85% dintre oameni sunt clarvazatori, adica ar putea vedea la distanta cu ajutorul “ochiului mintii”

Social Media

Articolul a aparut mai demult, in 2008, in Daily Mail, dar consider ca e util a fi prezentat, caci demonstreaza existenta fenomenelor paranormale si a sufletului, lucru pe care multi oameni de stiinta refuza sa-l accepta. Concluzia articolului, conform unui cercetator, este urmatoarea: 85% dintre oameni ar putea fi clarvazatori!

Dr Chris Roe a facut urmatorul experiment: a plasat o pereche uriasa de casti deasupra capului unei blonde in varsta de 20 de ani. Ochii femeii i-au fost acoperiti, astfel incat aceasta nu putea sa vada nimic. In camera unde se afla blonda, a fost apoi aprinsa o lumina rosie, iar cercetatorul a parasit camera. Femeia nu vedea si nu auzea absolut nimic ce se intampla in jurul ei. Dupa scurt timp, femeia incepu sa zambeasca la imaginile care le vedea in mintea sa. Ea a spus apoi ca poate vedea mai multi copaci si mai multe pietre. Pe una din pietre se afla prietenul ei, Jack: acesta ii facea cu mana si ii zambea. Apoi, ea a descris unde se afla dr.Roe. Intr-un fel, femeia a putut sa-l vada pe Jack cu ochii mintii sale, desi stiinta conventionala ne invata ca acest lucru ar fi imposibil.

Este doar o simpla coincidenta bizara? Sau ar putea fi o dovada a faptului ca toti posedam puteri parapsihice? Acest lucru investigheaza dr.Roe. Parapsiholog la Universitatea din Northampton, acesta examineaza daca ar fi, intr-adevar posibil, sa observam cu „ochii mintii” o locatie distanta si sa vedem ce se intampla acolo, chiar daca ea este situata la sute de kilometri departare. Si chiar daca cercetarea nu e completa, rezultatele ar putea fi incredibile. Cercetatorul crede ca 85% dintre noi posedam o forma de clarviziune, abilitatea de a vedea la distanta. Si doar cu putin antrenament, toti ne-am putea „ascuti” abilitatile noastre psihice. „Rezultatele sunt semnificative”, afirma dr.Roe, „si ele sugereaza ca vederea la distanta sau clarviziunea reprezinta un lucru pe care ar trebui sa-l luam in serios.” Iar aceste concluzii nu ar putea fi luate in considerare, daca nu un numar din ce in ce mai mare de oameni de stiinta nu le-ar lua in serios.

Iata cum si stiinta incepe sa confirma, incetul cu incetul, ceea ce religiile lumii, spiritualitatea si parapsihologia afirmau demult.


Social Media

2 Comments

Leave a Reply