Uluitoare tehnica a debobinarii mintii – metoda prin care poti elimina bolile si iti poti cunoaste vietile trecute

Social Media

Fiecare isi aduce aminte de trecut – de orice fel de intamplare trecuta. Iti poti aduce aminte de orice…de copilarie, de iubiri, de moartea parintilor. Priveste-le, dar nu te implica, nu te identifica cu ele. Adu-ti aminte, dar priveste-le ca si cum ar fi viata altcuiva. Si cand intamplarea trecuta apare din nou pe ecran, fii atent, fii un martor al ei, fii detasat de ea. Acolo pe ecran, in film, va apare forma ta trecuta. Fii detasat de forma ta trecuta. Priveste intregul fenomen ca si cum nu ti-ar apartine tie, ca si cum ar fi al altcuiva. Vei fi doar un martor, un observator.

Atunci cand adormi, chiar in momentul adormirii, reaminteste-ti intamplarile zilei ce tocmai a trecut. insa nu incepe de dimineata, incepe de unde te afli – din pat – si mergi in sens invers. Intorce-te inapoi, pas cu pas, pana cand ajungi in momentul diminetii. Reaminteste-ti totul si tine minte mereu ca tu nu esti implicat in nimic. De exemplu, dupa amiaza cineva te-a insultat. Observa-te pe tine insuti, forma ta cum este insultata, dar ramai doar un observator. Nu te implica; nu te enerva. Daca te enervezi, atunci esti identificat. Atunci ai pierdut sensul meditatiei. Nu te enerva. Persoana aceea nu te insulta pe tine, ci forma ce exista in acea dupa amiaza. Insa acum acea forma a disparut.

Deci cand meditezi noaptea si rememorezi intamplarile trecute, adu-ti aminte ca esti doar un martor – nu te infuria. Cineva te-a laudat – nu jubila. Priveste totul cu detasarea cu care ai viziona un film. Iar aceasta tehnica este foarte buna, in special pentru cei ce au probleme cu somnul. Daca suferi de insomnie, atunci aceasta tehnica te va ajuta foarte mult. De ce? Deoarece prin rememorarea lucrurilor trecute, mintea se desfasoara, se debobineaza. Dimineata incepi sa rebobinezi – mintea si astfel ea se impovareaza cu multe lucruri. Astfel multe lucruri, incomplete si nefinisate, vor ramane in minte si nu vor avea timp sa se aseze, sa se stabileasca in minte in momentul in care se produc.

Deci in timpul noptii incepe sa iti reamintesti. Aceasta tehnica este un proces de debobinare. Iar in momentul in care ajungi la dimineata anterioara, vei avea in acel moment o minte la fel de proaspata cum ai avut-o dimineata. Si atunci vei adormi ca un prunc.

Poti folosi aceasta tehnica pentru a-ti aminti intreaga viata. Toate bolile ce apar sunt doar efecte ale trecutului. Daca iti poti derula intreaga viata, atunci odata cu aceasta debobinare toate bolile vor dispare complet. Iar acest lucru a fost cu succes dovedit in foarte multe cazuri. Multe persoane sufera de anumite boli si nimic fiziologic sau medical nu le poate ajuta sa scape de bolile lor. Astfel de boli par a fi psihologice. Deci, ce se poate face in privinta lor? Aceasta intoarcere in trecut este miraculoasa. Daca mergi inapoi incet – desfasurand lent mintea pana in primul moment al aparitiei bolii – daca ajungi in momentul in care a aparut boala pentru prima oara, daca poti desfasura mintea pana in acel moment, atunci vei afla ca boala este de fapt un conglomerat de alte lucruri, in special psihologice. Si intorcandu-te inapoi, aceste lucruri vor iesi la suprafata.

Daca ajungi in momentul aparitiei bolii, vei deveni brusc constient de factorii psihologici care au contribuit la aparitia ei. Si tu nu trebuie sa faci nimic altceva, trebuie doar sa fii constient de acesti factori psihologici si sa continui sa mergi inapoi. Atunci, multe boli vor dispare deoarece acel conglomerat de factori psihologici care au creat bolile se va distruge. Cand ai devenit constient de acel conglomerat, atunci acesta nu va mai exista; vei fi eliberat de el, vei fi curatat. Aceasta este o catarsis, o purificare. Si daca o poti face zilnic, atunci vei simti ca vei avea o noua sanatate si o noua prospetime.

Poti sa faci aceasta zilnic. Ea iti va da o noua putere de patrundere in interior. La inceput, mintea ar vrea sa inceapa din momentul diminetii, dar tine minte ca atunci acesta nu mai este un proces de debobinare. Mai degraba totul este re-accentuat. Daca incepi din momentul diminetii vei gresi. Nu incepe niciodata din momentul diminetii spre cel al serii, ci invers. Doar atunci poti curata totul, poti purifica totul. Mintea va dori sa inceapa de dimineata, deoarece este mai usor: ea va sti ce urmeaza si nu are nicio problema in desfasurarea evenimentelor. Cand incepi de dimineata te vei vedea brusc ca mergi inainte, exact ca in timpul zilei. Nu face asta – fii atent si mergi in sens invers.

Poti sa iti antrenezi mintea sa mearga in sens invers si in alte lucruri. Intoarce-te inapoi de la cifra 100 – 99, 98, 97…mergi in sens invers pana la unu. Vei simti ca este dificil, deoarece mintea are obiceiul sa inainteze de la unu la o suta si niciodata de la o suta la unu. In acelasi mod trebuie sa practici si tehnica aceasta. Ce se va intampla? Mergand in sens invers, debobinand mintea, tu esti un martor. Atunci vezi lucrurile care ti s-au intamplat, dar acum acestea nu ti se mai pot intampla tie. Acum tu esti un observator si toate acele lucruri se intampla pe ecranul mintii. Si practicand aceasta metoda, brusc intr-o zi vei deveni constient chiar in mijlocul zilei, in timp ce esti in piata, in birou sau oriunde in alta parte, vei deveni un martor la evenimente ce se produc chiar in acea clipa. Daca poti fi un martor, atunci cand privesti inapoi la ceea ce a fost, atunci de ce nu ai putea fi un martor chiar fata de intamplarile prezente.

Curata constiinta in toate strafundurile ei de tot trecutul si fiinta ta va fi transformata prin acest lucru. Incearca. Aceasta metoda nu este foarte dificila, ea necesita doar un efort staruitor; in aceasta metoda nu exista nicio dificultate. Este simpla si poti la inceput sa o practici doar pentru ziua precedenta. Chiar diseara cand te afli in pat, rememoreaza ziua care tocmai a trecut si te vei simti minunat, te vei simti beatific. Dar nu te grabi, treci prin ziua precedenta incet, astfel incat sa nu pierzi nimic. Va apare un sentiment foarte ciudat, deoarece multe lucruri iti vor apare in fata ochilor – multe lucruri pe care le-ai pierdut din vedere in mintea continua sa acumuleze lucruri chiar si cand nu esti constient.

Ai trecut pe strada si cineva zbiera, dar poate ca nu ai dat nicio atentie acestui lucru. Poate ca nici nu ai auzit vreun sunet, insa mintea le-a auzit si le-a inregistrat. Iar acest lucru se va agata de tine; acest lucru va deveni o povara ne-necesara. Deci intoarce-te inapoi, dar fa acest lucru lent ca si cum in fata ta s-ar derula un film. Intoarce-te si observa detaliile zilei si atunci ziua care tocmai a trecut ti se va parea foarte lunga, foarte, foarte lunga. Chiar este, deoarece pentru minte au existat foarte multe informatii si ea a inregistrat totul. Acum intoarce-te. Cu timpul vei putea cunoaste tot ce a fost inregistrat.

Iar odata ce te poti inapoia in trecut, totul va fi la fel ca la casetofon: inregistrarea va fi stearsa. Cand vei ajunge la momentul diminetii, vei adormi si calitatea acestui somn va fi diferita – acesta va fi un somn meditativ. Apoi dimineata, cand simti ca te-ai trezit, nu deschide ochii imediat. Mergi inapoi in noapte.

La inceput va fi dificil. Vei putea sa te intorci doar putin in noapte. Doar anumite parti sau fragmente pe care le-ai visat inainte sa te trezesti vor putea sa iti apara in minte. Dar cu timpul, prin efort treptat si sustinut, vei fi capabil sa patrunzi din ce in ce mai adanc si dupa o perioada de trei luni de practica vei fi capabil sa te intorci pana la momentul in care ai adormit. Daca te poti intoarce inapoi in somn, de-a lungul intregii perioade de somn, calitatea somnului si trezirii tale va fi total schimbata, deoarece atunci nu vei mai putea visa; visul a devenit de prisos, nefolositor. Cand poti rememora tot ce s-a petrecut in timpul zilei si al noptii, atunci visarea nu va mai fi necesara.

Psihologii spun ca visul este de fapt o debobinare. Daca faci tu singur acest lucru, atunci el nu mai este necesar. Tot ceea ce a ramas in minte, tot ce a ramas incomplet, nesatisfacut, incearca sa se completeze prin vise. Treceai pe strada si ai vazut ceva – o casa frumoasa – imediat a aparut o dorinta subtila de a avea acea casa. Dar tu mergeai la serviciu si nu aveai timp de vise ziua in amiaza-mare, asa ca ai trecut mai departe. Nici nu ai observat ca mintea a creat o dorinta de a avea acea casa. Insa acum dorinta exista si daca nu poate fi inlaturata va fi dificil de adormit.

Insomniile reflecta doar un singur lucru: ca ziua care a trecut se agata de tine si tu nu poti scapa de ea. Te agati de aceasta. Apoi noaptea visezi ca devii proprietarul acelei case – acum traiesti in acea casa. Si in momentul in care apare acest vis, mintea este usurata de povara ei.

Oamenii obisnuiti gandesc ca visele sunt obstacole in calea somnului – aceasta conceptie este cu totul gresita. Visele nu tulbura somnul. Ele ajuta somnul; fara ele nu ai putea dormi absolut deloc, in prezent, asa cum sunt oamenii, ei nu pot dormi fara vise, deoarece visele ajuta la completarea lucrurilor care au ramas neterminate. Ai vazut o femeie frumoasa si ai fost atras de ea. Acum a aparut dorinta de a avea acea femeie. Poate ca nu este posibil, poate ca acea femeie nici macar nu se uita la tine. Deci ce sa faci? Visul te poate ajuta. In vis poti avea acea femeie si astfel mintea este eliberata de dorinta. In ceea ce priveste mintea, pentru ea nu exista nicio diferenta intre vis si realitate. Care este diferenta? Iubind o femeie in vis si iubind-o in realitate, care este diferenta pentru minte? Nu este nicio diferenta. Daca un om s-ar afla in coma o suta de ani, el va visa mereu si nu va realiza niciodata ca ceea ce face exista doar in vis. Iar daca moare, el nu va sti niciodata ca intreaga sa viata nu a fost decat un vis si ca nu a fost nimic real. Pentru minte nu exista nici o deosebire: realitatea si visul sunt la fel. Mintea se poate debobina pe sine in vis.

Daca faci aceasta tehnica, atunci nu vei mai avea nevoie de vise. Calitatea somnului tau se va schimba total, deoarece dormind fara vise tu vei cadea pana in strafundul fiintei tale si vei fi mereu constient. Cei ce au o memorie mai buna pot ajunge in trecut pana la varsta de trei ani, dar apoi apare brusc o bariera si totul se intuneca. Dar daca incerci tehnica aceasta, cu timpul vei trece de aceasta bariera si vei ajunge sa iti amintesti prima zi a ta – nasterea. Iar acest lucru este o revelatie. Daca persisti poti patrunde in pantecul mamei. Tu ai amintiri din pantec. Acea perioada de noua luni este si ea inregistrata in minte. Cand mama a fost deprimata, tu ai inregistrat acest fapt, deoarece si tu te-ai simtit deprimat. Ai fost atat de legat, atat de unit cu mama ta incat orice i se intampla ei ti se intampla si tie. Cand era furioasa, tu erai furios. Cand era fericita, tu erai fericit. Cand era laudata, tu erai laudat. Cand era bolnava, tu ai simtit durerea, suferinta, totul.

Daca te poti reintoarce in pantec esti pe drumul cel bun. Iar apoi iti poti reaminti mai departe pana in ziua, pana in momentul in care ai intrat in pantec. Doar prin aceasta reamintire au putut sfinti ca Buddha si Mahavira sa afirme ca exista vieti anterioare. Renasterea nu este un principiu, este doar o profunda experienta psihologica. Si daca poti sa iti amintesti momentul in care ai intrat in pantecul mamei, atunci poti penetra si mai departe si iti poti aminti momentul mortii din viata trecuta. In clipa in care ajungi la acest punct, metoda este in mainile tale; apoi poti trece cu usurinta prin toate vietile tale trecute.

Aceasta este o experienta si rezultatul ei este fenomenal, deoarece atunci vei cunoaste ca de-al lungul multor, multor vieti ai trait acelasi non-sens pe care il traiesti si in prezent. Ai facut tot acest non-sens in mod repetat de foarte multe ori. Modelul este la fel, formatul este acelasi, doar detaliile difera. Ai iubit o alta femeie, acum iubesti alta. Ai strans bani…monezile erau altfel, acum sunt altfel. Dar sablonul este acelasi. Odata ce poti vedea ca ai trecut prin aceleasi prostii timp de multe vieti, odata ce vezi cat de stupid este acest cerc vicios esti brusc trezit si totul devine un vis. Esti aruncat din vis si acum nu vrei sa mai repeti acelasi lucru in viitor.

Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)


Social Media

2 Comments

Leave a Reply