duminică, septembrie 25, 2022
AcasăSpiritualitate practicaFitoterapieUn nou studiu arata ca cel mai mare inamic al cancerului ramane...

Un nou studiu arata ca cel mai mare inamic al cancerului ramane vitamina C

Un nou studiu arata ca cel mai mare inamic al cancerului ramane vitamina C

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Un nou studiu arata ca vitamina C ar putea functiona ca un puternic medicament anti-cancer. Cercetatorii de la Universitatea din Salford din Marea Britanie au descoperit ca utilizarea vitaminei C a inhibat cresterea celulelor canceroase in laborator. Vitamina C a aratat, de asemenea, o potenta care a fost de 10 ori mai mare decat cea a medicamentului experimental 2-DG in acest proces, au spus cercetatorii. Constatarile au fost publicate in revista „Oncotarget”.

Cancerul ramane una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), boala este a doua cauza comuna a mortii si a bolilor din intreaga lume, reprezentand 9 milioane de decese in 2015. Datele arata ca se asteapta ca noile cazuri de cancer sa creasca cu aproximativ 70% in urmatoarele doua decenii.

Institutul National de Cancer din S.U.A. sustine ca aproape 40% dintre barbatii si femeile americane vor dezvolta boala la un moment dat in viata lor. Diferitele terapii pentru cancer – cum ar fi chirurgia, radioterapia si tratamentele sistemice – sunt disponibile in prezent, dar nu pot sa prezinte intotdeauna eficacitate. Unele dintre tratamente sunt considerate toxice si pot determina o serie de efecte secundare adverse. Formele mai agresive de cancer nu pot raspunde intotdeauna la tratamente.

Potrivit cercetatorilor, vitamina C „extermina” celulele canceroase prin blocarea unui proces numit glicoliza. Procesul este responsabil pentru metabolismul glucozei, iar inhibarea acestuia impiedica mitocondriile sa obtina energie esentiala pentru supravietuire. Folosirea vitaminei C ca tratament adjuvant la chimioterapie poate prezenta o alternativa in declinul tumorii si in continuarea progresiei cancerului.

Cercetatorul Dr. Gloria Bonuccelli a spus ca descoperirile sugereaza ca vitamina C este un candidat promitator pentru tratamentul cancerului. „Ne-am uitat la modul in care vizeaza celulele canceroase o gama larga de substante naturale, dar, de departe, cele mai interesante sunt rezultatele cu vitamina C. Vitamina C este ieftina, naturala, netoxica si usor accesibila, astfel incat aceasta este o arma potentiala in lupta impotriva cancerului”, a spus autorul studiului, dr. Michael Lisanti.

Studiul sustine concluziile unei cercetari din 1971 al chimistului premiat cu premiul Nobel, Linus Pauling. Pauling a fost un pionier in testarea eficacitatii vitaminei C impotriva cancerului. In studiul sau, Pauling a examinat 1100 de pacienti bolnavi de cancer. O suta de pacienti au primit zilnic 10 grame de vitamina C, in timp ce grupul ramas a fost utilizat ca grup de control. In 1978, echipa a constatat ca toti pacientii din grupul martor au murit de cancer, in timp ce 13 dintre cei care au luat doze zilnice de vitamina C au supravietuit. In plus, 12 dintre acesti pacienti nu au prezentat alte semne ale bolii. Multe studii care au urmat concluzioneaza ca dozele mari de vitamina C, la peste 5000 mg pe zi, asigura o protectie optima impotriva cancerului.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.