luni, ianuarie 30, 2023
AcasăSpiritualitate practicaFitoterapieAcest fruct e de 10.000 de ori mai puternic in a combate...

Acest fruct e de 10.000 de ori mai puternic in a combate cancerul decat chimioterapia extrem de scumpa a lui Big Pharma

Acest fruct e de 10.000 de ori mai puternic in a combate cancerul decat chimioterapia extrem de scumpa a lui Big Pharma

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

In urma cu peste 25 de ani, s-a efectuat un studiu privind semintele fructului de graviola, care, in acel moment, i s-a demonstrat un potential uimitor de combatere a cancerului, astfel incat cei din comunitatea medicala conventionala l-au privit cu mult scepticism.

Publicat in „Journal of Natural Products” in 1996, compusul 1, unul din cinci extrasi din semintele fructului de graviola, a fost gasit ca fiind selectiv citotoxic fata de celulele adenocarcinomului de colon (HT-29), fiind de 10.000 de ori mai puternic decat medicamentul Adriamicina, produs de industria Big Pharma.

Adriamicina este denumirea comerciala a chemoagentului doxorubucin si este cunoscuta sub denumirea de „diavolul rosu”, atat datorita culorii sale rosii, cat si ca urmare a efectelor secundare groaznice pe care le are, care includ leziuni ale sistemului cardiovascular, ce pun viata in pericol. Lipsa citotoxicitatii selective, adica capacitatea de a ucide numai celulele canceroase si nu cele sanatoase, este caracteristica care face ca Adriamicina sa fie atat de periculoasa. Si totusi, Adriamicina este un tratament de prima linie pentru o gama larga de forme de cancer de peste 40 de ani.

De la studiul din 1996, s-au efectuat putine cercetari privind graviola. In 1999 a fost efectuat un studiu in care s-a aratat ca graviola a avut o activitate anti-cancer de prostata si de san; un alt studiu realizat in 2002 a aratat ca graviola a prezentat o activitate impotriva cancerului la ficat, dar nu a fost nimic atat de promitator ca studiul initial din 1996.

Totusi, in 2011, revista „Nutritie si Cancer” a relevat cercetari foarte promitatoare privind graviola si cancerul de san. Cercetatorii au descoperit ca extractul de fructe graviola (GFE) a suprimat expresia oncogena (sau genei care cauzeaza cancer) in celulele animale in care apare cancerul de san. Potrivit cercetatorilor „un tratament de 5 ori pe saptamana a GFE (dieta 200 mg / kg) a redus in mod semnificativ expresia proteinei EGFR, p-EGFR si p-ERK in tumorile MDA-MB-468 [cancer mamar] cu 56% , respectiv 32,5%. In general, GFE-ul dietetic a inhibat cresterea tumorii, masurata prin greutate, cu 32% (P <0,01)”.

Avand in vedere aceste constatari, poate ar fi timpul sa luam in considerare graviola in prevenirea si / sau tratamentul cancerelor, cum ar fi cancerul de colon si de san.

Sursa: studiul „Five novel mono-tetrahydrofuran ring acetogenins from the seeds of Annona muricata” publicat AICI – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8991944

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.