea stupilor. In studiile efectuate in Germania s-a dovedit ca acest „lipici de albina” nu numai ca reduce placa si gingivita, dar vindeca ranile gingiilor, urmele extractiilor dentare si cangrena bucala. Propolisul si extractele sale se gasesc sub forma de pudra, crema sau pastile, asa ca poate fi aplicat extern, ca gargara sau inghitit.

Coenzima Q. Exista o substanta naturala care se gaseste in tesutul gingiilor sanatoase, dar nu si in cele bolnave. S-a demonstrat ca tratamentele zilnice cu CoQ (coenzima Q) prezinta nenumarate avantaje. Doctorul Edward Wilkinson spunea ca o cantitate de 50 pana la 75 mg zilnic reduce durerea, inflamarea si sangerarea gingiilor pacientilor sai; uneori, elimina chiar necesitatea chirurgiei bucale.

Sanguinarina. Un alt produs natural extras din plante, sanguinarina, a fost folosit pe scara larga in Nigeria, iar acum se gaseste si in apa de gura obisnuita. Nu numai ca reduce placa, dar face resturile de placa mai vizibile. Asa ca e posibil ca in timp ce-o folositi albul orbitor al dintilor dumneavoastra sa paleasca, dar pe de alta parte va face zonele cu probleme mai usor de depistat si curatat.

In sfarsit, s-a dovedit ca uleiurile volatile cum ar fi cel de eucaliptol si mentol actioneaza nu numai impotriva placii, ci si a gingivitelor.

Foto: authoritydental.org (Commons Creative – free)

Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply