sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasăSpiritualitate teoreticaPovestiri spiritualeSecretul omului care putea trece prin zid

Secretul omului care putea trece prin zid

Secretul omului care putea trece prin zid

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

om prin zidIntr-o povestire chinezeasca, se vorbeste despre un om care a petrecut cativa ani intr-o manastire daoista, unde staretul cunostea mestesugul de a trece prin zid fara sa se raneasca. Cand a fost sa paraseasca manastirea, omul, pe nume Wang, l-a rugat sa-l invete si pe el acest mestesug.
– M-as bucura nespus, i-a zis el, sa pot trece prin zid.

Calugarul a zambit si s-a invoit. L-a invatat pe Wang cateva vorbe tainice, i-a spus sa le rosteasca si sa se repeada in zid. Wang sovaia. Calugarul l-a imbarbatat.
– Lasa capul in jos si mergi inainte. Nu mai sta pe ganduri.

Wang s-a dat inapoi cu cativa pasi, a rostit vorbele, a lasat capul in jos si s-a repezit, fara sovaire. Zidul a parut ca se topeste dinaintea lui, iar Wang s-a trezit afara din incapere, nevatamat si nebun de bucurie. I-a multumit din suflet calugarului, care i-a dat cateva sfaturi, si s-a intors acasa.

Nici n-a ajuns bine, ca s-a apucat sa-i spuna nevestei lui ca deprinsese mestesugul de a trece prin zid. Femeia, bineinteles, nu i-a dat crezare. Atunci, urmand cu strasnicie sfaturile calugarului, Wang a facut cativa pasi inapoi, a rostit vorbele tainice, a lasat capul in jos si s-a repezit intr-unui din peretii casei. De data aceasta, izbitura a fost destul de zdravana.

Naucit, Wang s-a prabusit la pamant, iar nevasta lui a izbucnit in ras. Pe frunte i s-a ivit un cucui cat toate zilele, pe care nevasta ii punea mereu comprese, neputandu-si stapani rasul.

Povestitorul adauga ca Wang, ca atatea mii de oameni, l-a blestemat pe cel care-l invatase sa treaca prin zid. Asa se intampla cu toate siretlicurile – si cu toate cunostintele pe care le deprindem. Le folosim pana in clipa cand un zid nu vrea sa se deschida in fata noastra. Iar atunci, spune povestea, suntem cuprinsi de ciuda si de manie. Cel mai intelept ar fi fost pentru Wang sa pastreze taina si sa se foloseasca de ce stia intr-o imprejurare deosebita, nu sa se laude doar ca sa fie admirat de altii. Dar si mai intelept este sa nu incerci niciodata sa te folosesti de asa ceva, cu niciun chip.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

6 Comments

  1. Stiti care e deosebirea intre crestinism si filosofia orientala? Practicantul yoga, al budismului, hinduismului, jainismului s.a.m.d. cauta cu orice pret anumite daruri supranaturale, pe care le obtine in final, dupa un anumit timp de practica. Aceste daruri insa vin in final nu de la Dumnezeu, ci de la diavol. Sfantul crestin, insa, le obtine de la Dumnezeu ca urmare a nemasuratei iubiri de care se impartaseste – fata de Dumnezeu si fata de oameni, fara ca sa le caute, aici ele sunt un dar. Dincolo – doar o nalucire draceasca.