Cat de eficient este sistemul Nishi de prevenire si vindecare a cancerului?

Social Media

sistemul NishiK. Maira, in varsta de 76 de ani, a fost diagnosticat cu cancer la plamani in august 1958. A refuzat de acord cu operatia. Analizele efectuate la alt spital din Tokio au confirmat diagnosticul. A fost tratat in spital timp de doua luni, ceea ce i-a produs o slabire generalizata, o pierdere treptata a poftei de mancare si serioase dificultati in respiratie. O radiografie facuta in luna a doua a sederii lui in spital a aratat aceeasi pata neagra pe plaman si una marita in regiunea inimii. Ultima era un efect secundar al medicamentelor, care afectasera circulatia sangelui si a limfei. Respiratia i-a devenit aproape imposibila. Se parea ca nu mai avea nicio optiune si ca nici macar o operatie nu avea vreo sansa de reusita. A fost externat in luna decembrie.

O ruda i-a sugerat sistemul Nishi. A folosit in fiecare zi urmatorul complex:
-Terapie aerobica
– Dusuri alternative, reci si calde
– Consum de bauturi preparate din frunze de palmier (dactyl), foarte bogate in vitamina C (doi litri pe zi)
– Efectuarea unui set de exercitii creat de dr. Nishi.

Dupa o luna, pofta de mancare i-a revenit, i-a revenit si vigoarea fizica, respira mai usor si devenise mai optimist. Pata neagra de pe plamani, mare cat un ou de gaina, a inceput sa se retraga. Peste o luna, in noiembrie 1959, pacientul era complet vindecat. A decis sa foloseasca sistemul Nishi de prevenire a cancerului tot restul vietii.

Medicina moderna foloseste trei metode principale de tratare a cancerului: chimioterapia, radiatiile si operatia. Aceste metode se marginesc la a trata simptomele. Abordarea corecta este aceea in care se identifica si sunt atacate cauzele. In conformitate cu ceea ce se cunoaste in prezent, principala cauza a aparitiei tumorilor este incapacitatea sistemelor de aparare ale corpului de a se ocupa de celulele canceroase. Aici este punctul in care trebuie sa ne concentram eforturile de prevenire si tratare.

Sistemul Nishi nu a fost supus niciodata unei analize stiintifice. El poate fi judecat doar pe baza marturiilor persoanelor care au suferit de cancer, au reusit sa-l infranga si acum sunt perfect sanatoase. Remarca importanta: Sistemul se poate folosi independent de alte tratamente si medicamente luate. Punctul lui forte este mobilizarea mecanismelor de aparare proprii corpului. Partea „neplacuta” a sistemului este ca el ii cere pacientului o permanenta concentrare asupra ingrijirii propriei sanatati. Sistemul necesita mai mult timp pentru a-si dovedi eficienta in cazurile mai grave; cazurile mai putin grave sunt rezolvate relativ rapid.

Iata cateva masuri necesare ale sistemului Nishi:
– invatati exercitiile de respiratie;
– schimbati-va obiceiurile alimentare;
– beti sucuri din legume si fructe proaspat stoarse;
– folositi terapiile acvatice de imbunatatire a imunitatii (bai, sauna, dusuri alternativ reci si calde;
– amplificati activitatile fizice proprii;
– folositi rutinele de purificare corporala;
– efectuati setul de exercitii Nishi de preintampinare a cancerului;
– invatati sa va controlati psihicul (emotii, ganduri si dorinte);

Iata cateva sfaturi legate de obiceiurile alimentare:
– eliminati treptat din dieta toate produsele alimentare rafinate si excesiv de prelucrate (carnati, sendvisuri, margarina, conserve de orice tip, otet din alcool rafinat, faina alba, supe instant, sosuri etc.);
– limitati cat de mult puteti aportul de zahar si de produse continand zahar, ca si inlocuitorii dietetici ai acestuia (folositi miere in locul lor);
– limitati cat puteti de mult aportul de substante stimulante (cafea, ceai negru, alcool – tarie);
– mancati cat mai putine grasimi animale (unt, branza, carne grasa);
– limitati la minim consumul de produse de panificatie care contin drojdie;
– puteti include in alimentatie cereale, orez fiert (cel mai bine orez nerafinat), fructe si legume (cel putin cinci tipuri, atat fierte, cat si crude), peste, pasare, germeni de grau, branza (o felie-doua pe zi) si oua (de trei ori pe saptamana);
– cand va planificati meniul, respectati urmatoarele reguli: mancati alimente oferite de sol, cel mai bine din zona dumneavoastra geografica, crude sau gatite, miere, oua si lapte batut.

Iata alte cateva sfaturi privind alimentatia dumneavoastra:
– ordinea corecta este suc, salata si apoi felul principal. Mancati carbohidratii (cereale, cartofi, fructe, legume si alte produse vegetale) inainte de pranz si proteinele (peste, branza, alte produse animale) dupa-amiaza;
– cel mai bine este sa luati doua mese pe zi. Daca vi se face foame intre mese, mancati fructe si legume sau beti ceai din frunze de zmeura, mure, mesteacan sau coacaze negre;
– mestecati complet fiecare imbucatura (25-30 de ori pentru persoanele sanatoase si 50-70 de ori pentru persoanele bolnave);
– beti sucuri de fructe si legume proaspat stoarse si mancati salatele inainte de felul principal.

Sistemul Nishi de prevenire a cancerului include:

– dormitul pe o saltea tare, cu capul pe o perna tare;

– efectuarea exercitiului „pestelui”: asezati-va pe spate, puneti mainile in zona vertebrelor cervicale a patra si a cincea, indoiti coatele si mentineti intregul corp cat mai lipit de podea. Lipiti picioarele unul de altul si trageti de degetele picioarelor spre cap. impingeti capul, umerii, gambele si pelvisul spre podea. Acum incepeti sa efectuati miscari rapide, ondulandu-va corpul in dreapta si in stanga, ca si cum ati fi un peste care inoata. Efectuati acest exercitiu dimineata si seara, timp de cate un minut; in ciuda simplitatii lui, exercitiul produce rezultate uluitoare in inlaturarea nealinierilor din coloana vertebrala. El muta vertebrele la loc in pozitia lor corecta, inlaturand presiunea exercitata asupra vaselor de sange si a terminatiilor nervoase (terminatiile nervoase „ciupite” sunt cauza multor boli).

– exercitiul gandacului: intindeti-va pe spate, puneti sub gat o perna semicilindrica rigida, intindeti bratele si picioarele in sus (suficient de sus astfel incat labele picioarelor sa fie paralele cu podeaua). Apoi scuturati picioarele si bratele, ca un gandac rasturnat pe spate. Efectuati exercitiul timp de un minut-doua in fiecare dimineata si in fiecare seara. Care este secretul acestui exercitiu? Cu totii cunoastem beneficiile alergatului pentru starea sanatatii. Exercitiul „gandacului” ne ofera acelasi efect, fara insa a ne solicita inima si articulatiile, lucru foarte important pentru persoanele slabite, cu mobilitate redusa sau fortate sa stea la pat. Exercitiul amelioreaza circulatia sanguina in corp, in special in membre.

– impreunarea palmelor si a labelor picioarelor: acest exercitiu se efectueaza in patru etape. El ajuta la readucerea la normal a balantei energetice a corpului. O persoana sanatoasa poseda aceeasi sarcina electrica in partea stanga si in partea dreapta a corpului. Tulburarea acestui echilibru poate conduce la boala (este modul in care se pun diagnostice bazate pe aura). Etapa 1: intindeti-va pe spate, impreunati si despartiti palmele de zece ori, impingand cu putere varfurile degetelor unul in altul. Etapa 2: impreunati-va palmele. Apoi, cu bratele paralele cu torsul, deplasati mainile in susul si in josul corpului, ca si cum ati incerca sa il taiati in doua (de 10 ori). Etapa 3: Puneti labele picioarelor una langa cealalta, apoi ridicati-le si deplasati-le inainte si inapoi de 10 ori, efectuand in acelasi timp si „taierea” descrisa in etapa 2. Etapa 4: Stati intinsi cu ochii inchisi, cu palmele impreunate si picioarele lipite, timp de 3-5 minute.

– exercitii pentru regenerarea vertebrelor cervicale si imbunatatirea respiratiei:
a) asezati-va pe un scaun, ridicati si coborati bratele de 10 ori.
b) inclinati capul spre stanga si spre dreapta de 10 ori, incercand sa atingeti umerii cu urechile.
c) inclinati capul inainte si inapoi de 10 ori.
d) intoarceti capul spre stanga si spre dreapta de 10 ori.
e) intinderi bratele in fata, cu palmele indreptate una spre cealalta, apoi intoarceti capul spre stanga si spre dreapta de 10 ori.
f) intindeti bratele deasupra capului, cu palmele paralele, apoi intoarceti capul spre stanga si spre dreapta de 5 ori.
g) plasati degetele pe partea superioara a umerilor si impingeti umerii inapoi cat mai departe posibil (inchipuiti-va ca vreti sa stoarceti un mar intre omoplati). In acelasi timp, impingeti barbia inainte (ca o lebada care isi intinde gatul). Acest exercitiu relaxeaza vertebrele si muschii gatului, ceea ce mai departe va imbunatati circulatia sanguina in creier si va normaliza functionarea sistemelor nervos si digestiv. Efectuati acest exercitiu in fiecare dimineata si seara, cate trei minute.
h) stati asezati pe o margine de scaun, sprijiniti palmele pe genunchi, inchideti ochii si leganati intreg corpul spre stanga si spre dreapta. Concomitent, umflati si dezumflati abdomenul, urmand acelasi ritm.


Social Media

Comentariile sunt închise.