Toate greselile sunt pietre de incercare, asa ca ai rabdare!

Social Media

greseli17Nu este nicio problema daca faci greseli in timpul procesului de invatare. Mult prea multi oameni sunt loviti de boala perfectionismului. Ei nu sunt dispusi sa isi acorde sansa de a invata o activitate noua decat daca reusesc sa o faca perfect in primele trei minute; in caz contrar, ei ajung la concluzia ca nu sunt suficient de buni.

Orice proces de invatare are nevoie de timp. Atunci cand incepi o noua activitate, nu te descurci niciodata prea bine. Ca sa intelegi mai bine lucrul acesta, prinde-ti palmele si inclesteaza-le. Nu exista o maniera corecta sau gresita de a face acest lucru. Acum observa care deget mare este deasupra celuilalt: stangul sau dreptul? Fa apoi din nou acelasi proces, dar ai grija sa iti prinzi palmele astfel incat degetul opus sa fie deasupra primului. Vei constata ca gestul tau nu mai este atat de spontan. Te simti usor nesigur pe tine. Este posibil chiar sa gresesti. Repeta apoi exercitiul de cateva ori, avand grija sa alternezi intre ele degetele mari. Vei constata ca te descurci din ce in ce mai bine. Dintr-o data, nesiguranta de dinainte dispare, pentru ca te obisnuiesti cu noua miscare.

Exact la fel se petrec lucrurile cu orice activitate noua pe care ne propunem sa o invatam. Daca nu am mai facut niciodata asa ceva, vom face inevitabil greseli, pentru care vom simti nevoia sa ne condamnam singuri. Daca ne vom exersa insa rabdarea si vom continua sa repetam activitatea, ne vom obisnui treptat cu ea, si aceasta ni se va parea din ce in ce mai naturala. Acest lucru este valabil inclusiv in ceea ce priveste iubirea de sine. Nu ne vom putea iubi in totalitate pe noi insine din prima zi, dar putem sa ne iubim din ce in ce mai mult in fiecare zi. Daca vom proceda astfel, in doua-trei luni vom putea ajunge foarte departe.

Toate greselile sunt niste pietre de incercare. Ele sunt extrem de valoroase, intrucat reprezinta cei mai buni dascali ai nostri. De aceea, nu te pedepsi singur daca faci o greseala. Daca esti dispus sa inveti din ea si sa iti continui astfel cresterea spirituala, aceasta iti poate servi ca o piatra de temelie pentru realizarile tale ulterioare.

Multi oameni lucreaza mult timp cu ei insisi, dupa care se minuneaza de ce mai au inca probleme. La fel ca in orice alt domeniu de viata, si in acest caz secretul il reprezinta perseverenta. Nu are niciun rost sa iti ridici mainile in aer si sa iti spui: „Ce rost mai are sa continui?” Viata iti mai poate oferi o sumedenie de lectii si de metode noi pe care le vei putea aplica, generand noi efecte pozitive in lumea ta. Important este sa ai rabdare si sa fii bland cu tine insu


Social Media

3 Comments

  1. M-am lasat de sevici nemaisuportand injosirea si bataia de joc de la servici, bataie de joc din partea sefului. Am vrut sa invat o alta meserie , dar de cand m-am lasat foarte multe piedici mi s-au ivit. Am fost internat la spital de 2 ori . Din prima mea internare am ramas cu mici sechele la cap. Sunt de varsta peste 45, ma straduiesc din rasputeri, pentru ca am zis ca ar fi ultima sansa sa mai invat si sa fac ceva in viata. A trecut aproape un an si rezultate f f slabe, sunt nemultumit de mine f f tare. Mi-e teama ca am dezamagit si familia care cu retinere m-a sprijinit de la inceput . Ce sa fac ? It- ul e domeniul in care as vrea si stiu ca as da rezultate. Mai incerc pentru ca altceva nu vreau sa fac orice ar fi. Sper ca bunul D-zeu ma va ajuta si-mi va arata calea. De nu …nu stiu ..

Leave a Reply