Home Spiritualitate practicaFitoterapie Ceaiul de musetel este mai bun decat medicamentele pentru tratarea insomniei, fara a avea efecte adverse

Ceaiul de musetel este mai bun decat medicamentele pentru tratarea insomniei, fara a avea efecte adverse

by admin
276 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Consumul de ceai de musetel regulat are un efect puternic si pozitiv asupra insomniei, care astfel ar putea fi prevenita si tratata, sustin oamenii de stiinta.

Insomnia este o tulburare de somn cronica caracterizata prin dificultatea de a adormi. Insomnia afecteaza majoritatea populatiei batrane, datorita schimbarilor hormonale asociate varstei inaintate. Majoritatea adultilor au prezentat insomnie la viata lor. Potrivit statisticilor, mai mult de 30% din populatie sufera de insomnie; se pare ca aceasta este mai des intalnita la femei decat la barbati. Unii cercetatori au sugerat ca afectiunile psihiatrice si medicale, obiceiurile de somn nesanatoase, un stil de viata nesanatos si utilizarea de anumite substante / alimente sunt cauzele majore ale insomniei. Pacientii care sufera de insomnie pot avea simptome de oboseala, iritabilitate, un deficit de memorie, lipsa concentrarii si o stare de rau.

Utilizarea de medicamente pentru inducerea somnului poate trata insomnia in mod eficace; cu toate acestea, pot aparea efecte adverse, cum ar fi reactii alergice, dificultati de respiratie, dureri in piept, greata si altele. De asemenea, persoanele care folosesc somnifere pot dezvolta chiar parasomnii. Parasomniile sunt definite ca tulburari ale somnului care includ comportamente cum ar fi mersul prin somn, mancatul prin somn si alte activitati potential periculoase legate de somn.

Dar, exista si plante care pot actiona eficient impotriva insomniei, fara efecte adverse, cum ar fi musetelul. Aceasta planta a fost folosita in medicina traditionala ca antispastic si anti-inflamator, reducand durerea digestiva si balonarea. Dar, potrivit dr. JK Srivastava si a echipei sale de cercetare de la Case Western Reserve University, florile de musetel contin mai multe terpenoide si flavonoide, care pot contribui la tratamentul insomniei.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

Leave a Comment