duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăSpiritualitate teoreticaCugetariUniversul este unul viu sau doar o materie inerta si moarta?

Universul este unul viu sau doar o materie inerta si moarta?

Universul este unul viu sau doar o materie inerta si moarta?

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

O ipoteza comuna a lumii moderne este aceea ca traim intr-un Univers format aproape in intregime din materie inerta si spatiu gol. Ideea ca traim intr-un Univers mort sta la baza revolutiei industriale: are sens pentru a exploata ceea ce pare mort in beneficiul a ceea ce pare viu, adica al nostru. Dar oare n-avea dreptate marele filozof grec Platon care spunea ca „Universul este o unica creatura vie, care cuprinde toate creaturile vii din el”?

Este universul viu sau mort? Noi putem pune aceasta intrebare fundamentala prin luarea in considerare atat a stiintei, cat si si traditiilor spirituale ale lumii. Stiinta ne spune acum ca Universul nostru ar fi: 1) aproape in totalitate invizibil (96 la suta din Universul cunoscut este format din energie si materie invizibila), 2) complet unificat si capabil de a comunica cu sine instantaneu in moduri non-locale care transcend limitele viteza luminii, 3) sustinut de o cantitate inimaginabila de energie, si 4) liber, la nivelurile sale cele mai profunde – cele cuantice. Desi nu s-a dovedit ca Universul este viu, acestea atribute, precum si altele converg in aceasta directie.

Dar, daca ne intoarcem la traditiile spirituale ale lumii si la modul in care acestea privesc Universul, vom gasi un consens uimitor conform caruia Universul este plin de viata:
* „Dumnezeu creeaza intregul univers, pe deplin si total, chiar acum. Tot ceea ce Dumnezeu a creat … Dumnezeu creeaza acum inca o data.” (Meister Eckhart, mistic crestin)
* „Declaratia mea este ca un nou Univers e creat in fiecare clipa.” (D.T. Suzuki, profesor Zen)
* „Tao sustine ca forta vietii se afla la baza tuturor lucrurilor, si de la ea toate lucrurile se nasc si decad fara incetare.” (Tao Te Ching, taoist)
* „Dumnezeu sustine cerurile si pamantul, impiedicand ca acestea sa dispara.” (Coranul)
* „Evolutia presupune creatia … creatia este un proces continuu.” (Papa Ioan Paul al II-lea)

Toate aceste citate arata de fapt ca Universul este plin de viata…

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

5 Comments

  1. PAPA CA SI DARWIN AU ,,UITAT,,CA EXISTA UN AL PATRULEA REGN–CEL UMAN–DE ACEA VORBESC DE EVOLUTIE. MAIMUTOII RAMIN MAIMUTOI PT ETERNITATE,SI OAMENII,OAMENI PT ETERNITATE.,, OMUL SE NASTE CU TRUP FIRESC,SI INVIAZA IN TRUP DUHOVNICESC,, –AICI BIBLIA VORBESTE DE O EVOLUTIE SPIRITUALA A CELOR VII– NU EVOLUTIA LUI DARWIN CARE ESTE MOARTA.–DUMNEZEU A CREAT OMUL DUPA CUPUL SI ASEMANAREA LUI DUMNEZEU– OMUL NU SE TRAGE DIN MAIMUTOI CI, DIN DUMNEZEU.