Home Franturi de realitate Avertisment! Deodorantele antiperspirante contin clorura de aluminiu, responsabila pentru formarea si raspandirea cancerului!

Avertisment! Deodorantele antiperspirante contin clorura de aluminiu, responsabila pentru formarea si raspandirea cancerului!

by admin
183 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

femeie-deodorantDe mult timp s-a presupus ca unii compusi de aluminiu folositi in multe deodorante antiperspirante pot fi o cauza a cancerului. Dar, un nou studiu elvetian confirma ca acest lucru poate sa fie adevarat, aratand faptul ca clorura de aluminiu, un aditiv comun in deodorantul antiperspirant, care blocheaza umezeala, exercita un efect de tip estrogen, care promoveaza in mod direct cresterea si raspandirea celulelor cancerului de san.

Aceasta cercetare revolutionara, al Universitatii din Geneva, a urmarit rolul pe care il poate avea clorura de aluminiu in blocarea temporara a glandelor sudoripare din axila. Compusul toxic se depune in interiorul pielii si, in timp, se acumuleaza in tesutul mamar. Dar, clorura de aluminiu, pe termen lung, actioneaza drept “combustibil” pentru formarea tumorilor canceroase, ajutandu-le sa se formeze si sa se raspandeasca in tot corpul.

Co-autorii studiului, Dr. Andre-Pascal Sappino si colegii sai, au evaluat efectele clorurii de aluminiu, atat asupra celulelor mamare umane izolate, cat si la soarecii de test, pentru a ajunge la aceasta concluzie. Ei au observat ca expunerea pe termen lung la agentul chimic nu numai ca stimuleaza tumorile canceroase, dar, de asemenea, ajuta la raspandirea lor pe tot corpul.

Clorura de aluminiu este atat de nociva pentru organism, incat cercetatorii au stabilit ca acesta constituie o amenintare la adresa sanatatii la fel ca si azbestul, care s-a determinat ca este o cauza principala a altor forme de cancer.

Sursa: Daily Mail.co.uk

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

Leave a Comment