Uleiul de seminte de negrilica pot vindeca multe forme de cancer – spun mai multe studii stiintifice! Tratamentul e cunoscut de pe vremea faraonilor egipteni si nu are efecte adverse!

Uleiul din seminte de negrilica (Nigella sativa) inhiba activitatea celulelor canceroase si chiar poate ucide unele tipuri de celule canceroase. Studii stiintifice au demonstrat ca uleiul din seminte de negrilica este un tratament eficient pentru cancer, in studiile pe animale, si poate fi la fel de eficace ca si medicament anti-cancer pentru unele tipuri de cancer la oameni. Uleiul respectiv are beneficii extraordinare pentru cancerul de ficat, cancerul de piele (melanom), cancerul pancreatic, cancerul de col uterin, cancerul de san, cancerul osos, cancerul de stomac, limfomul, cancerul de prostata, cancerul de colon, cancerul cerebral.

In ciuda mai multor decenii de cercetare foarte promitatoare cu privire la utilizarea uleiului din seminte de negrilica impotriva cancerului, cercetatorii rareori au avansat in munca lor, chiar daca beneficiile sunt puternice si riscurile de efecte secundare negative sunt extrem de mici. Si asta pentru ca exista interesele marilor corporatii farmaceutice in a-si vinde produsele lor chimioterapeutice extrem de scumpe.

In acest articol va vom prezenta cateva studii care confirma cele spuse mai sus.

1) In doua studii separate din 2011 (Khan MA1, Chen HC, Tania M, Zhang DZ.; “Anticancer activities of Nigella sativa (black cumin),” Afr J Tradit Complement Altern Med. 2011, PMID: 22754079 si Randhawa MA1, Alghamdi MS.; “Anticancer activity of Nigella sativa (black seed) – a review,” Am J Chin Med. 2011, PMID: 22083982), cercetatorii chinezi si sauditi au reconfirmat proprietatile anti-canceroase ale acestui ulei din seminte de negrilica, folosit ca medicament traditional de secole, fiind sigur si eficient impotriva cancerului sangelui, plamanilor, rinichilor, ficatului, prostatei, sanilor, pielii si cancerului de col uterin. De asemenea, uleiul mai este eficient si in alte boli ca diabet, astm, boli de rinichi, boli cardiovasculare.

Acesti cercetatori au remarcat ca mecanismele moleculare din spatele actiunii anti-canceroase a acestui ulei nu sunt inca intelese clar. Cu toate acestea, s-a constatat ca uleiul din seminte de negrilica induce apoptoza, ceea ce inseamna ca ajuta organismul sa elimine sistematic celulele vechi, celulele care nu sunt necesare si celulele nesanatoase (cum ar fi celulele canceroase), fara a elibera toxine in corp. Desi actiunea anti-canceroasa a negrilicei este cunoscuta de mii de ani, ea nu a fost studiata decat in ultimele doua sau trei decenii.

2) Intr-un studiu din 2002 (Mabrouk GM1, Moselhy SS, Zohny SF, Ali EM, Helal TE, Amin AA, Khalifa AA.; “Inhibition of methylnitrosourea (MNU) induced oxidative stress and carcinogenesis by orally administered bee honey and Nigella grains in Sprague Dawely rats” J Exp Clin Cancer Res. 2002 Sep, PMID: 12385575), cercetatorii egipteni au studiat efectul protector al mierii de albine si al semintelor de negrilica la sobolanii expusi unui agent cancerigen puternic. Au fost patru grupe de sobolani; o grupa de sobolani a fost hranita doar cu negrilica, iar o alta grupa a fost hranita cu negrilica si miere. Sobolanii au fost evaluati dupa 6 luni. Sobolanii care au mancat seminte de negrilica au avut o protectie de 80% impotriva formarii cancerului. Cei care au consumat negrilica si miere de albine au avut o protectie de 100% impotriva formarii cancerului.

3) Intr-un studiu foarte recent din 2014 (Cikman O1, Ozkan A, Aras AB, Soylemez O, Alkis H, Taysi S, Karaayvaz M.; “Radioprotective Effects of Nigella Sativa Oil Against Oxidative Stress in Liver Tissue of Rats Exposed to Total Head Irradiation,” J Invest Surg. 2014 Mar 28, PMID: 24679182), cercetatorii turci au vrut să observe cum ar putea semintele de negrilica sa fie de ajutor pentru persoanele care primesc radioterapie pentru cancer. Si acestea pentru ca multi pacienti cu cancer, tratati cu radioterapie, sufera efecte secundare severe in timpul si dupa tratament.

Acest studiu a investigat efectele iradierii, dupa adaugarea de ulei de seminte de negrilica in hrana unor sobolani iradiati. Un grup de sobolani a primit un gram de ulei de seminte de negrilica pe kilogram greutate corporala cu o ora inainte de radiatie si 10 zile dupa aceea. Un alt grup de sobolani a primit o solutie salina in loc de ulei de seminte de negrilica dupa iradiere. Grupul de control nu a fost iradiat. Analiza datelor arata ca uleiul din seminte de negrilica are efecte antioxidante, care maresc, de asemenea, capacitatea antioxidanta din tesutul hepatic de sobolani. Astfel, sobolanii sunt protejati de acest ulei.

4) In 2013 (Raghunandhakumar S1, Paramasivam A, Senthilraja S, Naveenkumar C, Asokkumar S, Binuclara J, Jagan S, Anandakumar P, Devaki T.; “Thymoquinone inhibits cell proliferation through regulation of G1/S phase cell cycle transition in N-nitrosodiethylamine-induced experimental rat hepatocellular carcinoma,” Toxicol Lett. 2013 Oct 23, PMID: 24012840.), cercetatorii din India au investigat utilizarea timochinonei, care este un compus derivat din semintele de negrilica. Au fost studiate doua grupuri de sobolani cu cancer la ficat. Unui grup i s-a dat apa care continea 0,01% timochinona, iar celuilalt grup i s-a dat doar apa simpla. Dupa 16 saptamani, s-a masurat la sobolani marimea nodulilor de cancer la ficat, din ambele grupuri. Sobolanii care nu au primit timochinona au avut cresteri substantiale ale dimensiunii tumorii hepatice. Pe de alta parte, la sobolanii care au primit 20 mg de timochinona per kilogram greutate corporala s-a constatat reducerea semnificativa a tumorilor. S-a concluzionat ca timochinona a avut un rol benefic in tratamentul cancerului de ficat, datorita capacitatii sale de a preveni puternic celulele canceroase in a se raspandi.

5) Cercetatorii din Arabia Saudita (Al-Sheddi ES1, Farshori NN, Al-Oqail MM, Musarrat J, Al-Khedhairy AA, Siddiqui MA.; “Cytotoxicity of Nigella sativa seed oil and extract against human lung cancer cell line,” Asian Pac J Cancer Prev. 2014, PMID: 24568529) au analizat in 2014 cat de eficiente sunt semintele de negrilica (uleiul si extractul) impotriva celulelor canceroase pulmonare umane examinate in laborator. Oamenii de stiinta au expus celulele canceroase pulmonare uleiului/extractului de negrilica, timp de 24 ore. Ei au folosit 0,01 mg/ml pana la 1 mg/ml de ulei sau extract in acest experiment. Dupa expunere, viabilitatea celulei canceroase a fost evaluata.

Rezultatele au aratat ca atat uleiul de seminte de negrilica, cat si extractul de negrilica reduc semnificativ populatia celulelor canceroase, modificand morfologia celulara. Ei au descoperit ca, cu cat este mai mare concentratia de ulei/extract care a fost utilizata pentru a trata celulele canceroase, cu atat este mai mare nivelul de celule moarte. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca datele lor au aratat ca uleiul/extractul de seminte de negrilica reduc semnificativ viabilitatea celulelor canceroase pulmonare umane.

Concluzie

Acestea sunt doar cateva exemple de cercetari stiintifice care demonstreaza clar viabilitatea semintelor de negrilica in tratamentul impotriva cancerului. Atunci se pune intrebarea: daca uleiul din seminte de negrilica are proprietati anti-cancer care s-au dovedit a fi valabile, si s-a dovedit ca nu este toxic pentru celulele umane sanatoase, atunci de ce oamenii de stiinta inca mai fac studii de laborator? De ce nu se trec rezultatele in practica?

Istoria utilizarii semintelor de negrilica este bine cunoscuta. Medicina populara traditionala a folosit acest medicament natural inca din timpul faraonilor egipteni. Uleiul din seminte de negrilica a fost gasit in mormantul faraonului egiptean Tutankamon, ceea ce indica faptul ca, probabil, uleiul a avut un rol important in practicile medicale egiptene.

Cu toate acestea, atunci cand vine vorba de tratamentul cancerului, acest remediu este inca blocat in laborator, ca si cum ar fi o substanta toxica periculoasa. Sa ne amintim de faptul ca semintele de negrilica sunt alimente! Ele sunt complet comestibile! Acestea sunt folosite pentru a aroma mancarea de mii de ani. Nu avem nevoie de mai multe studii de cercetare pentru a dovedi ca semintele de negrilica sunt sigure si eficiente. Este clar ca uleiul din seminte de negrilica si timochinona sunt eficiente impotriva cancerului si nu au efecte secundare nocive. Si atunci, de ce se mai ezita inca? Raspunsul cred ca il cunoasteti deja. Aceste seminte sunt foarte ieftine, raportat la enorm de scumpele medicamente folosite in chimioterapie. Ce-ar mai castiga marile corporatii farmaceutice? Lor nu le pasa de sanatatea oamenilor, ci doar de profit…

Be the first to comment

Leave a Reply