Un mare alchimist medieval ne spune secretul: sufletul si cunoasterea noastra ne vin de la stele

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Conform unui alchimist din Evul Mediu, sufletul omului este alcatuit din aceleasi elemente ca si stelele, dar dupa cum intelepciunea lui Dumnezeu dirijeaza miscarile stelelor, tot astfel ratiunea omului controleaza influentele care se rotesc in sufletul sau. Esenta din corpul sideral al omului, pe care el o atrage de la stele, este de natura materiala; totusi, noi o consideram a fi ceva spiritual, tinand seama de caracterul eteric al substantei ei si de marile dimensiuni ale corpului sau invizibil.

Esentele din corpul sideral al omului sunt strans legate de esentele siderale ale stelelor, iar esentele corpului atrag puterile stelelor. Insa omul este stapanul propriului sau suflet si el poate ingadui acestor atractii sa se manifeste intr-un mod neregulat, sau isi poate stapani pasiunile si respinge influentele nedorite. In sufletul omului exista o mare putere de atractie, care poate atrage din haos boli fizice, mentale si morale.

Influentele planetare se raspandesc in intreaga natura si omul poate atrage influente daunatoare din Luna, din stele si din alte lucruri, dar Luna, stelele si alte lucruri pot atrage, la randul lor, influente rele din om, pe care apoi le imprastie din nou prin razele lor, fiindca Universul este un intreg indivizibil, ale carei parti sunt strans legate intre ele.

Soarele si stelele atrag ceva din noi, si noi atragem ceva din ele, deoarece corpurile noastre astrale sunt in relatie simpatetica cu stelele, iar stelele se afla in relatie simpatetica cu trupurile noastre astrale – si tot asa stau lucrurile cu corpurile astrale ale altor obiecte. Ele atrag influentele astrale din stele. Fiecare corp atrage unele influente particulare din ele; unele atrag mai mult, altele mai putin, si pe acest adevar se bazeaza puterea amuletelor si a talismanelor, ca si influenta pe care acestea o pot exercita asupra formelor astrale ale persoanelor care le poarta. Talismanele sunt ca niste cutii in care pot fi pastrate influente siderale.

Materia primordiala, care formeaza baza alcatuirii corpului omenesc, a absorbit influentele venite din stele, iar acestea hranesc corpul elementar (fizic), si cu ajutorul acestor influente sufletul omului ia contact si se uneste cu sufletele stelelor. Trupul ne vine de la elemente, sufletul de la stele, spiritul de la Dumnezeu. Si tot ceea ce intelectul poate sa conceapa vine de la stele.

Toata cunoasterea ne vine de la stele (Mintea Universala). Oamenii nu creeaza, nu produc idei; ideile exista si oamenii trebuie sa fie capabili sa le dobandeasca. Daca toti profesorii de muzica din lume ar muri intr-o zi, cerul, care ne este primul profesor de muzica, n-ar pieri, ci i-ar invata si pe altii aceasta arta. Multe sunt ideile pe care oamenii nu si le-au insusit inca; multe stele sunt inca prea departe pentru a stabili o legatura durabila cu Pamantul. Imparatia stelelor si a ideilor este infinita, si de aceea sursa inventiilor si a descoperirilor inca nu a secat.

Be the first to comment

Leave a Reply