Home Spiritualitate teoreticaTraditii si superstitii Superstitii legate de pantofi si haine

Superstitii legate de pantofi si haine

by admin
242 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Ati pus vreodata pantofii pe pat si mama sau sotia te-au certat? Desigur, o faceau pentru a nu murdari asternutul sau fata de masa. Totusi si superstitiile au ceva de spus in aceasta directie. Se zice ca aduce nu numai ghinion, ci mai mult decat atat, pericol de a fi spanzurat!

* O veche traditie mai spune ca e bine sa arunci cu un pantof vechi dupa cel ce pleaca de acasa, pentru a abate norocul asupra sa. Acelasi lucru se face uneori cand mirele sau mireasa pleaca din casa parinteasca atunci cand se casatoresc. De aceea, in unele tari exista traditia de a lega de spatele masinii un pantof vechi.

* In Romania exista obiceiul ca la nunta, mireasa sa scrie pe talpa pantofului numele tuturor prietenelor inca nemaritate pentru ,,a trage bine piciorul”.

* Mai exista obiceiul ca, in biserica, in timpul ceremoniei religioase de la nunta, unul din soti sa-l calce pe celalalt pe picior. Se spune ca cel care va reusi acest lucru, va fi stapanul in casa, supunandu-l, metaforic, pe celalalt. Pe de alta parte, in alte colturi ale lumii, exista obiceiul ca mirele sa puna piciorul pe capul sotiei, asigurand, zice-se, prin acest gest fericirea indelungata in familie. Dar explicatia unor astfel de gesturi consta in faptul ca este o modalitate de a detine controlul asupra celuilalt.

* Totodata, barbatii trebuie sa tina minte ca nu e bine sa daruiasca iubitelor sau prietenelor lor pantofi, decat in cazul in care doreste sa o ceara in casatorie, deoarece femeia va intelege prin acest gest o cerere de a merge alaturi de el pentru toata viata. Daca nu are acest interes, acelasi cadou poate atrage despartirea.

* Nu puneti pantoful stang in piciorul drept sau invers ca aduce ghinion.

* Nu lasati pantofii incrucisati cand va descaltati pentru ca sunt semn de ghinion.

* Nu e bine sa mergi incaltat numai cu un pantof, sau cu pantofi diferiti ,,cu un papuc si cu o ciubota”, cum se mai spune, pentru ca asta ar putea aduce moartea unuia dintre parinti.

* Exista si un semn norocos legat de pantofi, si anume sa legi sireturile cuiva intre ele, dar nu uita sa-ti pui o dorinta in timp ce faci aceasta.

* Daca o pereche noua de pantofi scartaie, inseamna ca perechea respectiva nu a fost platita corespunzator.

* Nu e bine sa imbraci hainele pe dos, pentru ca atrage cearta.

* E bine sa-ti pui o dorinta cand imbraci haine noi.

* E bine sa porti tot timpul o moneda in buzunar.

* Nu te imbraca cu o haina cu mana stanga mai intai.

* Aduce noroc sa gasesti sau sa primesti o pereche de manusi.

* E semn rau daca pierzi o manusa, daca te intorci dupa o pereche de manusi uitata undeva, sa dai cuiva o pereche de manusi.

* Aduce ghinion sa pui o palarie gresit pe cap, sa o asezi pe masa sau pe pat.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

1 comment

TORNADO 27 ianuarie 2012 - 1:26

O FI !!!!???

Leave a Comment