Uimitoarea putere vindecatoare a lacrimilor… de aceea e bine sa plangeti!

Va vine sa credeti sau nu, dar lacrimile au o putere de vindecare foarte mare. Lacrimile sunt supapa de eliberare a corpului pentru stres, tristete, durere, anxietate si frustrare. De asemenea, puteti avea lacrimi de bucurie, ca de exemplu atunci cand vi se naste un copil, sau lacrimi de eliberare, atunci cand ati trecut peste o dificultate. Prin plans, se simte o curatare a corpului, o modalitate de a curata emotiile infranate, astfel incat acestea nu se depun in corp ca si simptome de stres, cum ar fi oboseala sau durerea.

Asadar, pentru a ramane sanatosi si pentru a va elibera de stres, trebuie sa plangeti. Pentru barbati si femei, lacrimile sunt un semn de curaj, tarie si autenticitate.

La fel ca si apa oceanului, lacrimile sunt o apa sarata. Lacrimile lubrifiaza ochii, elimina substantele iritante, reduc hormonii de stres si au anticorpi care lupta impotriva microbilor patogeni. Corpurile noastre produc trei tipuri de lacrimi: reflexe, continue si emotionale. Fiecare tip are diferite roluri de vindecare. De exemplu, lacrimile reflexe permit ochilor sa indeparteze particulele nocive atunci cand acestea sunt iritati din cauza fumului. Al doilea tip, lacrimile continue, sunt produse in mod regulat pentru a mentine ochii lubrifiati; acestea contin o substanta chimica numita „lizozim“, care au un rol anti-bacterian, protejand ochii de infectie. Lacrimile, de asemenea, patrund in nas prin canalul lacrimal, pentru a mentine nasul umed si fara bacterii. De obicei, dupa plans, respiratia noastra si frecventa cardiaca scad, intrand astfel intr-o stare biologica si emotionala mai calma.

Lacrimile emotionale au beneficii speciale de sanatate. Biochimistul si expertul Dr. William Frey, de la Centrul Medical Ramsey din Minneapolis, a descoperit ca lacrimile reflexe sunt 98% apa, in timp ce lacrimile emotionale contin, de asemenea, hormoni de stres care sunt excretate din organism prin plans. Dupa ce a studiat compozitia lacrimilor, Dr. Frey a constatat ca lacrimile emotionale varsa acesti hormoni, precum si alte toxine care se acumuleaza in timpul stresului. Studii suplimentare, de asemenea, sugereaza ca plansul stimuleaza producerea de endorfine, tranchilizant natural al corpului nostru si hormoni prin care ne simtim bine. Interesant, oamenii sunt singurele creaturi cunoscute care produc lacrimi emotionale.

Plansul ne face sa ne simtim mai bine, chiar si atunci cand o problema persista. In plus, fata de detoxifierea fizica, lacrimile emotionale vindeca inima. De aceea, nu trebuie sa ne abtinem sa plangem; am fost invatati de societate ca a plange e rau, ca oamenii puternici nu plang. Uitati de aceste preconceptii! Este bine sa plangeti, este sanatos sa plangeti.

Be the first to comment

Leave a Reply