Pot spiritele unor persoane decedate sa cante la instrumentele muzicale din lumea noastra?

Social Media

Se pare ca raspunsul la intrebarea din titlul acestui articol este „DA”. Si va voi da trei exemple din cartea lui Dan Dimiu – „Ce este spiritismul”.

1) In America, doamna Tamlin a fost primul medium cu ajutorul caruia s-au captat arii executate de o orchestratie astrala. Sunete de harfe se intreceau cu viorile incat nu stiai daca armonia nu se va transforma intr-o voce cu rezonanta de argint.

2) La una din sedintele mediumului dr. Husk, pianul s-a deschis singur si un mare artist „de dincolo” a interpretat fragmente de simfonie. Un martor insista asupra veridicitatii: „Mai de multe ori eu si altii am vazut o mana apasand clapele pianului; mainile si degetele pareau mai mult ca un nor aburos, coagulat in forma de mana”.

3) Niste doamne din Bucuresti din perioada interbelica, care locuiau impreuna intr-o casa, aveau parte in fiecare vineri de cea mai deplina ora de muzica. Punct la ora 9, trei ciocanituri rasuna in pian, apoi incepe un preludiu si concertul continua cu preferinta din Chopin, Bach si Grieg. In semi-obscuritate notele se fugaresc cu neegalata maestrie, parand ca toate durerile s-au ingemanat in clapele de fildes si coardele lui. Marind lumina, cantecul se voaleaza, ajunge un susur, dar pe masura ce becurile se sting, o ia crescendo, stabilindu-se la ritmul initial. Virtuozul, caci numai un virtuoz poate fi, inceteaza la orele 10, asteapta aplauzele, ciocaneste de trei ori in semn de multumire si gata. Cine o fi fost? O fantoma?

 


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply