Zodia Berbec (21 martie-19 aprilie)

Social Media
  •  
  •  
  •  

berbecEste semn masculin, cardinal, de foc, avind drept metal fierul, culoare subtila, rosul. Piatra pretioasa este ametistul. Verbul caracteristic – “a fi”.

Este simbolul primaverii, al renasterii fortelor naturii. Este asociat cu inceputul, initiativa, dinamismul, energia, curajul si spiritul de lupta. Este semnul celor curajosi, care, pentru a-si defini personalitatea, icearca sa se impuna prin faptele lor si sa obtina recunoasterea meritelor lor. Indica impulsivitate, agresivitate, curaj dus pana la absurd, spontaneitate, pasiune, inovatie si inventivitate, dorinta de cercetare si cunoastere, aventura si atractie pentru necunoscut, spre fapte marete. Nativul beneficiaza de o mare forta instinctuala ce genereaza un impuls initial foarte puternic care apoi scade in intensitate. Cu timpul se plictiseste, nu mai finalizeaza actiunea inceputa cu entuziasm si abandoneaza la jumatatea drumului. Acest lucru este provocat de faptul ca altceva i-a starnit curiozitatea dar, ulterior, scenariul va fi acelasi.

Este genul care le incepe pe toate si nu termina nimic, sau foarte putine. are o mare placere de a fi activ, rezista bine la eforturi prelungite, este incapatanat si indaratnic, chiar daca greseste. Inteligenta sa este foarte vie, beneficiaza de o memorie buna, dar ii este greu sa-si canalizeze actiunile, energia si atentia doar asupra unui singur obiectiv, de cele mai multe ori imprastiindu-se in prea multe obiective simultane. Domina pe cei din jur prin vocea sa puternica si prin tinuta impunatoare, dar mai ales prin forta sa interioara. Este foarte hotarat si are o mare vointa. Cauta riscul si pericolul, ii place sa se laude, dar stie sa fie marinimos si generos. Adora libertatea si stie sa-si respecte cuvantul dat. Daca astrele il influenteaza negativ la nastere, atunci devine violent, coleric, oricand gata de scandal.

Profesii recomandate: armata, ghid, instructor, sport, chirurg, politist. patologia berbecului este legata de zona capului si posibile accidente la fata, frunte,craniu, sinuzita, carii, inflamatii si probleme oculare. in general, are o constitutie fizica robusta si rezistenta, dar poate deveni victima propriilor imprudente si exagerari.

Lasă un comentariu