duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăSpiritualitate teoreticaExtraordinarele traditii si superstitii romanesti de Sf. Vasile, prima zi a anului

Extraordinarele traditii si superstitii romanesti de Sf. Vasile, prima zi a anului

Extraordinarele traditii si superstitii romanesti de Sf. Vasile, prima zi a anului

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Azi, in prima zi a Noului An, credinciosii crestini il serbeaza pe Sf. Vasile, unul dintre marii sfinti, care a facut o multime de minuni de-a lungul vietii sale. El a intemeiat biserici, aziluri si spitale pentru saraci, dar a construit si un asezamant pentru recuperarea prostituatelor.

Legat de aceasta zi de 1 ianuarie, s-au pastrat o serie de obiceiuri si de superstitii. Se spune ca in noaptea de Sf. Vasile cerul se deschide de trei ori pentru cate o clipa. De asemenea, se spune ca pe Iisus Hristos il cheama Vasile, fiind botezat in legea cea veche. Numele de Ipsus i-a fost pus la varsta de 30 de ani, cand a fost botezat de Ioan Botezatorul.

In traditia populara se spune ca Sf. Vasile s-a rugat de Dumnezeu sa-i dea o zi, iar Domnul i-a dat cea dintai zi, cea a Anului Nou. Fericit, Sf. Vasile a luat un clopotel si s-a suit la Dumnezeu sa-i ureze lucruri bune. De aceea, de Sf. Vasile exista obiceiul de a ura.

In traditia populara se spune ca asa cum este musafirul din ziua de Sf.Vasile, bogat ori sarac, asa va fi omul tot anul. Tot in ziua de Sf. Vasile se zice ca este bine sa bei mult vin, existand credinta ca atat cat va bea omul in aceasta zi va avea sange in obraz in timpul anului.

Traditia populara spune ca de Anul Nou se innoiesc toate si de aceea oamenii trebuie ca in prima zi din an sa-si puna un gand bun, ca sa le mearga bine tot anul.

Si in ceea ce priveste vremea, asa cum este ziua de Anul Nou, tot asa va fi tot anul: bun sau rau. Daca in ziua de Anul Nou e ger mare si daca pe zapada, e semn ca anul ce urmeaza va fi bun.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.