miercuri, august 17, 2022
AcasăSpiritualitate practicaFitoterapieTurmericul poate "omori inteligent" celulele canceroase, spre deosebire de radioterapie si chimioterapie!...

Turmericul poate „omori inteligent” celulele canceroase, spre deosebire de radioterapie si chimioterapie! Si industria „Big Pharma” n-are niciun profit din el…

Turmericul poate „omori inteligent” celulele canceroase, spre deosebire de radioterapie si chimioterapie! Si industria „Big Pharma” n-are niciun profit din el…

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

turmeric-7Turmericul (sau curcuma) a fost mult timp unul dintre cele mai pretuite condimente din Orient, dar beneficiile sale se extind cu mult dincolo de aroma si culoarea minunata pe care il poate da mai multor retete. Proprietatile terapeutice ale curcumei au fost cunoscute de milenii, numai ca recentele descoperiri ale condimentului portocaliu il face ca acesta sa fie,  de asemenea, un aliat puternic in prevenirea si tratarea cancerului.

Turmericul a fost cultivat de mai mult de 5.000 de ani în zona asiatica, fiind folosit in tratamentul mai multor afectiuni, ca durere de dinti, dureri in piept, infectii ale tractului urinar, flatulenta, icter, disconforturi menstruale, vanatai, hemoragii sau colici. Turmericul este acum crescut in regiunile tropicale, cum ar fi India, Filipine si Caraibe, si este, probabil, ingredientul cel mai cunoscut pentru anumite feluri de mancare. Dar, asa cum spuneam mai sus, recent s-a descoperit ca turmericul are potentialul de a inlocui chimioterapia si radiaterapia in tratamentul unor forme de cancer, dar si in prevenirea acestei boli.

Iata ce scrie pe site-ul TheTruthAboutCancer.com: „Ingredientul activ al turmericului este un compus numit curcumina. Studiile au aratat ca aceasta curcumina poate ajuta la prevenirea mai multor forme de cancer, inclusiv cancer de san, de plaman, stomac, ficat sau colon. Datorita proprietatilor anti-inflamatorii si antioxidante, turmericul opreste dezvoltarea cancerului, prin interferarea cu aspectele de semnalizare celulara ale bolii cronice”.

Proprietatile aproape miraculoase ale curcuminei „ucid inteligent”, adica lucreaza pentru a inhiba cresterea tumorilor si raspandirea cancerului la nivel celular. Curcumina are capacitatea dovedita de laboratoare pentru a inhiba cancerul, printr-o enzima speciala (COX-2) care impiedica alimentarea cu sange a celulelor canceroase, care opresc metastazele (raspandirea cancerului de-a lungul organelor corpului) si care previn regenerarea celulelor canceroase.

Tinand cont de aceste descoperiri, acum noua nu ne ramanem decat sa speram ca industria „Big Pharma” nu va gasi o modalitate pentru a scoate in afara legii turmericul, din moment ce el este atat de eficient in tratamentul tintit impotriva celulelor canceroase, mult mai bine decat chimioterapia si radioterapia. Si asta pentru ca turmericul poate fi gasit in mod natural, fara prescriptie medicala, iar „Big Pharma” nu poate face niciun profit din ea.

Asadar, este o idee buna pentru a incepe sa consumati turmeric incepand chiar de astazi, iar acest ingredient fantastic poate fi folosit in mai multe mancaruri, cum ar fi supe, carne, orez, etc. Turmericul este inca o dovada ca „mama natura” ne ofera tot ceea ce avem nevoie pentru a fi sanatosi…

Surse: TheTruthAboutCancer.com (traducerea si adaptarea proprie)
Foto: maxpixel.net (Commons Creative – free)

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.