Trebuie sa mancam imediat ce ne este foame?

Social Media

Este adevarat ca atunci cand suntem din nou capabili sa simtim foamea adevarata, aceasta se manifesta foarte repede. Este de preferat sa nu asteptam prea mult cand simtim primele semne de foame. De ce? Deoarece corpul va crede ca vrei sa il privezi de mancare si va reactiona preventiv. Va vrea sa isi pastreze rezerve de hrana. Putem compara aceasta situatie cu cea in care corpul vrea sa elimine ceva. Nu e nevoie chiar sa alergam la toaleta, dar este de preferat sa mergem cat mai curand posibil. Cei care asteapta pana in ultimul moment, nu isi asculta cu adevarat corpul. Il tortureaza in mod inutil, se tortureaza zi de zi. Daca te recunosti in aceste situatii, probabil ai remarcat cat de insensibil ai devenit la apelul corpului tau si, foarte probabil, suferi de constipatie.

Este de preferat sa mananci de mai multe ori pe zi decat sa te privezi de mancare atunci cand iti este foame. Pare paradoxal sa afirmi ca acest lucru se va reflecta in faptul ca te ingrasi mai putin si nu in faptul de a te controla. Nu mananca cantitati mari, dar mananca des. Este important sa percepi semnalul corpului tau cand acesta pare infometat. Faptul de a manca de mai multe ori pe zi poate fi de asemenea o dependenta sau o obisnuinta. Doar tu poti sa vezi despre ce este vorba, fiind foarte atent.

Daca esti genul de persoana care se opreste din mancat inainte ca corpul sa arate ca este satul, probabil ca iti este foame imediat dupa aceea, nu-i asa? In cazul acesta este de preferat sa mananci si nu sa te controlezi spunand ca nu trebuie sa mananci intre mese. Cei care se controleaza in ceea ce priveste alimentatia ajung sa piarda controlul intr-un alt domeniu, de exemplu sa se infurie din nimic, sa planga fara sa se mai opreasca, sa dramatizeze o situatie banala etc.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply